Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΜαζική απάντηση στην αστυνομική βία και τρομοκρατία ενάντια στους φοιτητές!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Μαζική απάντηση στην αστυνομική βία και τρομοκρατία ενάντια στους φοιτητές!

Ανακοίνωση για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση κυβέρνησης και αστυνομίας ενάντια στους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η βάναυση επίθεση των ΜΑΤ στη σημερινή συγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων (ΦΣ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) δεν είναι ένα μεμονωμένο ή τυχαίο περιστατικό, αλλά αποτελεί συνέχιση του κυβερνητικού σχεδίου κατατρομοκράτησης των φοιτητών στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.
Οι ΦΣ του ΑΠΘ διαδήλωσαν σήμερα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτό εκτός των άλλων προβλέπει την έμμεση κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων αφού οι εκπρόσωποι των φοιτητών στα όργανα διοίκησης των πανεπιστημίων θα εκλέγονται με ενιαία λίστα, αλλά και την εγκατάσταση του ειδικού σώματος της αστυνομίας στο εσωτερικό των πανεπιστημίων (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων – ΟΠΠΙ).
Αποτέλεσμα της σκληρής αστυνομικής καταστολής ήταν ο τραυματισμός δυο φοιτητών, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης από πολύ κοντινή απόσταση και στόχευαν τα κεφάλια των φοιτητών. Η σημερινή αστυνομική επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα σοβαρότερους τραυματισμούς ή και θανάτους. Ευθύνη έχει η ηγεσία της αστυνομίας καθώς και η κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους φοιτητές εν όψει της δημιουργίας των ΟΠΠΙ εντός των μεγάλων πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένου του ΑΠΘ.
Οι φοιτητές έδειξαν πρόσφατα μέσα από τις φοιτητικές εκλογές ότι είναι ενάντια στην κυβέρνηση «μαυρίζοντας» τις καθεστωτικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, οι οποίες βγήκαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεύτερη και τέταρτη αντίστοιχα. Η ένταση της αστυνομικής καταστολής θα έχει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα, από πλευράς κυβέρνησης, αποτελέσματα. Η απόπειρα της κυβέρνησης για μια ακόμα φορά να περάσει νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι και να εγκαταστήσει στα πανεπιστήμια τουρνικέ και ΟΠΠΙ θα συναντήσει ισχυρή αντίσταση από το φοιτητικό κίνημα, μεγαλύτερη από τις μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων καλοκαιριών (ιδιαίτερα το καλοκαίρι του 2019 με αφορμή την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου).
• Κάτω η αστυνομοκρατία και η προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών από την κυβέρνηση!
• Να αποσυρθεί το πρόσφατο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια Εκπαίδευση!
• Όχι στην κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, πλήρης ελευθερία συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης στα Πανεπιστήμια!
• Αγωνιστική ανασύσταση της ΕΦΕΕ με πρωτοβουλία των συλλόγων στους οποίους έχουν την πλειοψηφία οι αριστερές παρατάξεις.
• Να οργανωθούν από τα Διοικητικά Συμβούλια (ΔΣ) μαζικές γενικές συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων για να ληφθούν αποφάσεις για αγωνιστική δράση.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – www.marxismos.com

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα