Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

  Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

  Επίσης, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στα τηλέφωνα 2112147513, 6947507776, 6907337235, 6955311484 ή στο e-mail kommtasi@gmail.com.

  Γίνε κομμουνιστής/ρια – Οργανώσου!

  Οι διαδοχικές παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις που αυξάνουν την κοινωνική ανισότητα και τη λαϊκή εξαθλίωση, η αισχροκέρδεια στα βασικά διατροφικά αγαθά, η καταστροφή του περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους, η έξαρση των γυναικοκτονιών και γενικότερα της βίας και των διακρίσεων εναντίον ανθρώπων λόγω του φύλου, της εθνικότητας ή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, και οι κλιμακούμενες ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι φαινόμενα που αποδεικνύουν ότι το υφιστάμενο κοινωνικοοικονομικό σύστημα, ο καπιταλισμός, αποτελεί έναν ζωντανό εφιάλτη για την ανθρωπότητα.

  Σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες, μόλις το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει περισσότερο πλούτο από το υπόλοιπο 99%, την ώρα που υπάρχει ήδη ο πλούτος, η τεχνολογία και η επάρκεια σε τροφή για να εξαλειφθεί η πείνα και να εξασφαλιστεί ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα δεν πραγματοποιείται γιατί το καπιταλιστικό σύστημα δεν λειτουργεί με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες, αλλά υποτάσσει τα πάντα στο σκοπό του καπιταλιστικού κέρδους. Μία παρασιτική κοινωνική μειονότητα καπιταλιστών επιβάλλει στην εργαζόμενη πλειονότητα να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα στο βωμό της επιβίωσης ενός γερασμένου και βάρβαρου συστήματος.

  Ο μόνος δρόμος για να απαλλαχθεί η ανθρωπότητα από αυτόν τον εφιάλτη είναι ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας των εργαζόμενων ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων, που αποτελούν τα πιο μεγάλα του θύματα, με σκοπό το σοσιαλιστικό-κομμουνιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Μόνο με την πραγματοποίηση του προγράμματος του κομμουνισμού στη μια χώρα μετά την άλλη, δηλαδή με την εγκαθίδρυση κοινωνικής ιδιοκτησίας στις μεγάλες επιχειρήσεις και κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, και με την άσκηση της πολιτικής εξουσίας από τον ίδιο τον εργαζόμενο λαό μέσα από τα δημοκρατικά όργανα που θα αναδείξει με τον επαναστατικό αγώνα του, είναι δυνατό να θεμελιωθεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και στερήσεις.

  Η Διεθνής Μαρξιστική Τάση (ΙΜΤ) αγωνίζεται γι’ αυτόν το σκοπό και σε καλεί να γίνεις μέλος στο ελληνικό της τμήμα, σε κοινό συντονισμό δράσης με χιλιάδες ακόμα επαναστάτες και επαναστάτριες σε πάνω από 50 χώρες του κόσμου. Γιατί, σύμφωνα με το πνεύμα της περίφημης φράσης του Καρλ Μαρξ, δεν αρκεί να τρέφουμε αισθήματα δυσαρέσκειας για τον άθλιο σημερινό κόσμο και να τον απορρίπτουμε στη θεωρία. Το ζήτημα είναι να τον αλλάξουμε με συλλογική και οργανωμένη δράση!