Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

  Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

  Επίσης, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στα τηλέφωνα 2112147513, 6947507776, 6907337235, 6955311484 ή στο kommtasi@gmail.com

  Διάβασε το ιδρυτικό Μανιφέστο της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Διεθνούς:

  Έλα μαζί μας στον παγκόσμιο αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και τη νίκη του κομμουνισμού!

  Οργανώσου στην Επαναστατική Κομμουνιστική Διεθνή!

  Οι συνεχείς παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις που αυξάνουν την κοινωνική ανισότητα και τη λαϊκή εξαθλίωση, η αισχροκέρδεια στα βασικά διατροφικά αγαθά, οι αιματηροί πόλεμοι για τα καπιταλιστικά συμφέροντα, η καταστροφή του περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους, η έξαρση των γυναικοκτονιών και γενικότερα της βίας και των διακρίσεων εναντίον ανθρώπων λόγω του φύλου, της εθνικότητας ή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, έχουν βαθιά κοινωνικά αίτια. Αποδεικνύουν ότι το υφιστάμενο κοινωνικοοικονομικό σύστημα, ο καπιταλισμός, βρίσκεται σε ιστορικό αδιέξοδο και παρακμή. Όσο διατηρείται στη ζωή θα αποτελεί έναν ζωντανό εφιάλτη για την ανθρωπότητα.

  Ο μόνος δρόμος για να απαλλαχθεί η ανθρωπότητα από αυτόν τον εφιάλτη είναι ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας με σκοπό τον κομμουνισμό. Μόνο με την πραγματοποίηση του προγράμματος του κομμουνισμού στη μια χώρα μετά την άλλη, δηλαδή με την εγκαθίδρυση κοινωνικής ιδιοκτησίας σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες στο πλαίσιο ενός κεντρικού δημοκρατικού σχεδιασμού της οικονομίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, και με την άσκηση της πολιτικής εξουσίας από τον ίδιο τον εργαζόμενο λαό με τα δημοκρατικά όργανα που θα αναδείξει με τον αγώνα του, είναι δυνατό να θεμελιωθεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και στερήσεις.

  Η Επαναστατική Κομμουνιστική Διεθνής (RCI) αγωνίζεται γι’ αυτόν το σκοπό και σε καλεί να γίνεις μέλος στο ελληνικό της τμήμα, την Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, σε κοινό συντονισμό δράσης με χιλιάδες ακόμα επαναστάτες και επαναστάτριες σε πάνω από 50 χώρες του κόσμου. Γιατί, σύμφωνα με το πνεύμα της περίφημης ρήσης του Καρλ Μαρξ, δεν αρκεί να τρέφουμε αισθήματα δυσαρέσκειας για τον άθλιο σημερινό κόσμο. Το ζήτημα είναι να τον αλλάξουμε! Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συλλογική και οργανωμένη πολιτική δράση.