Για την Κομμουνιστική Τάση

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Για τι παλεύουμε

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Για τι παλεύουμε

Η πολιτική οργάνωση «Κομμουνιστική Τάση – ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT)» υπερασπίζει και διαδίδει στο εργατικό κίνημα και τη νεολαία τις ακόλουθες προγραμματικές θέσεις:

Μονομερής διαγραφή του κρατικού χρέους, το οποίο είναι δημιούργημα του διεφθαρμένου και σπάταλου καπιταλιστικού συστήματος και του κράτους που το υπηρετεί. Οι δαπάνες που θα εξοικονομηθούν να διατεθούν για τη ριζική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

• Κατάργηση των Μνημονίων και όλων των μέτρων και των εφαρμοστικών νόμων που επιβλήθηκαν από αυτά.

• Βαριά φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο και τις μεγάλες περιουσίες. Πλήρης φοροαπαλλαγή για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης, αύξηση στον φόρο των ειδών πολυτελείας. 

• Εργατικός έλεγχος σε όλες τις ιδιωτικές και κρατικές επιχειρήσεις, σε οργανισμούς και υπηρεσίες με όργανα εκλεγμένες επιτροπές εργαζόμενων, οι οποίες θα εκλέξουν μια Πανελλαδική Επιτροπή Εργατικού Ελέγχου. Κατάργηση του εμπορικού μυστικού και του τραπεζικού απορρήτου.

• Κοινωνικοποίηση (100% κρατική ιδιοκτησία με εργατικό– κοινωνικό έλεγχο και διοίκηση) όλων των μεγάλων επιχειρήσεων της βιομηχανίας, των μεταφορών, των υπηρεσιών και του εμπορίου. Κοινωνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, πλήρης διαγραφή των χρεών των εργατικών και φτωχών λαϊκών νοικοκυριών. Κεντρικός δημοκρατικός σχεδιασμός της οικονομίας. Κρατικό μονοπώλιο στο εξωτερικό εμπόριο.

• Μισθοί, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης, με αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή σύμφωνα με υπολογισμούς των συνδικάτων.

• Μείωση των ωρών εργασίας όσο απαιτείται για να βρουν όλοι οι άνεργοι μια αξιοπρεπή θέση εργασίας. Εφαρμογή ενός εκτεταμένου προγράμματος δημόσιων – κοινωφελών έργων για να ανοίξουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού και για ολόκληρο το διάστημα της ανεργίας.

• Κατάργηση όλων των «ευέλικτων» και «ελαστικών» μορφών εργασίας. Αυστηρότερη ποινική αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και δίωξη ανεξαρτήτως ποσού. Επιστροφή των κλεμμένων των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από τη δεκ. του 1950 έως σήμερα (κρατικές δεσμεύσεις-κατασχέσεις τους, δανειοδοτήσεις καπιταλιστών, κατασπατάληση στο Χρηματιστήριο, «κούρεμα» PSI). Σύνταξη στα 55 έτη για τις γυναίκες και τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και στα 60 έτη για τους άντρες.

• Άμεσος διπλασιασμός των δαπανών για Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Κατάργηση της ιδιωτικής Εκπαίδευσης Υγείας και Ασφάλισης. Γενναία χρηματοδότηση της Τέχνης και του Πολιτισμού και του μαζικού, λαϊκού Αθλητισμού. Δραστική περικοπή των δαπανών για εξοπλισμούς και σώματα ασφαλείας.

• Πλήρης χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους. Κοινωνικοποίηση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας.

• Ολοκληρωτική κατάργηση κάθε διάκρισης που αφορά το φύλο, το χρώμα, την εθνικότητα, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, τις θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις.

• Ανοικτά σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες, πλήρη πολιτικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα σε όσους θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα.

• Μαζικές κρατικές επενδύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της καταστροφής του περιβάλλοντος, αυστηρές ποινές στις επιχειρήσεις που μολύνουν το περιβάλλον, κοινωνικοποίηση των μεγάλων εταιρειών ενέργειας και κατασκευών, καθώς και όλων των ενεργοβόρων μεγάλων επιχειρήσεων.

• Διάλυση των κρατικών μηχανισμών καταστολής των εργατικών αγώνων. Πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο στρατό, εκλογή των αξιωματικών από τους φαντάρους και τους κατώτερους αξιωματικούς, δημοκρατική διοίκηση των μονάδων από επιτροπές φαντάρων και κατώτερων αξιωματικών. Υπαγωγή των σωμάτων ασφαλείας στον δημοκρατικό έλεγχο και διοίκηση των μαζικών εργατικών και λαϊκών οργανώσεων.

• Διώξιμο των βάσεων – Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

• Εκλογή μιας επαναστατικής – σοσιαλιστικής κυβέρνησης που θα εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα, θα στηρίζεται και θα λογοδοτεί στις μαζικές οργανώσεις του εργαζόμενου λαού.

• Για την ψήφιση ενός νέου Συντάγματος που θα αντικαταστήσει τη σημερινή ψευδεπίγραφη αστική δημοκρατία με τη σοσιαλιστική δημοκρατία των εργαζόμενων.

• Για το ολοκληρωτικό ξερίζωμα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά αδιάκοπα την κρίση, τη φτώχεια και την ανεργία.

• Άμεση έξοδος από την καπιταλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, για μια σοσιαλιστική Ελλάδα στις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου! Για μια πανανθρώπινη αδελφωμένη, αταξική, κομμουνιστική κοινωνία!

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα