Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΤέταρτο κύμα πανδημίας: εκατόμβες νεκρών, κυβερνητικός εμπαιγμός και αναγκαίες διεκδικήσεις

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Τέταρτο κύμα πανδημίας: εκατόμβες νεκρών, κυβερνητικός εμπαιγμός και αναγκαίες διεκδικήσεις

Δήλωση με αφορμή την κορύφωση του φονικού τέταρτου κύματος της πανδημίας και τη χθεσινή ανακοίνωση νέων μέτρων από την κυβέρνηση.

Οι νεκροί από το τέταρτο κύμα κορωνοϊού πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Οι προβλέψεις των επιστημόνων μιλούν πλέον για έναν «μαύρο χειμώνα» που βρίσκεται μπροστά μας. Το φάσμα ενός ακόμα γενικευμένου «λοκντάουν» στην οικονομική και κοινωνική ζωή – αλλά και στα δημοκρατικά δικαιώματα με άλλοθι την υγειονομική κρίση – μοιάζει όλο και πιο πιθανό, παρά τις αφερέγγυες «επίσημες» διαβεβαιώσεις.

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση της άρχουσας τάξης, όπως έδειξαν οι ανακοινώσεις νέων μέτρων από την πλευρά της στις 2/11, επιμένει να παίζει επικίνδυνα καιροσκοπικά παιχνίδια με το κοινωνικό καθήκον εμβολιασμού του πληθυσμού, καθυστερεί αδικαιολόγητα την προμήθεια φαρμάκων που έχουν κριθεί αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του κορονοϊού και επιδεικνύει προκλητική, ταξική αδιαφορία έναντι σε βασικές εστίες καθημερινής υπερμετάδοσης του ιού, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι σχολικές αίθουσες και οι εκκλησίες.

Μόνη απάντηση του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς μπροστά στην καταστροφή που απειλεί τον λαό από την ανικανότητα και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την άρχουσα τάξη και την κυβέρνησή της είναι σήμερα ο μαζικός, ενωτικός αγώνας για τις ακόλουθες επείγουσες διεκδικήσεις:

– Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας και ένταξή τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

– Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ και αποφασιστική ενίσχυση των ΜΕΘ και της Πρωτοβάθμιας Υγείας σύμφωνα με τις υποδείξεις των συνδικαλιστικών ενώσεων των υγειονομικών.

– Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς και άμεση προμήθεια οχημάτων για αύξηση των δρομολογίων.

– Δωρεάν τεστ ανίχνευσης του ιού για όλους τους πολίτες, σε μονάδες με καθημερινή λειτουργία σε κάθε Δήμο.

– Καθημερινούς ελέγχους από ειδικές επιτροπές για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους μαζικούς χώρους δουλειάς με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων και αυστηρά πρόστιμα στους εργοδότες.

– Μέτρα για την αποφόρτιση του συνωστισμού που δημιουργείται καθημερινά στις σχολικές αίθουσες, σύμφωνα με τις υποδείξεις των συνδικαλιστικών ενώσεων των εκπαιδευτικών.

– Άμεση μαζική προμήθεια από το δημόσιο σύστημα Υγείας όλων των φαρμάκων που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην θεραπεία της νόσου.

– Θωράκιση του πληθυσμού με πρόγραμμα καθολικού, υποχρεωτικού εμβολιασμού, με την εξαίρεση μόνο όσων με σχετική ιατρική γνωμάτευση πρέπει να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό για σοβαρούς λόγους υγείας. Ελεύθερη δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους μαζικούς κλειστούς χώρους για όσους μένουν ανεμβολίαστοι λόγω αποδεδειγμένου προβλήματος υγείας με επίδειξη αρνητικού τεστ. Όχι σε κάθε διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων τιμωρητικού και όχι υγειονομικού κριτηρίου.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-www.marxismos.com

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα