Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΔίκη σε 2ο βαθμό για τη Χρυσή Αυγή: Αναγκαία η μαζική αντιφασιστική...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Δίκη σε 2ο βαθμό για τη Χρυσή Αυγή: Αναγκαία η μαζική αντιφασιστική εγρήγορση και δράση

Να επιβληθούν οι μεγαλύτερες δυνατές ποινές στους νεοναζί εγκληματίες! Όλες και όλοι στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο (Λεωφόρος Αλεξάνδρας), αύριο, Τρίτη 15 Ιουνίου στις 8 π.μ.

Δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη Χρυσή Αυγή

– Να επιβληθούν οι μεγαλύτερες δυνατές ποινές στους νεοναζί εγκληματίες!

– Μαζική αντιφασιστική εγρήγορση και δράση!

Κλείνουμε σχεδόν δύο χρόνια από την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή (ΧΑ), που έγινε στις 7 Οκτωβρίου του 2020. Το μαζικό κίνημα δεκάδων χιλιάδων νέων αντιφασιστών αγωνιστών που κατέκλυσε τους δρόμους γύρω από το Εφετείο ήταν αυτό που πίεσε αποφασιστικά τους δικαστές να καταδικάσουν την ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση και να επιβάλλουν στα ηγετικά της μέλη πολυετείς ποινές φυλάκισης.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους τους αντιφασίστες εργαζόμενους και νέους αγωνιστές ότι δεν μπορούμε να έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στους μηχανισμούς του αστικού κράτους για τη συντριβή των φασιστών. Η αστυνομία, ο στρατός, τα δικαστήρια, το κοινοβούλιο και η κυβέρνηση είναι επίσημοι κρατικοί θεσμοί της τάξης των καπιταλιστών για την κυριαρχία τους πάνω στην εργατική τάξη. Οι φασιστικές οργανώσεις είναι ανεπίσημες εφεδρείες του αστικού κράτους για την τρομοκράτηση του εργατικού κινήματος. Κατά τις περιόδους μεγάλων καπιταλιστικών κρίσεων, όταν η άρχουσα τάξη δεν μπορεί να κυβερνά πια με δημοκρατικές μεθόδους, ο ρόλος των φασιστών αναβαθμίζεται και αρχίζουν να πραγματοποιούν δολοφονικές επιθέσεις.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να διεκδικήσει ξανά την παραδειγματική τιμωρία (ισόβια φυλάκιση) των υπόδικων νεοναζί της ΧΑ και των πρόσφατα αποχωρησάντων από αυτή. Όμως δεν θα πρέπει να έχει αυταπάτες στην αστική Δικαιοσύνη για την τιμωρία των φασιστών. Δυστυχώς οι ρεφορμιστικές ηγεσίες των μαζικών εργατικών οργανώσεων καλλιεργούν αυτές τις αυταπάτες είτε – στην καλύτερη περίπτωση – με το να μην αναλαμβάνουν καμία ουσιαστική δράση για την αυτοάμυνα των εργαζομένων και των μεταναστών απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις είτε – στη χειρότερη περίπτωση – έχοντας τυφλή εμπιστοσύνη στους μηχανισμούς του αστικού κράτους για την εξουδετέρωση της φασιστικής απειλής.

Το εργατικό κίνημα πέρα από το αίτημα για σκληρότατη τιμωρία των φασιστών στις 15 Ιουνίου θα πρέπει να προετοιμαστεί από τώρα για «αναζωπύρωση» της δράσης των φασιστών την επόμενη περίοδο. Το ενιαίο μέτωπο των εργατικών οργανώσεων και η δημιουργία ομάδων αυτοάμυνας των εργατικών απεργιών και συγκεντρώσεων απέναντι στους φασίστες και τη δολοφονική δράση τους αποτελεί αναγκαιότητα για την απόκρουση των φασιστικών επιθέσεων. Η φασιστική βία θα πρέπει να απαντηθεί με τη μαζική και οργανωμένη δράση του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.

Παράλληλα, θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε κάθε εργαζόμενο και νέο πως το οριστικό τσάκισμα του φασισμού μπορεί να έρθει με την ανατροπή του καπιταλισμού, του συστήματος που δημιουργεί το φασισμό για τη συντριβή του εργατικού κινήματος. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι πάλη ενάντια στον καπιταλισμό και συνδέεται με την προετοιμασία της εργατικής εξουσίας και τη νίκη της σοσιαλιστικής επανάστασης, η οποία θα σαρώσει τους φασίστες και τους καπιταλιστές που τους χρηματοδοτούν και τους στηρίζουν.

  • Όλες και όλοι στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο (Λεωφόρος Αλεξάνδρας) την ημέρα της δίκης της ΧΑ σε δεύτερο βαθμό, Τρίτη 15 Ιουνίου στις 8 π.μ.
  • Να βγουν εκτός νόμου, εκτός από την ΧΑ, και όλες οι άλλες φασιστικές οργανώσεις. Τα μέλη τους να φυλακιστούν με ισόβια.
  • Καμία αυταπάτη για την αστική Δικαιοσύνη και γενικά για το αστικό κράτος. Μόνο η μαζική δράση του εργατικού κινήματος και της νεολαίας μπορεί να νικήσει το φασισμό.
  • Μαχητική απάντηση σε κάθε φασιστική πρόκληση με τη δημιουργία Ενιαίου Εργατικού Μετώπου με ομάδες αυτοάμυνας από τις μαζικές συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις για την περιφρούρηση των εργατικών αγώνων και των μεταναστών. Μόνη εγγύηση για την εξάλειψη κάθε φασιστικής απειλής η οργανωμένη πάλη για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Κομμουνιστική Τάση (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης) – εφημερίδα ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (www.marxismos.com)

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα