Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΑπόφαση-σκάνδαλο για τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου - Να επιβάλουμε πραγματική δικαιοσύνη!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Απόφαση-σκάνδαλο για τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου – Να επιβάλουμε πραγματική δικαιοσύνη!

Σχόλιο για τη σημερινή σκανδαλώδη απόφαση αθώωσης των αστυνομικών που είχαν ξυλοκοπήσει βάναυσα τον Ζακ.

Απόφαση-σκάνδαλο έλαβε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Οι δικαστές αθώωσαν πλήρως τους τέσσερις αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν βάναυσα τον Ζακ Κωστόπουλο λίγο πριν ξεψυχήσει στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018. Σε 10 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκαν ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που ξυλοκόπησαν τον Ζακ Κωστόπουλο.

Στο τέλος της δίκης οι αστυνομικοί, σε ένα ρεσιτάλ κρατικής αυθαιρεσίας και αυταρχισμού, απώθησαν το σύμβολο του αγώνα ενάντια στον φασισμό, τη Μάγδα Φύσσα, η οποία ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της δίκης, όταν αυτή φώναξε «ντροπή» μετά την απόφαση των δικαστών. Στη συνέχεια μάλιστα, με τις ασπίδες τους την έσπρωξαν βίαια εκτός του κτηρίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης, η οποία ως τμήμα του αστικού κράτους υπερασπίστηκε ένα άλλο τμήμα του, δηλαδή την αστυνομία. Στην περίπτωση των αστυνομικών που αθωώθηκαν, η απόφαση είναι ανέκκλητη λόγω της αθώωσης τους για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα (δεν επιδέχεται δηλαδή έφεση από τον Εισαγγελέα), όμως επιδέχεται αναίρεση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λόγω του γεγονότος ότι αθωώθηκαν με οριακή πλειοψηφία (4 υπέρ της αθώωσης, 3 υπέρ της καταδίκης μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της σύνθεσης) αλλά και της ουσίας της υπόθεσης, που επιτάσσει την καταδίκη τους για κακούργημα. Τα μαζικά κόμματα της Αριστεράς θα πρέπει να καταγγείλουν την απόφαση-σκάνδαλο και να πιέσουν για την πλήρη δικαίωση του Ζακ Κωστόπουλου, πιέζοντας σε αυτή την κατεύθυνση για άσκηση αναίρεσης από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, αλλά και για να μην πέσουν οι δύο καταδικασθέντες δολοφόνοι «στα μαλακά» στην κατ’ έφεση δίκη. Θα πρέπει να καλέσουν σε κινητοποιήσεις για αυτό τον σκοπό.

Η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες στην Αθήνα, με συμμετοχή 2.000 ανθρώπων είναι η πρώτη απάντηση ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και κάθε δημοκρατικός άνθρωπος πρέπει να αγωνιστούν για την βαριά και παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που χτύπησαν βάναυσα τον Ζακ Κωστόπουλο, μαζί με εκείνη των άλλων δυο αυτουργών της βίαιης επίθεσης που τον οδήγησε στον θάνατο.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – www.marxismos.com

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα