Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΚάτω η κοροϊδία! Μισθό 613 ευρώ στον Μητσοτάκη και τους υπουργούς του!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Κάτω η κοροϊδία! Μισθό 613 ευρώ στον Μητσοτάκη και τους υπουργούς του!

Το σχόλιό μας σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό.

Σήμερα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το νέο ύψος του κατώτατου μισθού για την «ανακούφιση των εργαζόμενων από την ακρίβεια», με τα μεγάλα αστικά ΜΜΕ να θριαμβολογούν για την «κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης». Η πραγματικότητα όμως είναι ότι για μία ακόμα φορά, οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, πάνω από το ¼ πλέον του συνόλου των εργαζόμενων μισθωτών, επιχειρήθηκε να γίνουν το επίκεντρο μιας εκστρατείας κυβερνητικής υποκρισίας και εμπαιγμού.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες εμπεριστατωμένες εκτιμήσεις του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ (με πηγή την ΕΛΣΤΑΤ), τον Γενάρη του 2022 ο κατώτατος μισθός (συνυπολογιζόμενης της αύξησης κατά 2% από τις αρχές του χρόνου) είχε μειωθεί από την ακρίβεια κατά 12,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 ή αλλιώς κατά 68,12 ευρώ μηνιαία. Και σήμερα, μετά από 4 μήνες ακόμα μεγαλύτερης ακρίβειας η οποία έχει αυξήσει αποφασιστικά αυτό το ποσό των μηνιαίων απωλειών, η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε αύξηση στον κατώτατο μισθό κατά 50 ευρώ (στα 613 ευρώ «καθαρά»). Εξετάζοντας λοιπόν τις σημερινές ανακοινώσεις του Μητσοτάκη από τη σκοπιά των συμφερόντων των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και λαμβάνοντας υπόψη τις καθημερινές εισοδηματικές τους απώλειες από την ακρίβεια, οφείλουμε να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αύξησε τον κατώτατο μισθό. Η κυβέρνηση της ΝΔ, για μία ακόμα φορά, αρνήθηκε να καλύψει τις τεράστιες πραγματικές του απώλειες από την ακρίβεια.

– Κάτω η κοροϊδία των εργαζόμενων από την κυβέρνηση του κεφαλαίου! Με μηνιαίο μισθό 613 ευρώ να πληρώνονται ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του!

– Αξιοπρεπείς μισθοί για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη κάλυψη των εισοδηματικών απωλειών από την ακρίβεια και αυτόματη μηνιαία αναπροσαρμογή των μισθών ανάλογη με την άνοδο των τιμών στα είδη κατανάλωσης.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-www.marxismos.com

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα