Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΑλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές του «Ρουβίκωνα», Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές του «Ρουβίκωνα», Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα!

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές του «Ρουβίκωνα». Σήμερα είναι αυτοί, αύριο εμείς, κάθε ένας, κάθε μία που αντιστέκεται.

Σήμερα, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, είναι η ημέρα έναρξης της δίκης των μελών της οργάνωσης «Ρουβίκωνας», Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα Γ. στο Εφετείο. Το παρακάτω κείμενο που υπογράφεται από διάφορες αναρχικές και αριστερές συλλογικότητες, αν και δεν μας προτάθηκε, το υποστηρίζουμε και το συνυπογράφουμε.

Κομμουνιστική Τάση – Εφημερίδα ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (www.marxismos.com)

Αντίσταση στην κρατική κατστολή

Οι συλλογικότητες που υπογράφουμε αυτό το κείμενο δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα δύο μέλη του Ρουβίκωνα Γιώργο Καλαϊτζίδη και Νίκο Ματαράγκα, οι οποίοι στις 13 Οκτώβρη οδηγούνται σε μια στημένη από τις διωκτικές αρχές δίκη για το φόνο ενός εμπόρου ναρκωτικών το 2016 στα Εξάρχεια. 

Παρότι πριν 1,5 χρόνο οι δύο αγωνιστές αφέθηκαν ελεύθεροι από ανακριτή και εισαγγελέα, η διάτρητη δικογραφία δεν μπήκε στο αρχείο αλλά αποτελεί το κατηγορητήριο μιας δίκης σκοπιμότητας με μόνο στοιχείο τις εξωφρενικές καταθέσεις εμπόρων ναρκωτικών.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή πρόκληση, απότοκο κρατικής αυθαιρεσίας και εκδικητικής μανίας απέναντι σε δύο αγωνιστές που το μόνο που έκαναν ήταν η υπεράσπιση των Εξαρχείων από τις μαφίες των ναρκωτικών. Υπεράσπιση που έγινε ανοιχτά και δημόσια με μια εξόχως σημαντική συμβολή στο κίνημα που αναπτύχθηκε τότε από κατοίκους-στέκια και συλλογικότητες ενάντια στις πιάτσες ναρκωτικών και τους εμπόρους.

Είναι προφανές πως τους ενοχλεί πολύ η δράση των δύο αγωνιστών, δράση που δεν περιορίζεται στη γειτονιά των Εξαρχείων αλλά αφορά γενικότερα την αντίσταση στις αντικοινωνικές πολιτικές των κυρίαρχων. Στο πρόσωπο τους θέλουν να πλήξουν ηθικά τον Ρουβίκωνα και να τον συνδέσουν με ένα αφήγημα εγκληματικότητας που βέβαια δε σταματά στη συγκεκριμένη οργάνωση αλλά επεκτείνεται και σε άλλα πεδία κοινωνικής αντίστασης ως αναπόσπαστο κομμάτι της κυβερνητικής κατασταλτικής εκστρατείας. 

Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Η κατασκευή κατηγορητηρίων σκοπιμότητας προκειμένου να μπουν στη φυλακή αγωνιστές και να τεθεί για μια ακόμη φορά σε ομηρία η πολιτική τους οργάνωση είναι σημείο σκοτεινών καιρών, ακροδεξιού κατήφορου και ακραίου κρατικού αυταρχισμού. Σήμερα είναι οι δύο αγωνιστές, αύριο εμείς, κάθε ένας, κάθε μία που αντιστέκεται. 

Είμαστε στο πλάι του Γ. Καλαϊτζίδη και του Ν. Ματαράγκα τόσο σε κάθε δράση αλληλεγγύης όσο και μέσα και έξω από το δικαστήριο στις 13 Οκτώβρη, ημέρα έναρξης της δίκης. Δίπλα στους αγωνιστές, απέναντι στο κράτος. Αυτή η σκευωρία θα καταρρεύσει, η αλληλεγγύη θα νικήσει.

  • Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας – Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης
  • Διεθνιστική Εργατική Αριστερά 
  • Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα 
  • EEK / Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
  • Μασόβκα
  • ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση
  • Ξεκίνημα – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
  • ΟΚΔΕ – Σπάρτακος
  • Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά – Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/στριών

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα