Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΘεωρία - Ιστορία«Στην υπεράσπιση του Λένιν», Ρομπ Σιούελ και Άλαν Γουντς (εκδόσεις Wellred Books)

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

«Στην υπεράσπιση του Λένιν», Ρομπ Σιούελ και Άλαν Γουντς (εκδόσεις Wellred Books)

Μια νέα σημαντική έκδοση με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Λένιν.

Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από τον θάνατό του Λένιν. Οι αστοί ιστορικοί συνεχίζουν να συκοφαντούν αυτόν και τις ιδέες του. Ο στόχος του νέου βιβλίου των Ρομπ Σιούελ και Άλαν Γουντς, Στην Υπεράσπιση του Λένιν (In Defence of Lenin, εκδόσεις Wellred Books) είναι να αποκαταστήσει την αλήθεια για την πραγματική ζωή και δράση του Λένιν και τις ιδέες του, αλλά και να αναδείξει τη σημασία τους.

Οι εργάτες με ταξική συνείδηση θα πρέπει να μελετήσουν τη ζωή, το έργο και τις ιδέες του Λένιν, για να ανακαλύψουν το γιατί οι εχθροί τους προσπαθούν τόσο σκληρά να παραχαράξουν την κληρονομιά του.

Η θέση του Λένιν ότι «χωρίς επαναστατική θεωρία δεν μπορεί να υπάρξει επαναστατικό κίνημα» είναι μια θεμελιώδης αλήθεια. Απορρίπτοντας τον μεταφυσικό «αυθορμητισμό» του αναρχισμού και του αριστερισμού, υποστήριξε ένα πειθαρχημένο, συγκεντρωτικό επαναστατικό κόμμα.

Χρησιμοποιώντας σύγχρονες πηγές, αυτή η νέα βιογραφία του Λένιν παρουσιάζει μια εξαιρετικά λεπτομερή περιγραφή του αγώνα του Λένιν ενάντια στην άνοδο της γραφειοκρατίας στο νέο σοβιετικό κράτος, απαντώντας στην αυθαίρετη και προβοκατόρικη αντίληψη ότι η άνοδος στου σταλινισμού ήταν αποτέλεσμα των μεθόδων του Λένιν.

Το εν λόγω βιβλίο θα πρέπει να διαβαστεί από κάθε κομμουνιστή ή σοσιαλιστή ακτιβιστή σοβαρά για την κατανόηση του ανθρώπου, της εποχής του και – το πιο σημαντικό – των ιδεών του. Οι συγγραφείς σε αυτή την δίτομη έκδοση περιγράφουν τη ζωή του Λένιν και εξηγούν τις ιδέες του με συναρπαστικό και προσιτό τρόπο, ιδιαίτερα για νέους ηλικιακά και πολιτικά ακτιβιστές. Στο βιβλίο περιλαμβάνεται επίσης ένα παράρτημα των γραπτών της συζύγου του Λένιν, Κρούπτσκαγια ένα χρονολόγιο και περισσότερες από 250 φωτογραφίες. Μπορείτε να το παραγγείλετε με ένα μήνυμα στο e-mail marx.foni@gmail.com.

Αλέξανδρος Καραγκούνης

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα