Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Ελληνική Επικαιρότητα Μαζική ταξική ψήφο στο ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Μαζική ταξική ψήφο στο ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!

Ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης για τις Ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές που θα μοιραστεί στη σημερινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα.

Στις σημερινές συνθήκες παράλυσης του εργατικού κινήματος, αλλά και κλιμάκωσης της επίθεσης του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα η οποία αντανακλάται ξεκάθαρα, τόσο στις μακροχρόνιες μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει υπογράψει η ψευτοαριστερή κυβέρνηση Τσίπρα όσο και στις καθημερινές αντιδραστικές διακηρύξεις Μητσοτάκη, οι Ευρωεκλογές και οι τοπικές εκλογές αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για να αρχίσει να αλλάζει ο συσχετισμός δύναμης σε βάρος του αστικού πολιτικού στρατοπέδου. Αυτό όμως, μπορεί να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικά μόνο με τη μαζική και αποφασιστική εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, του μοναδικού μαζικού αντικαπιταλιστικού, εργατικού κόμματος στη χώρα. Μια σημαντική άνοδος των ποσοστών του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες θα τονώσει το πληγωμένο από τις ήττες ηθικό της εργατικής τάξης και θα ενισχύσει τη διάθεσή της για αγώνα.

Στις Ευρωεκλογές η ψήφος στο ΚΚΕ θα πρέπει να συνδυαστεί με την υπεράσπιση της μόνης δυνατής πραγματικά ενωμένης Ευρώπης, που σύμφωνα και με τις ιδρυτικές αρχές της Κομμουνιστικής Διεθνούς είναι η ενωμένη Ευρώπη της εργατικής εξουσίας και του σοσιαλισμού. Οι Ευρωπαίοι αστοί αποδείχθηκαν οργανικά ανίκανοι να ενώσουν πραγματικά την Ευρώπη. Τα συγκρουόμενα συμφέροντά τους, γεννούν διαρκώς νέες αντιθέσεις και διασπάσεις (βλ. συγκρούσεις μεταξύ ευρωπαϊκού καπιταλιστικού Βορά και καπιταλιστικού Νότου, “Brexit” κ.α). Η μοναδική ενοποίηση που μπορούν να επιβάλουν οι αστοί είναι η σημερινή, επισφαλής και μερική, τελωνειακή και νομισματική ενοποίηση, με τίμημα για τους Ευρωπαίους εργαζόμενους την ενιαία βαρβαρότητα μαζικής φτώχειας και ανεργίας, αλλά και μια ενισχυμένη ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση σε βάρος των πιο υπανάπτυκτων χωρών του λεγόμενου Τρίτου κόσμου. Μόνο η εργατική τάξη με την επαναστατική σημαία του κομμουνισμού μπορεί να ενώσει τις ασφυκτιούσες από την ιστορική κρίση του καπιταλισμού παραγωγικές δυνάμεις, σε ένα κοινό, αρμονικό και δημοκρατικά ελεγχόμενο από τους εργαζόμενους λαούς της Ευρώπης σχέδιο, σαν ένα βήμα για τις ενωμένες σοσιαλιστικές πολιτείες ολόκληρου του κόσμου.

Η ψήφος, επίσης, στους περιφερειακούς και δημοτικούς συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα πρέπει να συνοδεύεται από αγώνα για την εκλογή κομμουνιστικών περιφερειακών και δημοτικών διοικήσεων, που δεν θα διαχειριστούν απλά την εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού με αποσπασματικά μέτρα κοινωνικής πολιτικής, αλλά θα μετατραπούν σε κέντρα ανυπακοής στο κεφάλαιο, την κυβέρνηση και το κράτος του και σε μοχλούς μαζικής κινητοποίησης για ένα νικηφόρο αγώνα με σκοπό την εργατική, σοσιαλιστική εξουσία.

Κομμουνιστική Τάση (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης-IMT) – εφημερίδα ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (www.marxismos.com)

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα