Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Διεθνής Μαρξιστική Τάση Tο CMR στην τηλεόραση της Βενεζουέλας

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Tο CMR στην τηλεόραση της Βενεζουέλας

Την προηγούμενη Παρασκευή (6 Μαρτίου), Ο Μάριο Σίλβα, παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής La Hojilla, παρουσίασε την ταινία “No Volveran” που έχει γυριστεί από υποστηρικτές της καμπάνιας «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα» (HOV) και μέλη της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής και ενώ έκανε εισαγωγή για την ταινία σχολίασε: «Κοιτάξτε! Αυτοί οι σύντροφοι δεν πήγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ή να μιλήσουν σε κάποιον υπουργό. Πήγαν στη βάση, στον λαό, για να δουν πως οργανώνεται, και την λαϊκή συμμετοχή από τα κάτω. Αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή του φιλμ.» Στην αρχή της ταινίας είπε: «Αυτή είναι μια πατριωτική ταινία που πρέπει να φτάσει στον Πρόεδρο Τσάβες!»

 

Ο Μάριο Σίλβα (αριστερά), παρουσιαστής της εκπομπής  La Hojilla,μαζί με τον Πρόεδρο Τσάβες. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια μιας άλλης εκπομπής του Σίλβα.

Επίσης τόνισε κατά τη διάρκεια της εκπομπής: «Αυτό το ντοκυμαντέρ δείχνει πως οργανώνεται ο λαός από τα κάτω, και επίσης την οργάνωση της εργατικής τάξης στα εργοστάσια». Νωρίτερα, στην αρχή της εκπομπής της προηγούμενης εβδομάδας, ο Μάριο είχε δείξει αποσπάσματα από ένα ντοκυμαντέρ στο οποίο ο Πρόεδρος Τσάβες ασκεί δριμεία κριτική στο καπιταλιστικό σύστημα. Επίσης έδειξε μέρη από το υλικό που του είχαν δώσει οι σύντροφοι του CMR , όπως το τελευταίο βιβλίο του Άλαν Γουντς, «Ρεφορμισμός ή επανάσταση, ο Μαρξισμός και ο Σοσιαλισμός του 21ου αιώνα» , αλλά επίσης καιαπό την ταινία «Η αλήθεια για τη σφαγή στη Μιτσουμπίσι» και ευχαρίστησε τους συντρόφους του CMR για τις ταινίες. Αυτό δείχνει τη μέθοδο δουλειάς και την αυξανόμενη επηρροή της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης στη Βενεζουέλα.

Mitsubishi και Vivex

Την ίδια μέρα που ο Μάριο Σίλβα έδειξε το No Volveran στη La Hojilla, στην τηλεοπτική εκπομπή της Βανέσα Ντέιβις Contragolpe (αντί- πραξικόπημα ή ενάντια στο πραξικόπημα), δύο σύντροφοι έδιναν συνέντευξη. Ο Φέλιξ Μαρτίνες από την Mitsubishi και ο Yeanth Carlos Sabino από τη Vivex εξήγησαν την κατάσταση σε κάθε ένα από τα εργοστάσια τους και την ανάγκη να περάσει η επανάσταση στην αντεπίθεση ενάντια στην αστική τάξη, απαλοτριώνοντας τους θεμελιώδεις τομείς της οικονομίας όπως τις τράπεζες, και τη γη και τη βιομηχανία.

Την Κυριακή ο Πρόεδρος Τσάβες σχολίασε την εκπομπή της Vanessa Davies κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας του εκπομπής Aló President, τονίζοντας ότι οι νέοι συνδικαλιστές ηγέτες εξήγησαν την κατάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία και μετά ζήτησε από τη νέα Υπουργό Εργασίας, Μαρία Χριστίνα Ιγκλέσιας, να οργανώσει μια συνάντηση με τους συντρόφους από τη Mitsubishi και τη Vivex.

Το No Volveran είναι ένα φιλμ που γυρίστηκε από τους συντρόφους της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές του 2006, όταν ο Πρόεδρος Τσάβεζ ανακοίνωσε την δημιουργία του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV), όπως και της εθνικοποίησης της ηλεκτρικής εταιρίας του Καράκας και της Τηλεφωνικής Εταιρίας CANTV.

Το ντοκυμαντέρ επίσης ασχολείται με την οργάνωση της εργατικής τάξης όπως στα παραδείγματα του Σανιτάριος Μαρακάυ και την πάλη για την εθνικοποίηση της εταιρίας, την οργάνωση των εργατών της Ινβεβάλ και τα άλλα εθνικοποιημένα εργοστάσια.

Πρόσφατα Άρθρα

Νέο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Ανάλυση για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση μέσα στον Δεκέμβριο.

Πολιτική κρίση και ταξική πάλη στο Περού

Μια ανάλυση για το εξελισσόμενο κίνημα στο Περού: η διαφθορά, η πολιτική χρεοκοπία και η αδυναμία του αστικού καθεστώτος, το αίτημα για μια Συντακτική Συνέλευση και ο αναγκαίος προσανατολισμός του κινήματος.

Προσαγωγή συνδικαλιστή που θα συμμετείχε σε εξόρμηση για την απεργία- Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για προσαγωγή και τρομοκράτηση στελέχους του ενόψει της απεργίας.

Σχετικά άρθρα

Πακιστάν: επτά μέλη της IMT απήχθησαν από το στρατό!

Έξι σύντροφοι της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (ΙΜΤ) συνελήφθησαν χτες, 22/04/2018, στο Καράτσι του Πακιστάν από το στρατό και τους «Σίντι Ρέιντζερς», μια παραστρατιωτική δολοφονική οργάνωση συνεργαζόμενη με το κράτος. Είναι ανάγκη να αναδείξουμε το θέμα στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρειαζόμαστε μηνύματα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης. Να δράσουμε άμεσα!

H Βρετανική “Telegraph” για τον Άλαν Γουντς: ο μαρξιστής που επηρέασε τον Τσάβες

Διαβάστε τι έγραψε πρόσφατα η Βρετανική εφημερίδα "Telegraph" για τον μαρξιστή συγγραφέα Άλαν Γουντς, που θα επισκεφθεί  στα τέλη Απριλίου την Αθήνα για ομιλίες, προσκεκλημένος της Πρωτ. "Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ". "..Σηκώστε μια σφιχτή γροθιά για τον Alan Woods, παρακαλώ – ένα πρώην μέλος του Militant από το Σουόνσι, 68 ετών – του οποίου ο αμετανόητος τύπος μαρξισμού που υποστηρίζει είχε τεράστια επίδραση στον ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες που πέθανε την περασμένη βδομάδα...".