Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιεθνήΑτέλειωτη υστερία της ακροδεξιάς σε όλο τον κόσμο ενάντια στην καμπάνια μας...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ατέλειωτη υστερία της ακροδεξιάς σε όλο τον κόσμο ενάντια στην καμπάνια μας «Είσαι κομμουνιστής; Οργανώσου!»

Άρθρο για τις επιθέσεις ακροδεξιών στη διεθνή καμπάνια της ΙΜΤ «Είσαι κομμουνιστής; Οργανώσου!» σε διάφορες χώρες.

Ένα φάντασμα πλανιέται στα ακροδεξιά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την Δανία έως τις ΗΠΑ, από τον Καναδά έως την Μεγάλη Βρετανία, ένας διαδικτυακός αντιδραστικός όχλος κλονίζεται από την έκταση και την επιτυχία της καμπάνιας της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης «Είσαι κομμουνιστής; Οργανώσου!». Τους ευχαριστούμε για την δωρεάν διαφήμιση και συμφωνούμε πως έχουν δίκιο να φοβούνται!  Οι κομμουνιστές οργανώνονται και στοχεύουμε να ανατρέψουμε το σύστημά σας.

Η Λάουρα Λούμερ, η αποτυχημένη Ρεπουμπλικανή υποψήφια για το Κογκρέσο και αναλύτρια των ρατσιστικών θεωριών συνωμοσίας στις πλατφόρμες The Rebel Media και InfoWars, παρουσίασε στους 500000 followers της στο Twitter μία αφίσα της καμπάνιας «Είσαι κομμουνιστής;» στην Ατλάντα, «ένα τετράγωνο μακριά από το δικαστήριο της κομητείας του Φούλτον». «Αυτά τα άτομα είναι ριζοσπάστες αριστεροί που θέλουν μία κομμουνιστική κατάληψη της χώρας μας» λέει στο βίντεο. «Να γιατί προσπαθούν να συλλάβουν και να φυλακίσουν τον Τραμπ, επειδή γνωρίζουν ότι ο Τραμπ είναι η τελευταία μας ελπίδα να σώσουμε την Αμερική».

Δεν έχουμε καμία σχέση με τα νομικά προβλήματα του Τραμπ και οι αφίσες δεν προήλθαν από τους νομικούς διώκτες του πρώην Προέδρου. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ούτε ο Τραμπ, ούτε ο Μπάιντεν, ούτε κανένας άλλος αστός πολιτικός θα είναι σε θέση να σώσει τον Αμερικανικό καπιταλισμό από την κατάρρευση, που θα θέσει στην ημερήσια διάταξη μια πραγματική «κομμουνιστική κατάληψη της χώρας».

Στην Αριζόνα, η Μόργκον Μακ Μίκαελ (συντηρητική influencer της αντιδραστικής οργάνωσης Turning Point USA), ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία ενός τραπεζιού με ένα πανό «Παλέψτε με τους κομμουνιστές», σχολιάζοντας: «Πρώτη μέρα στη σχολή στην πολιτεία της Αριζόνα. Ορίστε τι βρήκα. Κομμουνισμό».

Συγχαίρουμε τους συντρόφους στην πολιτεία της Αριζόνα: χάρη στον ενθουσιασμό τους και στη διαφήμιση της κυρίας Μακ Μίκαελ, οι ριζοσπάστες πρωτοετείς που ψάχνουν για οργανωμένους κομμουνιστές στο πανεπιστήμιο, θα ξέρουν ακριβώς που να πάνε. Η κυρία Μακ Μίκαελ δεν έχει ακόμη αναρτήσει μια συνέντευξη που ηχογράφησε με ένα σύντροφο στον περίπτερό μας. «Υποθέτω ότι δεν υπάρχει βίντεο από αυτήν την αλληλεπίδραση επειδή την αποστόμωσαν» λέει ένας σχολιαστής.

Επίσης, από το Turning Point, έχουμε τον πρόεδρο του ενός παραρτήματος, τον Κάρλος Τούρσιος, ο οποίος γράφει: «Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Arlington έχουν λάβει πολλά αυτοκόλλητα και αφίσες με το μήνυμα “Είσαι κομμουνιστής; Οργανώσου!” τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορα μέρη στην πανεπιστημιούπολη. Η Αριστερά επιδιώκει να επηρεάσει τη νεολαία και θα κάνει τα πάντα για να τους μετατρέψει σε μηδενιστές μαρξιστές ακτιβιστές». Μιλήστε για τον εαυτό σας, κύριε Τούρσιος! Οι μαρξιστές, αντίθετα από τον μηδενισμό, φαίνεται ότι είναι οι μόνοι αισιόδοξοι, επειδή μόνο εμείς προσφέρουμε στους νέους την προοπτική ενός μέλλοντος χωρίς καταπίεση εκμετάλλευση και δυστυχία.

Βόρεια των συνόρων, οι κομμουνιστές έχουν προσβάλει τους υποστηρικτές της «ελευθερίας του λόγου» λέγοντας ανοιχτά τι πιστεύουν. Η παρουσιάστρια του “Liberty Talk”, Οντέσα Όλεβιτς δημοσίευσε μια φωτογραφία μίας μερικώς κατεστραμμένης αφίσας στο Twitter, γράφοντας: «Η Antifa στρατολογεί. Αυτό βρίσκεται στη γειτονιά μου στο Βανκούβερ. Ξεκόλλησα τον QR κώδικα. Θα χρειαζόμουν ένα μαχαίρι για να βγάλω το υπόλοιπο. Απλά μια ακόμη μέρα στο γελοίο Καναδά». Μπορούμε μόνο να συγχαρούμε όποιους ήταν υπεύθυνοι για την ανάρτηση αυτής της αφίσας για την προσεκτική δουλειά τους και την Όλεβιτς για το ότι είχε την ευγένεια να αφήσει το URL ανέπαφο.

Όχι μόνο δεξιοί δημοσιογράφοι και “influencers”, αλλά και καπιταλιστές έχουν προσέξει την καμπάνια. Ο Μάριν Μπαχ Θόρμποργκ επιχειρηματίας, ξενοδόχος και συγγραφέας του βιβλίου με τον σεμνό τίτλο, «Η Πορεία μου ως Ηγέτης» κοινοποίησε φωτογραφίες αφισών της καμπάνιας στη Δανία, γράφοντας: Ο γιος μου πηγαίνει στο  λύκειο του Lyngby και όλο το σχολείο του ήταν καλυμμένο με αυτές τις αφίσες σήμερα το πρωί. Ευχαριστούμε τον κύριο Θόρμποργκ που αφιέρωσε χρόνο, από τις πολλές του επιχειρηματικές δραστηριότητες, για να υποστηρίξει την καμπάνια.

Παρά την αναμενόμενη αγανάκτηση ακολούθων των παραπάνω αντιδραστικών, πολλοί σχολίασαν θετικά την καμπάνια.  Εδώ είναι μερικά παραδείγματα: «Αν δεν το παρατηρήσατε, ολοένα και περισσότεροι νέοι υποστηρίζουν τον κομμουνισμό. Πηγαίνετε σε οποιαδήποτε ομάδα ή φόρουμ γεμάτο νέους και θα το δείτε. Αισθάνονται ότι τόσο οι δύο μεγάλοι πολιτικοί χώροι όσο και ο καπιταλισμός τους απογοήτευσαν».  «Αυτό φαίνεται υπέροχο, ευχαριστώ που το μοιραστήκατε». «Κομμουνισμός μέχρι τέλους! Ο καπιταλισμός είναι μια μάστιγα για την ανθρωπότητα». «Υπέροχο. Θα έπρεπε να πας σε μια από τις συναντήσεις τους. Μπορεί να μάθεις τι είναι πραγματικά ο κομμουνισμός».

Δεν είναι μόνο οι μανιασμένοι δεξιοί, αλλά και ο αστικός τύπος που αρχίζει να σχολιάζει την καμπάνια μας. Η ιστοσελίδα Basel jetzt στην Ελβετία πρόσφατα δημοσίευσε ένα άρθρο, εμφανίζοντας μια αφίσα στα γερμανικά με τίτλο: «Ο Μαρξ σας θέλει! Μυστηριώδης οργάνωση ψάχνει για κομμουνιστές στην Βασιλεία». «Ίσως κι εσείς συναντήσατε πρόσφατα τον Καρλ Μαρξ στην Βασιλεία»; γράφει το άρθρο. «Ο γενειοφόρος φιλόσοφος σας δείχνει με το ένα δάκτυλό του και ρωτάει αν είστε κομμουνιστής. Αυτές οι αφίσες έχουν κατακλύσει την πόλη. Προέρχονται από το ελβετικό τμήμα της οργάνωσης «Διεθνής Μαρξιστική Τάση (IMT)». Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερα μυστηριώδες σχετικά με την ελβετική μας οργάνωση, ούτε και με οποιονδήποτε από τα τμήματα μας σε όλο τον κόσμο. Όλοι είναι ανοικτοί σχετικά με τις επαναστατικές ιδέες και τους στόχους μας. Όπως αναφέρει το ίδιο το άρθρο: «Μια κοινωνία που λειτουργεί με βάση τις ανάγκες και όχι το κέρδος, αυτό είναι αυτό που θέλει η κομμουνιστική ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ. Η οργάνωση έχει τμήματα σε περισσότερες από 60 χώρες. Στην Ελβετία, εκτός από τη Γενεύη, τη Λωζάνη, τη Βέρνη, το Φρίμπουργκ, τη Ζυρίχη και το Κρόιτσλινγκεν, είναι επίσης ενεργή και στη Βασιλεία». «Ο στόχος των αφισών καθίσταται σαφής στην ιστοσελίδα του ελβετικού τμήματος. Η οργάνωση επιθυμεί μια κομμουνιστική κοινωνία. Θέλει να ανατρέψει τον καπιταλισμό με επαναστατικό τρόπο, να μετασχηματίσει θεμελιωδώς την κοινωνία. Αλλά επειδή ο καπιταλισμός δεν μπορεί να πέσει μόνος του, οι κομμουνιστές οργανώνονται και φαίνεται ότι αναζητούν περισσότερα μέλη».

Δεν θα μπορούσαμε να το διατυπώσουμε καλύτερα! Ολόκληρος ο σκοπός της καμπάνιας μας είναι να υψώσουμε την κόκκινη σημαία του κομμουνισμού, οπουδήποτε είμαστε ενεργοί, και να φέρουμε νέα κύματα εργαζομένων και νεολαίας στις τάξεις των οργανωμένων κομμουνιστών. Όπως καταδεικνύεται με από έρευνα του δεξιού ινστιτούτου Fraser, δεκάδες εκατομμύρια νέοι θεωρούν τον κομμουνισμό ως το «ιδανικό οικονομικό σύστημα». Είναι εύκολο να κατανοήσουμε γιατί. Εν μέσω του όλο και πιο ανυπόφορου κόστους διαβίωσης, πολέμων και αστάθειας στην παγκόσμια σκηνή, της απειλής της κλιματικής κρίσης και πολλών άλλων παραγόντων, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν μια επαναστατική εναλλακτική λύση στον καπιταλισμό. Όπως σωστά επισημαίνει η Basel jetzt, είναι καθήκον κάθε κομμουνιστή να διαδίδει τις απόψεις του, να βρίσκει άτομα με παρόμοιες απόψεις και να οργανώνεται έτσι ώστε οι κομμουνιστές να μπορέσουμε να γίνουμε μια υπολογίσιμη δύναμη στις μεγάλες ταξικές μάχες που πρόκειται να έρθουν.

Χρήτσος Γκότσης

πηγή ενημέρωσης: www.marxist.com

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα