γήπεδο Νέα Φιλαδέλφεια - συλλαλητήριο

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ – ΔΕΥΤΕΡΑ 15/5, 19.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ:
– ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΙΚΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ
– ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

Ο Τομέας Νέας Φιλαδέλφειας της Κομμουνιστικής Τάσης καλεί τους κατοίκους της πόλης σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας τη Δευτέρα 15/5 στις 19.00 στην Πλατεία Πατριάρχου, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην πόλη από την τρομοκρατική δράση εγκάθετων χούλιγκαν ενάντια σε αγωνιστές και συλλογικότητες που υπερασπίζονται το δικαίωμα σε μια στοιχειώδη ποιότητα ζωής.

Ταυτόχρονα όμως, στη «σκιά» της σκανδαλώδους παραχώρησης πλήρους ασυδοσίας από την κυβέρνηση με ειδική νομοθετική ρύθμιση στην κερδοσκοπική, ανώνυμη εταιρεία που καπηλεύεται το όνομα της ιστορικής ΑΕΚ και μετά από τα δεδομένα που αυτή η εξέλιξη πλέον διαμορφώνει, είναι ανάγκη να παλέψουμε για:

• Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ δημόσιου χρήματος για τα κερδοσκοπικά σχέδια αυτής και κάθε άλλης ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας.
• Να υποχρεωθεί άμεσα η ανώνυμη εταιρεία να φτιάξει πάρκινγκ με τις απαιτούμενες θέσεις για να μην επιβαρυνθεί η ζωή της πόλης, να πληρώσει για τα απαιτούμενα μέτρα πυροπροστασίας και ηχοπροστασίας του οικισμού και του Άλσους, καθώς και για μέτρα προστασίας από άλλους κινδύνους (βανδαλισμούς, ατυχήματα, εκτεταμένη ρύπανση κα.) και για όλες τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
• Να μην κοπεί ούτε ένα δέντρο από το Άλσος Ν.Φ. Για κάθε πιθανή ζημιά που θα προκληθεί στο Άλσος, θα πρέπει να διεκδικηθεί από την ανώνυμη εταιρεία να δώσει αποζημιώσεις για να αναβαθμιστεί το Άλσος και να απαλλοτριωθούν εκτάσεις για τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου στην πόλη.
• Να ανοίξει το νέο γήπεδο στους πολίτες και στους συλλόγους των γύρω Δήμων για ελεύθερη χρήση.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει να σπάσει επιτέλους κάθε πολιτική σχέση με την κυβέρνηση, την Περιφερειακή διοίκηση και τον οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν συστηματικά πλάτες στα σχέδια της ανώνυμης εταιρείας.

Οι παραπάνω διεκδικήσεις θα πρέπει να συνδεθούν με τους ακόλουθους, ευρύτερους πολιτικούς στόχους πάλης, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από μια κυβέρνηση που θα λογοδοτεί στον εργαζόμενο λαό και θα εκφράζει τα συμφέροντά του:

• Κατάργηση του υφιστάμενου Ρυθμιστικού Σχεδίου που παραδίδει πολύτιμο δημόσιο χώρο στα καπιταλιστικά συμφέροντα. Νομοθέτηση ενός νέου, που θα διαμορφωθεί από τους περιβαλλοντικούς φορείς και τις ενώσεις πολιτών με κριτήριο την προαγωγή της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεων.
• Κρατικοποίηση όλων των υπαρχόντων γηπέδων και απόδοσή τους για ελεύθερη χρήση στους πολίτες και τους αθλητικούς συλλόγους. Πλήρης εκδίωξη των καπιταλιστικών συμφερόντων από τον αθλητισμό, πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων για την προαγωγή του μαζικού, λαϊκού αθλητισμού.

Κομμουνιστική Τάση (www.marxismos.com/περιοδικό «Επανάσταση») – Τομέας Ν. Φιλαδέλφειας