Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Ελληνική Επικαιρότητα Ενεργή στήριξη στη «Λαϊκή Συσπείρωση» από τις κατά τόπους δυνάμεις της Κομμουνιστικής...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ενεργή στήριξη στη «Λαϊκή Συσπείρωση» από τις κατά τόπους δυνάμεις της Κομμουνιστικής Τάσης

Στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές η Κομμουνιστική Ταση στηρίζει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Τα μέλη των τοπικών τομέων της Κομμουνιστική Τάσης υπερασπίζουν και διαδίδουν στους δημότες της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της πρωτοπόρας νεολαίας των πόλεων τους, τις προγραμματικές αρχές και διεκδικήσεις σχετικά με τις τοπικές εκλογές που δημοσιοποίησε η οργάνωση στις αρχές Απριλίου. Στη βάση αυτής της προγραμματικής πλατφόρμας και του πολιτικού σκεπτικού που περιέχει για τα καθήκοντα των κομμουνιστών, καθώς και μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της απόφασής μας για κριτική εκλογική στήριξη των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, εκεί όπου διαθέτουμε οργανωμένες δυνάμεις στηρίζουμε ενεργά τις παρατάξεις της «Λαϊκή Συσπείρωσης».

Πιο συγκεκριμένα, ενεργά, με οργανωμένες δυνάμεις, στηρίζουμε τις ακόλουθες παρατάξεις της «Λαϊκή Συσπείρωσης» στους ακόλουθους Δήμους:

– «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Σοφιανό.

– «Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

– «Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Σιδέρη.

– «Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Βακαλόπουλο.

– «Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Σμύρνης» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Κιουλάνη.

– «Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Σερετάκη.

– «Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου – Χολαργού» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αντώνη Ρεκλείτη.

– «Λαϊκή Συσπείρωση Ρόδου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάκη Πότσο.

– «Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Κατσιρούμπα.

Μέσα στο αρκετά εκτεταμένο πληθυσμιακά πεδίο παρέμβασης όλων αυτών των παρατάξεων, ανάλογα με τον αριθμό και τις αντικειμενικές δυνατότητες των οργανωμένων μας δυνάμεων, επιδιώκουμε να συνεργαστούμε με τα μέλη τους στο πλαίσιο της προγραμματισμένης τους δράσης, αλλά επίσης, διεξάγουμε τη δική μας, ανεξάρτητη, δραστήρια εκστρατεία για την εκλογική νίκη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που συμπεριλαμβάνει μοίρασμα προκηρύξεων, αφισοκολλήσεις και ανοικτές εκδηλώσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους δημότες να στηρίξουν τις ξεκάθαρα προσδιορισμένες πολιτικά και ταξικά παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και να γυρίσουν την πλάτη στους «παράγοντες» και τους καριερίστες των κάθε είδους καθεστωτικών δημοτικών παρατάξεων, οι οποίες αποφεύγουν καιροσκοπικά να αυτοπροσδιοριστούν ιδεολογικά και πολιτικά, αλλά και να λάβουν ξεκάθαρη θέση για τα μεγάλα προβλήματα των εργαζόμενων δημοτών όπως η ανεργία και η φτώχεια.

Πρόσφατα Άρθρα

00:19:10

Video: Η Ιστορία του Militant

Ο Ρομπ Σιούελ, ηγετικό στέλεχος της IMT και παλιός οργανωτικός γραμματέας του ιστορικού Militant περιγράφει συνοπτικά την πορεία, τις επιτυχίες και την κατάληξη της...

Πακιστάν: Να απελευθερωθεί αμέσως ο σύντροφος Amin που απήχθη από τους “Rangers” στο Καράτσι!

  Ο σύντροφος Amin, ενεργό μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας Νέων (PYA) στο Καράτσι, απήχθη από το σπίτι του στην περιοχή Shah Faisal στο Καράτσι από...
00:19:43

Video: Η ζωή και το έργο του Τεντ Γκραντ (1913-2006)

Μια συνοπτική περιγραφή της ζωής και του έργου του σημαντικού μαρξιστή επαναστάτη και θεωρητικού Τεντ Γκραντ, ιδρυτή του ιστορικού “Militant” και της Διεθνούς Μαρξιστικής...

Σχετικά άρθρα

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τα σχέδια Ερντόγαν και το «δώρο» του στους Έλληνες αστούς

Η βάρβαρη μεταχείριση ενός πολιτιστικού μνημείου από το καθεστώς Ερντογάν και η αναγκαία στάση των κομμουνιστών.

Ο αγωνιστής Βασίλης Μάγγος υπέστη δολοφονική αστυνομική βία – Κάτω η κρατική-κυβερνητική τρομοκρατία!

Ο θάνατος του 27χρονου αγωνιστή Βασίλη Μάγγου, θύματος της δολοφονικής κρατικής - αστυνομικής βίας, συγκλονίζει το πανελλήνιο, την ώρα που η κυβέρνηση δείχνει να μεθοδεύει τη συγκάλυψη της υπόθεσης.