Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΘεωρία - ΙστορίαPodcast - 50 χρόνια Πολυτεχνείο: Τι προηγήθηκε, τα γεγονότα της εξέγερσης, συμπεράσματα

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Podcast – 50 χρόνια Πολυτεχνείο: Τι προηγήθηκε, τα γεγονότα της εξέγερσης, συμπεράσματα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη μεγαλειώδη εξέγερση του Πολυτεχνείου, ακούστε στο ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Podcast πώς φτάσαμε στον Νοέμβρη του 1973, ποια ήταν τα βασικά γεγονότα της εξέγερσης και τα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτά.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη μεγαλειώδη εξέγερση του Πολυτεχνείου, ακούστε στο ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Podcast το ημίωρο απόσπασμα μιας αναλυτικής ομιλίας σχετικά με τα κίνημα αντίστασης στη Χούντα και τον τρόπο με τον οποίο αυτό γνώρισε τη μαζική του κορύφωση τον Νοέμβρη του 1973. Περιγράφονται συνοπτικά τα βασικά γεγονότα της εξέγερσης, συνοδευόμενα από τα γενικά ιστορικά συμπεράσματα για τους βασικούς της συντελεστές και τις συνέπειες που αυτή είχε στην ελληνική κοινωνία και την πολιτική κατάσταση της εποχής. Ομιλητής ο Σταμάτης Καραγιαννόπουλος.

Ακούστε αυτό το επεισόδιο στην πλατφόρμα Spotify εδώ και εδώ και στην πλατφόρμα Google podcasts εδώ. Μπορείτε επίσης να το ακούσετε και στις πλατφόρμες Apple Podcasts και Pocket Casts.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα