Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΠαρουσιάστηκαν οι «Εργατικές Ιστορίες – Β’ μέρος»

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Παρουσιάστηκαν οι «Εργατικές Ιστορίες – Β’ μέρος»

Η παρουσίαση του βιβλίου «Εργατικές Ιστορίες - Β' μέρος» του Νάσου Μπράτσου (εκδόσεις Μαρξιστική Φωνή), που πραγματοποιήθηκε στις 22 Απρίλη.

Στις 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο καφέ Locomotiva στα Εξάρχεια η παρουσίαση του βιβλίου μου «Εργατικές Ιστορίες – Β’ μέρος». Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους των εκδόσεων «Μαρξιστική Φωνή» ο δικηγόρος Παναγιώτης Κολοβός. Ακόμα μίλησαν για το βιβλίο κατά σειρά η Άννα Κωνσταντακάκη, συνταξιούχος δημοσιογράφος του εργατικού ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Βαγγέλης Γκιουγκής, πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974, ο Χρήστος Τζουρντός, μέλος του ΣΦΕΑ 1967-1974, ενώ παρέμβαση έκανε ο Κώστας Παπαδάκης, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα και δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Δημήτρης Κατσορίδας, ερευνητής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, και πολλοί ακόμα φίλοι και φίλες.

Παραθέτω εδώ την κατάληξη της δικής μου ομιλίας για το βιβλίο: «Αν μπόρεσαν οι προηγούμενες γενιές να αντιμετωπίσουν δικτάτορες, πραξικοπηματίες, στυγνούς εργοδότες, απαγορεύσεις και μάλιστα να βγουν με νίκες και συγκροτήσεις από αυτές τις συμπληγάδες, τότε είναι ένα καλό παράδειγμα και για τις εποχές μας. Ευτυχώς η Ιστορία δεν κινείται όπως επιθυμούν κατά καιρούς οι διάφοροι αυτόκλητοι και αποτυχημένοι “ληξίαρχοι”.

Διασώζουμε λοιπόν στο μέτρο των δυνατοτήτων μας την ιστορική μνήμη και τη μεταλαμπαδεύουμε στις νέες γενιές που θα βρουν το δρόμο τους. Και φυσικά συνεχίζουμε την ιστορική έρευνα σε όλα τα επίπεδα και σε αρκετές θεματικές με τις μηχανές “πρόσω ολοταχώς”».

Νάσος Μπράτσος

Για να προμηθευτείτε το βιβλίο στείλτε μας μήνυμα στο marx.foni@gmail.com.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα