Για την Κομμουνιστική Τάση

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Διεθνή Πακιστάν: Οι μαρξιστές ανακουφίζουν θύματα του πολέμου

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Πακιστάν: Οι μαρξιστές ανακουφίζουν θύματα του πολέμου

Οι μαρξιστές ανακουφίζουν τα θύματα του πολέμου στο Πακιστάν
 
Ένας αιματηρός πόλεμος έχει ξεσπάσει εδώ και μέρες στη Σουάτ της επαρχίας Μαλαχάν και σε άλλες περιοχές του Πακιστάν. Ο πόλεμος είναι αποτέλεσμα της έκρηξης των εσωτερικών αντιθέσεων ανάμεσα σε διάφορα τμήματα του Πακιστανικού κράτους. Αυτός ο πόλεμος δεν πλήττει τους Ταλιμπάν ή κάποια άλλη ένοπλη ομάδα, αλλά αποκλειστικά εργάτες, αγρότες και φτωχούς ανθρώπους που σκοτώνονται μαζικά. Είναι ένας πόλεμος ανάμεσα στο «άσπρο και το μαύρο κεφάλαιο» και έχει δημιουργήσει εκατομμύρια περιπλανώμενους άστεγους, χωρίς να έχει λύσει ούτε ένα πρόβλημα.
Η κυβέρνηση και η αστική τάξη έχουν κάνει ελάχιστα για να ανακουφίσουν τους πληγέντες. Δεκάδες φονταμενταλιστικές οργανώσεις έχουν στήσει καταυλισμούς σε όλη τη χώρα για να συλλέξουν τους άστεγους και να τους παράσχουν τροφή και φάρμακα. Και βέβαια είναι οι ίδιες οργανώσεις εναντίον των οποίων ξεκίνησε ο πόλεμος.
Με την έναρξη των εχθροπραξιών οι τιμές των αγαθών πρώτης ανάγκης έχουν ανέβει περίπου 100 φορές και για να ταξιδέψει κάποιος 100 χιλιόμετρα απόσταση σε μια πιο ασφαλή περιοχή χρειάζεται 10.000 – 15.000 ρουπίες, ενώ πριν ήθελε μόλις 200!! Έτσι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν τεράστιες αποστάσεις με τα πόδια, χωρίς φάρμακα, νερό και τροφή, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται  ασθένειες όπως διάρροια, άσθμα και δερματικές αλλεργίες,  χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης περίθαλψη.
Στους καταυλισμούς που έχουν στηθεί, μόνο το 10% των πληγέντων μπορεί να φιλοξενηθεί, με ολόκληρες οικογένειες να μένουν εκτεθειμένες στο ύπαιθρο και χιλιάδες να έχουν χαθεί.
Η Επιτροπή για την Υπεράσπιση των Πακιστανικών Συνδικάτων (PTUDC), μια πρωτοβουλία της Μαρξιστικής Τάσης του Πακιστάν που εκδίδει το περιοδικό «The Struggle», έχει ήδη από τις πρώτες μέρες αρχίσει μια επιχείρηση ανακούφισης των πληγέντων σε όλη τη χώρα και έχει δημιουργήσει επαναστατικές επιτροπές υποστήριξης και βοήθειας σε πάνω από 6 περιφέρειες, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται ραγδαία.
Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της κινητοποίησης της PTUDC είναι ο μεγάλος καταυλισμός που έχει στηθεί έξω από την πόλη Ραγκμάλα, μέσα στην εμπόλεμη ζώνη και φιλοξενεί πάνω από 10.000 ανθρώπους που αδυνατούν να εγκαταλείψουν την περιοχή. Οι σύντροφοι εκεί έχουν συλλέξει χιλιάδες κρεβάτια, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης και προσφέρονται δύο γεύματα την ημέρα με κρέας και λαχανικά, που βρίσκουν από προσφορές που γίνονται από τα γύρω χωριά.
Αυτή την εβδομάδα διοργανώνεται εκδήλωση με περισσότερους από 15.000 συμμετέχοντες από τη περιοχή της Μαλαχάν, με στόχο την ενημέρωση για το πρόγραμμα της PTUDC και των Πακιστανών Μαρξιστών.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΔΟΥΛΟΣ

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα