Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΤαυτότηταΑνακοινώσειςΌχι στην κρατική-αστυνομική τρομοκρατία!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Όχι στην κρατική-αστυνομική τρομοκρατία!

Η Κομουνιστική Τάση και η Νεολαία Ενάντια στον Καπιταλισμό για την εκτεταμένη απόπειρα αστυνομικής τρομοκράτησης της νεολαίας.

Λίγες ώρες μετά το τέλος της μαζικής πορείας της φετινής επετείου του Πολυτεχνείου, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν απρόκλητα και με άγριο τρόπο εναντίον δεκάδων νέων, μαθητών και φοιτητών, στην περιοχή των Εξαρχείων. Συνελήφθησαν 32 άτομα και προσήχθησαν 13 άτομα, ενώ κάποια από αυτά τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο λίγο αργότερα. Οι κατηγορίες που φορτώθηκαν τους συλληφθέντες (στη συνέχεια αποσύρθηκαν για τους περισσότερους) είναι για κακουργηματικές ενέργειες που όπως αναφέραμε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και πλέον κατηγορούνται για πλημμελήματα, που επίσης δεν έχουν σχέση όμως με την αλήθεια.

Σαν μην έφταναν όλα αυτά, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν την Δευτέρα (18/11) τελείως απρόκλητα και με εξαιρετική βιαιότητα στους 100 συγκεντρωμένους-αλληλέγγυους στους συλληφθέντες στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και τελικά πήραν αναβολή για τις 25 Νοεμβρίου. Επιπλέον, όπως αποκαλύφθηκε από καταγγελίες συλλογικοτήτων και έγκυρα ρεπορτάζ εφημερίδων η αστυνομία έφθασε στο σημείο να προβεί στην τοποθέτηση νέου τύπου κοριών σε οχήματα αγωνιστών, ώστε να παρακολουθούνται από την ΕΥΠ!

Αυτή η στάση της αστυνομίας ως στόχο έχει την τρομοκράτηση της νεολαίας, η οποία τις τελευταίες βδομάδες βρίσκεται σε μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις με μπροστάρηδες τους φοιτητές. Όμως δείχνει να μην κάμπτει τη μαχητική διάθεσή της για αγώνες ενάντια στα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Αυτό φάνηκε και από τη μαζική συμμετοχή των φοιτητών στη φετινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που παρά την τρομοκρατία αστυνομίας-ΜΜΕ-κυβέρνησης συμμετείχαν σε αυτή κατά δεκάδες χιλιάδες.

Η επιλογή της αστυνομίας να επιτεθεί σε καταλήψεις στέγης, στην ΑΣΟΕΕ και μερικές γειτονιές στην περιοχή των Εξαρχείων, δείχνει στην πραγματικότητα την αδυναμία της κυβέρνησης να επιβάλλει τα σχέδιά της στην Εκπαίδευση και το φόβο της μπροστά στο μαζικό κίνημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι επέλεξε να μην επιτεθεί στην πορεία του Πολυτεχνείου που είχε μαζική συμμετοχή νεολαίας, κατανοώντας ότι κάτι τέτοιο θα φούντωνε ακόμα περισσότερο το φοιτητικό κίνημα που βρίσκεται σε κινητοποίηση εδώ και ένα μήνα, αλλά χτύπησε με βιαιότητα μεμονωμένους αγωνιστές μετά το τέλος της πορείας.

Η απάντηση της νεολαίας πρέπει και θα δοθεί στους δρόμους, στα σχολεία και τις σχολές!

Να δώσουμε όλοι αγωνιστικό παρόν στην εκδίκαση της υπόθεσης των συλληφθέντων το πρωί της Δευτέρας, 25 Νοεμβρίου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι!

Όχι στην αστυνομοκρατία! Όχι στην τρομοκράτηση των αγώνων της νεολαίας και του εργατικού κινήματος!

Κομμουνιστική Τάση
Νεολαία Ενάντια στον Καπιταλισμό

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα