Για την Κομμουνιστική Τάση

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Ελληνική Επικαιρότητα «Βούλιαξε» η Ν. Σμύρνη: μαζική αφύπνιση λαού και νεολαίας – Ενωτικός αγώνας...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

«Βούλιαξε» η Ν. Σμύρνη: μαζική αφύπνιση λαού και νεολαίας – Ενωτικός αγώνας μέχρι να φύγουν!

Σχόλιο για την εντυπωσιακή αποψινή λαϊκή συγκέντρωση στη Ν. Σμύρνη ενάντια στην κυβερνητική-αστυνομική τρομοκρατία. Η αυταρχική κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως έδειξε και το υποκριτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού πριν από λίγο, είναι ήδη πανικόβλητη!

Σήμερα το απόγευμα στη Ν. Σμύρνη οι απλοί άνθρωποι του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας τρομοκράτησαν τους τρομοκράτες τους! Παρά την ύπαρξη των χειρότερων δυνατών αντικειμενικών συνθηκών για δημόσιες συναθροίσεις, εν μέσω του φονικότερου κύματος της πανδημίας, παρά την κλιμακούμενη αστυνομική τρομοκρατία των τελευταίων ημερών, παρά τους τόνους λάσπης και ψεμάτων των καναλιών και των άλλων καθεστωτικών ΜΜΕ, παρά το κλείσιμο σταθμών του μετρό για να εμποδιστεί ο λαός να συμμετάσχει, πάνω από 15 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν αυθόρμητα σε μια οργισμένη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβέρνηση και τον αστυνομικό της αυταρχισμό. Ταυτόχρονα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι υποχρέωσαν σε ενότητα στη δράση όλες τις μαζικές οργανώσεις της Αριστεράς, ξεπέρασαν τις απρόθυμες να αγωνιστούν πραγματικά, ηγεσίες τους και έφτιαξαν το αναγκαίο Ενιαίο Μέτωπο μαζικού αγώνα στην πράξη!

Η αποψινή εντυπωσιακή συγκέντρωση και πορεία στη Νέα Σμύρνη ήταν η μόνη αληθινά μεγάλη και σημαντική είδηση της ημέρας. Η επίθεση μετά την πορεία πολλών δεκάδων οργισμένων νέων ενάντια στις μισητές αστυνομικές δυνάμεις, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού και τον ελαφρύτερο άλλων τριών, ήταν κάτι που όλοι μπορούσαν φυσιολογικά να αναμένουν μετά το όργιο τρομοκρατικής αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας των προηγούμενων ημερών, με σκανδαλώδες αποκορύφωμα τον απρόκλητο ξυλοδαρμό κατοίκων στην πλατεία Ν. Σμύρνης την περασμένη Κυριακή. Οι νέοι αυτοί δεν ήταν ούτε «μπαχαλάκηδες», ούτε «χουλιγκάνοι», ούτε «περιθωριακοί». Ήταν εκατοντάδες από τα παιδιά του λαού που τα βάρβαρα όργανα του αστυνομικού αυταρχισμού τα χτυπούν και τα «ψεκάζουν» με δακρυγόνα στις πορείες, τα συλλαμβάνουν αναίτια «στο σωρό», τα τρομοκρατούν στις πλατείες και τους δρόμους. Ήταν τα παιδιά μας που άρχισαν να επιστρέφουν στους κρατικούς τρομοκράτες ελάχιστη από την αμέτρητη κυρίαρχη βία που τα πνίγει. Ήταν η ψυχή του ξεσηκωμένου λαού-τιμωρού.

Η άρχουσα τάξη και η κυβέρνησή της έχουν ήδη τρομοκρατηθεί από τη σημερινή μαζική και μαχητική απάντηση του λαού. Για πρώτη φορά στη διάρκεια της θητείας του ο Κ. Μητσοτάκης έκανε διάγγελμα μετά από κινητοποίηση διαμαρτυρίας, απευθύνοντας εκκλήσεις στους νέους για «αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία», για «να μην καταστρέφουν», γιατί, τάχα, η «τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά». Ο προκλητικός και συνάμα αξιοθρήνητος πρωθυπουργός, «ξέχασε» να αναφερθεί στο σημαντικότερο, δηλαδή στα ίδια τα γεγονότα που έβγαλαν τους νέους στους δρόμους, μη βρίσκοντας ούτε μια λέξη συμπάθειας για τα θύματα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας της περασμένης Κυριακής. Εκτός από την αδυναμία του να κρύψει τον πανικό που τον διακατέχει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας μαζικής εξέγερσης των νέων ενάντια στην αυταρχική του κυβέρνηση, ο Κ. Μητσοτάκης απέτυχε με τα υποκριτικά του λόγια να κρύψει απ’ τα μάτια του λαού το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η οργή των νέων δεν είναι καθόλου τυφλή. Οι νέοι απόψε κινητοποιήθηκαν μαζικά ενάντια σε έναν πολύ συγκεκριμένο πολιτικό στόχο: ενάντια στην κυβέρνησή του και τον αυταρχισμό της.

Το πρώτο βήμα λοιπόν έγινε! Ο εργαζόμενος λαός με πρωτοπόρα τη νεολαία, μετά από 5 περίπου χρόνια – και μάλιστα μέσα στις δυσκολότερες δυνατές αντικειμενικές συνθήκες – δείχνει τη διάθεση να επιστρέψει μαζικά στους δρόμους και γενικότερα, στο προσκήνιο των ταξικών και πολιτικών αγώνων. Η άδικη, κυρίαρχη κρατική-κυβερνητική βία έλαβε μια πρώτη μαχητική και μαζική απάντηση. Τώρα ο μαζικός και ενωτικός αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να φύγει η αυταρχική κυβέρνηση του κεφαλαίου!

Εδώ και τώρα, όλες οι μαζικές πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, ανταποκρινόμενες στην έμπρακτη, μαχητική εντολή της βάσης τους, οφείλουν να συγκροτήσουν ένα Ενιαίο Μέτωπο Αγώνα. Δείτε εδώ τις προτάσεις μας για τα αναγκαία επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Οργανωθείτε με τις ιδέες που μπορούν να βάλουν οριστικό τέλος στον αστυνομικό αυταρχισμό και το σύστημα που αυτός υπηρετεί!

Οργανωθείτε στην Κομμουνιστική Τάση (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης) και τη Νεολαία Ενάντια στον Καπιταλισμό!

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα