Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΤαυτότηταΑνακοινώσειςΔημοκρατική αυτοάμυνα ενάντια στην αστυνομική βία - Αγώνας να πέσει η κυβέρνηση...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Δημοκρατική αυτοάμυνα ενάντια στην αστυνομική βία – Αγώνας να πέσει η κυβέρνηση της Ν.Δ και να ξεριζωθεί ο κρατικός αυταρχισμός

Όργιο αστυνομικής βίας από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Πώς να αγωνιστούμε για να φύγει η αυταρχική κυβέρνηση, πώς να αμυνθούμε από τη βία του κράτους, πώς θα ξεριζώσουμε τον αστυνομικό αυταρχισμό.

Οι χθεσινοί ξυλοδαρμοί πολιτών από την αστυνομία στη Νέα Σμύρνη είναι η έκφραση της διαρκούς απόπειρας της κυβέρνησης του κεφαλαίου να τρομοκρατήσει τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία για να μην κινητοποιηθούν μαζικά ενάντια στην αυταρχική πολιτική της, αλλά και η εκδήλωση της αληθινής φύσης του αστικού κράτους, που όπως εξηγεί ο επιστημονικός σοσιαλισμός αποτελεί σε τελική ανάλυση ένοπλα σώματα στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης και του εκμεταλλευτικού της συστήματος.

Η αστυνομία και τα ένοπλα σώματα του αστικού κράτους συνολικά, δεν γίνεται να εκδημοκρατιστούν και να γίνουν φιλικά στο λαό. Είναι από τη φύση τους όργανα βίαιης καταστολής των αγώνων και των δικαιωμάτων του. Ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται μια άλλη εξουσία, που θα υπακούει στη δημοκρατική του θέληση, με ένοπλα σώματα βγαλμένα από τα σπλάχνα του, χωρίς οικονομικά προνόμια, εκπαιδευμένα για να υπηρετούν το σκοπό της υπεράσπισης της εργαζόμενης κοινωνικής πλειονότητας, των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια τέτοια εξουσία χρειαζόμαστε σήμερα:

Ενιαίο Μέτωπο των μαζικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία και έχουν αναφορά στα εργατικά συμφέροντα, πολιτικών (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25) και συνδικαλιστικών, για αγώνα διαρκείας με σκοπό να φύγει από την εξουσία η κυβέρνηση της Ν.Δ, η κυβέρνηση της αστυνομοκρατίας και των αυταρχικών-αντιλαϊκών νόμων.

– Ενωτική Ομάδα Αυτοάμυνας και Περιφρούρησης από την αστυνομική βία σε όλες τις κεντρικές μαζικές κινητοποιήσεις, την οποία θα συγκροτήσει το Ενιαίο Μέτωπο με επίλεκτους αγωνιστές από τις μαζικές οργανώσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας, με τα κατάλληλα μέσα για την υποστήριξη της δράσης τους. Αντίστοιχες ενωτικές Ομάδες Αυτοάμυνας και Περιφρούρησης από την αστυνομική βία σε κάθε γειτονιά.

– Οι πολιτικές δυνάμεις του αναγκαίου Ενιαίου Μέτωπου (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25) να δεσμευθούν για μια πολιτική λύση εξουσίας που θα ξεριζώσει οριστικά τον αστυνομικό αυταρχισμό. Να μην επαναληφθεί το ατόπημα να αφήνεται άθικτος ο αυταρχικός μηχανισμός της αστυνομίας από κυβερνήσεις που εκλέγονται στο όνομα της Αριστεράς, όπως συνέβη στην πρόσφατη διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντικατάσταση της σημερινής αυταρχικής αστυνομίας από ένα νέο σώμα δημοκρατικά ελεγχόμενο από την εκλεγμένη κυβέρνηση και τις μαζικές λαϊκές οργανώσεις, με αξιωματικούς εκλεγμένους και ανακλητούς, χωρίς προνόμια, με μισθό ίσο με εκείνο του ειδικευμένου εργάτη, με αποκλεισμό κάθε ακροδεξιού και φασιστικού στοιχείου και όλων των υψηλόβαθμων αξιωματικών που υπηρέτησαν στην αστυνομία στο παρελθόν.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (www.marxismos.com) – Κομμουνιστική Τάση (ελληνικό τμήμα Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης) – Νεολαία Ενάντια στον Καπιταλισμό

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα