Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Μικρές, καθημερινές ιστορίες

Ένα ακόμα μικρό κείμενο σχολιασμού της επικαιρότητας στη νέα μας στήλη με τίτλο «Σχολιάζοντας την εξουσία». Θέμα του είναι το μεγάλο πάρτι που έστησε η κυβέρνηση για τους καναλάρχες με κρατικό χρήμα, την ώρα που η υγεία του λαού δοκιμάζεται. Με αυτό ξεκινάμε τη συνεργασία της ιστοσελίδας μας με τον δημοσιογράφο, παλιό μας φίλο και σύντροφο, Αλέξανδρο Αρβανιτά.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εκδόθηκε τη Δευτέρα, οι καναλάρχες απαλλάσσονται από την υποχρέωσή τους να πληρώσουν τη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ έκαστος. Η δόση αφορά το 2020 και σχετίζεται με την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας η οποία τους είχε δοθεί. Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι αυτά τα κανάλια είναι έξι τον αριθμό, ένας απλός πολλαπλασιασμός μας δείχνει ότι το ποσό-δώρο ανέρχεται σε 21 εκατομμύρια. Δεν το λες και άσχημο, πάντως. Λόγος επίσης πολύς, γίνεται για το ποσό των 11 εκατ. ευρώ τα οποία δαπανήθηκαν για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών.

Τι έχουμε δει μέχρι αυτήν τη στιγμή; Τα απλά γραφιστικά της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» και πολύ Σπύρο Παπαδόπουλο. Ας μας εξηγήσουν και μας τους απλούς ανθρώπους πού πάνε τα λεφτά, βρε, παλικάρια; Πού; Επίσης, το κλίμα που επιχειρείται από τα media να καλλιεργηθεί το λες και κωμικοτραγικό. Το… έγκυρο OPEN μας έδειξε ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη, με εκατοντάδες ανθρώπους να τρέχουν στην παραλιακή. Τα αναθέματα πολλά για… τους απείθαρχους. Με μια μικρή λεπτομέρεια. Οι εικόνες που εμφανίστηκαν ήταν όντως υπαρκτές, αλλά από τις 17 Μάρτη, ημέρα που προφανώς τα μέτρα δεν είχαν τεθεί σε εφαρμογή. Λεπτομέρειες θα μου πείτε. Άλλωστε, γιατί να χαλάσουμε μια τόσο ωραία αφήγηση; Τα… έγκυρα, ωστόσο, ρεπορτάζ μας τονίζουν ότι πρέπει να συνετιστούν οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι συνωστίζονται στις τράπεζες, προκειμένου να πάρουν τη σύνταξή τους. Βλέπετε, δεν ακολούθησαν την προτροπή του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τη δια βίου μάθηση.

Τσιμουδιά, όμως, ότι οι τραπεζίτες συρρίκνωσαν το εργατικό δυναμικό και έκλεισαν ουκ ολίγα υποκαταστήματα. Αφήστε, πάλι, που κάποιοι έξυπνοι επιχειρηματίες θέλουν να εφαρμόσουν στους εργαζομένους τους αναστολή συμβάσεων, αλλά οι τελευταίοι να δουλεύουν από το σπίτι! Επιχειρηματικότητα και ελληνικό δαιμόνιο, ταυτοχρόνως. Θανατηφόρος συνδυασμός. Ακόμη, κάποιοι πιο προχωρημένοι, ζητούν από τους ανθρώπους που απασχολούν κάτω από 800 ευρώ, να τους δίνουν οι εργαζόμενοι τη διαφορά, σε σχέση με το μισθό που τους αμείβουν. Παίρνεις, αγόρι μου, 500, σου δίνει το κράτος 800, ξέρεις τι θα κάνεις με τα 300, έτσι δεν είναι;

Κάποια στιγμή, όλο αυτό το θέμα θα τελειώσει. Έχει κανείς αμφιβολία ποιοι θα πληρώσουν πάλι το μάρμαρο; Και μη μου πείτε ότι μπρος στον κορονοϊό είμαστε όλοι ίσοι; Δεν πιστεύω να προσδοκάτε οι επιχειρηματίες, οι εφοπλιστές, οι καναλάρχες και οι λοιπές υγιείς δυνάμεις της χώρας να βάλουν το χέρι στην τσέπη; Είπα, μήπως; Ετοιμαστείτε, γιατί, μετά τον εγκλεισμό, θα έρθει και το πακετάκι. Για το καλό της οικονομίας και του τόπου, βεβαίως-βεβαίως…

Αλέξανδρος Αρβανιτάς

Πρόσφατα Άρθρα

00:34:05

Βίντεο: Ο Άλαν Γουντς για την ιστορία της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης

Νέο βίντεο από το «Βήμα του επαναστατικού σοσιαλισμού» στο κανάλι της «Ε» στο YouTube. Η σύντομη ομιλία του Άλαν Γουντς στο Διαδικτυακό Σχολείο που...

Νέος Πτωχευτικός Κώδικας: από δω και πέρα, θα αποφασίζουν οι τραπεζίτες

Ο βασικός στόχος είναι να ενισχυθεί η θέση των Τραπεζών, να απαλλαγούν από το βάρος των κόκκινων δανείων αλλά και να μεγαλώσει η πίτα των κερδών, για τις τράπεζες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που κερδοφορούν παρά την κρίση.

 Ηγεσία ΚΚΕ και «ελληνοτουρκικά»: Λενινισμός ή σοσιαλσοβινισμός;

Ανάλυση για τις απαράδεκτες από τη σκοπιά του προλεταριακού διεθνισμού δημόσιες τοποθετήσεις της ηγεσίας του ΚΚΕ για τα «ελληνοτουρκικά».

Σχετικά άρθρα

Ο «Μεγάλος Περίπατος» και οι «συμπτώσεις»

Σχόλιο για τον «Μεγάλο Περίπατο», το κόστος και τους εργολάβους του.

Πώς μεθοδεύεται μια «άριστη» αρπαχτή

Ένα εκτεταμένο σχόλιο για την άθλια κυβερνητική μεθόδευση με τα voucher.