Για την Κομμουνιστική Τάση

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα «Σχολιάζοντας την εξουσία» Ο «Μεγάλος Περίπατος» και οι «συμπτώσεις»

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ο «Μεγάλος Περίπατος» και οι «συμπτώσεις»

Σχόλιο για τον «Μεγάλο Περίπατο», το κόστος και τους εργολάβους του.

Αυτός ο «Μεγάλος Περίπατος», εκτός από το καρικατσαριό, φαίνεται να κοστίζει πολλά… ευρά, στα μάτια μου, τουλάχιστον. Κάτι σαν… μεγάλο ξεφάντωμα μοιάζει. Αλλά σάμπως ο κύριος Μπακογιάννης τα πληρώνει. Στην υγειά των κορόιδων. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

570 ορθογωνικές ζαρτινιέρες που κόστισαν 550 ευρώ ανά τεμάχιο.

22 ζαρτινιέρες «φοίνικας», 3.000 ανά τεμάχιο

3 κυκλικές ζαρτινιέρες, 3.000 ανά τεμάχιο

2 κυκλικές ζαρτινιέρες, 2.700 ανά τεμάχιο

41 κυκλικές ζαρτινιέρες, 1.600 ανά τεμάχιο

5 περιμετρικά παγκάκια, 5.700 ανά τεμάχιο

50 ποδηλατοστάτες, 390 ανά τεμάχιο

100 μεταλλικά καθίσματα με φωτισμό LED, 990 ανά τεμάχιο

25 ουασιγκτόνες, 1.700 ανά τεμάχιο

3 ουασιγκτόνες multi-trunk, 3.200 ανά τεμάχιο

38 ψευδοπιπεριές, 350 ανά τεμάχιο

10 καλλωπιστικές δαμασκηνιές, 600 ανά τεμάχιο

Λοιπά υλικά 897.689,32

Απ’ όλα αυτά τα έξοδα που έκανε ο… άριστος δήμαρχος Αθηναίων και γόνος της οικογένειας, δύο μου έκαναν εντύπωση. Τα πέντε περιμετρικά παγκάκια, κόστους 5.700 ευρώ έκαστο. Εκεί μάλλον παλουκώνεσαι αφόρητη πλέμπα και σηκώνεσαι Γιάννα Αγγελοπούλου. Και οι 38 ψευδοπιπεριές. Τα 350 ευρώ, κύριε δήμαρχε, μου φαίνονται πολλά. Μπορεί να προσδίδουν μια εσάνς υψηλής αισθητικής στην πρωτεύουσα, αλλά με τόσα χρήματα αγοράζεις το περιβόλι, το οποίο θα βγάζει κανονικές πιπεριές, λέω, τώρα, εγώ ο μπιθουλαίος. Μην το πάρετε, όμως, τοις μετρητοίς, γιατί εσείς φέρνετε άρωμα Ευρώπης και θα μας ξεβλαχέψετε οσονούπω. Είμαι σίγουρος…

* Κοιτάξτε κάτι συμπτώσεις, βρε αδέρφια, μα κάτι συμπτώσεις. Η εταιρία που έχει αναλάβει την εργολαβία για το βάψιμο στον «Μεγάλο Περίπατο», με αυτά τα υπέροχα χρώματα, είναι η Druckfarben. Τις δημόσιες σχέσεις της -κατά σύμπτωση- διαχειρίζεται η εταιρία AEA RELATE. Επικεφαλής της τελευταίας εταιρίας είναι η Αλεξία Μπακογιάννη. Άλλες συμπτώσεις, τώρα. Την ανάπτυξη των αιολικών πάρκων σε όλη τη χώρα έχει αναλάβει η κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη. Κατά διαβολική σύμπτωση, ο πεθερός του υπουργού της κυβέρνησης κυρίου Γεραπετρίτη κατασκευάζει τα αιολικά πάρκα, για τα οποία τις άδειες δίνει ο φορέας του Δημοσίου με τα αρχικά ΡΑΕ. Εκ νέου σύμπτωση, στην υπόθεση, καθώς νομικός σύμβουλος αυτής της εταιρίας είναι η σύζυγος του υπουργού κυρίου Γεραπετρίτη! Αυτά λοιπόν με τις συμπτώσεις. Άλλωστε, ο Γάλλος καλλιτέχνης, Ζαν Κοκτό, έλεγε: «Πρέπει να πιστεύουμε στην τύχη. Πώς αλλιώς θα εξηγήσουμε την επιτυχία αυτών που αντιπαθούμε;». Και αν αυτό το βρίσκετε πολύ ακραίο και μακριά από το πολιτικώς ορθόν, ο Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, Ισαάκ Ασίμοφ, έλεγε: «Το αστείο με τις συμπτώσεις είναι ότι συμβαίνουν».

Αλέξανδρος Αρβανιτάς

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα