Μια σημαντική καινούρια μπροσούρα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Κομμουνιστικής Τάσης. Ο θεωρητικός θεμελιωτής του ιστορικού “Μίλιταντ” Τεντ Γκραντ και ο  ηγέτης της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης Άλαν Γουντς αναλύουν τη σχέση του μαρξισμού με τις μαζικές οργανώσεις, μέσα από μια αναδρομή στην ιστορία των τεσσάρων Διεθνών και τις επιτυχίες του βρετανικού τροτσκισμού κατά τη δεκαετία του 1980. Διαβάστε την εισαγωγή της έκδοσης. Για να προμηθευτείτε τη μπροσούρα επικοινωνήστε στα τηλέφωνα και το e-mail μας.

 

Εισαγωγή των εκδοτών

Οι συγγραφείς αυτής της μπροσούρας είναι δύο εξέχουσες φυσιογνωμίες του διεθνούς επαναστατικού μαρξισμού, ο Τεντ Γκραντ και ο Άλαν Γουντς.

Ο Τεντ Γκραντ (1913 – 2006) υπήρξε ένας από τους βασικούς ηγέτες της Τετάρτης Διεθνούς στη Βρετανία και ο πολιτικός θεμελιωτής της πιο επιτυχημένης τροτσκιστικής Τάσης μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, του ιστορικού «Μίλιταντ».

Ο Άλαν Γουντς είναι ο βασικός συνεχιστής του πολύτιμου θεωρητικού έργου του Τεντ Γκραντ, ως επικεφαλής της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT) και διευθυντής της επιτυχημένης ιστοσελίδας «In defence of Marxism»(www.marxist.com).

Η κοινή συγγραφική δουλειά αυτών των μαρξιστών μας έχει δώσει δύο σημαντικά έργα που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις μας, με τίτλο «Λένιν και Τρότσκι: τι πραγματικά υποστήριζαν» και «Διαλεκτική σε Αντεπίθεση» (στην πρωτότυπη, αγγλική έκδοση «Reason in revolt»).

Η μπροσούρα «Οι Μαρξιστές και οι μαζικές οργανώσεις» γράφτηκε το 1993 και αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά πολιτικά ντοκουμέντα της «Επιτροπής για μια Μαρξιστική Διεθνή», που τα επόμενα χρόνια μετονομάστηκε σε «Διεθνή Μαρξιστική Τάση». Συνοψίζει την ιστορία του διεθνούς μαρξιστικού κινήματος, εξετάζοντάς την από τη σκοπιά της ζωντανής σχέσης του με τις μαζικές εργατικές οργανώσεις. Τα συμπεράσματα που περιέχει είναι εξαιρετικά επίκαιρα και πολύτιμα για τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος και της νεολαίας. Αυτή η ακλόνητη πεποίθηση βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία μας για μια βελτιωμένη επανέκδοση της μπροσούρας.

Αθήνα – Σεπτέμβριος 2015