Για την Κομμουνιστική Τάση

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Ανακοινώσεις Να ψηφιστεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ! Ευκαιρία να ανατραπεί η ταπεινωτική...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Να ψηφιστεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ! Ευκαιρία να ανατραπεί η ταπεινωτική συμφωνία!

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων πρέπει να ψηφιστεί! Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την πλήρη υποστήριξή της στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ να καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων. Τώρα κάθε αριστερός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία να αποδοκιμάσει την ταπεινωτική συμφωνία που υπογράφτηκε με την τρόικα, αναγκάζοντας την ηγετική ομάδα του κόμματος και την κυβέρνηση να αναδιπλωθούν και να ματαιώσουν τη δέσμευσή τους για υποταγή της χώρας στους δανειστές και τις πολιτικές τους.

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ δίνει μια λαμπρή ευκαιρία να σταλεί ένα αποφασιστικό μήνυμα αγώνα και ενότητας στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με τη θετική τους ψήφο οι αριστεροί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν σήμερα να αντιστρέψουν αποφασιστικά το κλίμα απογοήτευσης που τείνει να απλωθεί στους κόλπους του εργαζόμενου λαού μετά τις τελευταίες εξελίξεις και να δείξουν στην πράξη ότι η ενότητα της Αριστεράς στον αγώνα για τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα – που άλλωστε βρίσκεται στις ιδρυτικές αρχές του κόμματος – μπορεί να γίνει πράξη άμεσα. Όσοι βουλευτές αρνηθούν να ψηφίσουν την πρόταση του ΚΚΕ και συνταχθούν με τα αστικά κόμματα στη σχετική ψηφοφορία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι διαλέγουν στρατόπεδο και τοποθετούνται και επίσημα ενάντια στα συμφέροντα εκείνων που τους εξέλεξαν.

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά της, που έχει επανειλημμένα ασκήσει στο παρελθόν τεκμηριωμένη κριτική από μαρξιστική σκοπιά στη λαθεμένη τακτική της ηγεσίας του ΚΚΕ έναντι του ζωτικού ζητήματος της ταξικής ενότητας των εργαζομένων, συγχαίρει τους κομμουνιστές συντρόφους που φέρνουν αυτή την πρόταση στη Βουλή και προσφέρουν μια πραγματική ευκαιρία, στην πράξη όχι στα λόγια, για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και την ενότητα όσων επικαλούνται τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα.

Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ – 25/2/2015

{fcomment}

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα