Για την Κομμουνιστική Τάση

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Uncategorized Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες! Όχι στην αστυνομοκρατία!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες! Όχι στην αστυνομοκρατία!

Για τη χθεσινή κατασταλτική - τρομοκρατική δράση κυβέρνησης - ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

Θλιβερά γεγονότα συνέβησαν χτες στην περιοχή των Εξαρχείων μετά την επιχείρηση εκκένωσης κτηρίων που τελούσαν υπό κατάληψη και τα οποία φιλοξενούσαν πρόσφυγες και μετανάστες. Οι εικόνες ακόμη και μικρών παιδιών που τρομαγμένα μεταφέρονταν σε κέντρα κράτησης μεταναστών, προκάλεσαν αποτροπιασμό και θύμισαν το πρόσφατο παρελθόν των επιχειρήσεων «σκούπα» που οργάνωνε η κυβέρνηση Σαμαρά.

Πολιτικός αυτουργός όλων αυτών είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτές οι ενέργειες έχουν ως γενικό στόχο την επίδειξη βίας και καταστολής απέναντι σε οποιονδήποτε βρίσκεται στον πολιτικό και ιδεολογικό αντίποδα της Δεξιάς με στόχο την εξαφάνισή του – φαινόμενο που αποτελούσε πάντα χαρακτηριστικό γνώρισμα των κυβερνήσεων της. Αυτό γίνεται εμφανές, διότι παρ’ όλες τις προφάσεις της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ πως η επιχείρηση έχει ως στόχο την «πάταξη της εγκληματικότητας», ουδείς εγκληματίας συνελήφθη. Αντίθετα, συνελήφθησαν αθώοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Όμως υπάρχουν και άλλοι ειδικότεροι στόχοι. Ένας είναι ο αποπροσανατολισμός του μικροαστού, «νοικοκυραίου» ψηφοφόρου της Ν.Δ (ο οποίος έχει πιστέψει στο αφήγημα περί «ανομίας των Εξαρχείων») από τα μέτρα που ταυτόχρονα περνά η κυβέρνηση, όπως η μετάθεση των φοροελαφρύνσεων για τον επόμενο χρόνο. Ένας άλλος στόχος είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να δράσει προς όφελος των εταιρειών και των μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων που έχουν επιβάλει στο κέντρο της Αθήνας την κερδοσκοπική μέθοδο ενοικίασης μέσω Airbnb, η οποία ξεσπιτώνει χιλιάδες εργαζόμενους και φτωχούς ανθρώπους. Με τις βάρβαρες αστυνομικές επιχειρήσεις η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι συμβάλει στον «εξωραϊσμό» και την «ευταξία» της περιοχής, συντελώντας στην πράξη στην πιο αποδοτική κερδοσκοπικά αξιοποίηση των ακινήτων που βρίσκονται μέσα στα όριά της, σε βάρος των στεγαστικών αναγκών της μεγάλης πλειονότητας των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας.

Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Αστυνομία, αναδείχτηκε για ακόμη μια φορά ο βρώμικος ρόλος της ως κατασταλτικού οργάνου του αστικού κράτους. Κανένα πρόσχημα δεν τηρήθηκε και αυτό φάνηκε από το σχόλιο του εκπροσώπου των αστυνομικών κ. Μπαλάσκα σε τηλεοπτική εκπομπή περί «ανθρωπίνων σκουπιδιών», το οποίο αντανακλά αυθεντικά την αντιδραστική νοοτροπία και την απάνθρωπη φύση της ΕΛ.ΑΣ.

Όλα αυτά όμως δεν συνιστούν μια καινούρια κατάσταση. Η αστυνομία, ως όργανο του αστικού κράτους, παίζει το ρόλο της καταστολής και καθόλου εκείνον του «αρωγού του πολίτη» και του οργάνου καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Και ασφαλώς, φαινόμενα ακραίας καταστολής με αστυνομικές επιθέσεις σε κατειλημμένα από πολιτικούς ακτιβιστές κτίρια συνέβησαν και επί «αριστερής κυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι το αστικό κράτος δεν εκδημοκρατίζεται όπως ισχυρίζονται οι ρεφορμιστές.

Σε μία σοσιαλιστική κοινωνία, ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας θα διοικούνται από τα δημοκρατικά όργανα του εργαζόμενου λαού και η σύνθεση τους θα διαμορφώνεται από επίλεκτα, μη μόνιμα, μέλη των μαζικών οργανώσεων, τα οποία θα λογοδοτούν σε αυτές και θα αμείβονται με το μισθό του ειδικευμένου εργάτη. Έτσι, δεν θα αποτελούν όργανο καταστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων, μα έναν αληθινό αρωγό του εργαζόμενου πολίτη. Καθήκον και στόχος μας είναι να παλέψουμε για μία τέτοια κοινωνία, η οποία θα έχει εξαλείψει πλήρως τα φαινόμενα της κρατικής απανθρωπιάς και τις φασιστικές συμπεριφορές των κυβερνήσεων και των οργάνων τήρησης της τάξης.

– Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες!

– Πλήρης νομιμοποίηση με πλήρη εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όσους θέλουν να εργαστούν στη χώρα και για τις οικογένειές τους.

– Ανοικτά τα σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες με δυνατότητα για ελεύθερη μετάβαση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αν το επιθυμούν.

– Κρατικές δομές φιλοξενίας προσφύγων στις μεγάλες πόλεις με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

– Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα και οι φυλακές προσφύγων.

– Κάτω τα χέρια από τη γειτονιά τον Εξαρχείων, να σταματήσουν οι επικοινωνιακές-τρομοκρατικές επιχειρήσεις! Η πραγματική «ανομία» φωλιάζει στις κορυφές του κράτους, των τραπεζών και των μεγάλων εταιρειών.

– Αυτο-οργάνωση των κατοίκων των Εξαρχείων και συντονισμός όλων των συλλογικοτήτων της νεολαίας και των εργαζόμενων που ζουν, σπουδάζουν ή εργάζονται στην περιοχή με σκοπό τον αγώνα ενάντια στην επιχειρούμενη αστυνομοκρατία και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων της περιοχής όπως η δράση των εμπόρων ναρκωτικών και η αντικοινωνική δράση λούμπεν στοιχείων.

Γρηγόρης Καραγιαννίδης

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα