Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Ελληνική Επικαιρότητα Προσαγωγή συνδικαλιστή που θα συμμετείχε σε εξόρμηση για την απεργία- Κάτω τα...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Προσαγωγή συνδικαλιστή που θα συμμετείχε σε εξόρμηση για την απεργία- Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για προσαγωγή και τρομοκράτηση στελέχους του ενόψει της απεργίας.

Καταγγέλλουμε την προσαγωγή του προέδρου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών που έγινε στην οδό Πατησίων το πρωί της 24ης Νοέμβρη. Ο συνάδελφος βρέθηκε εκεί προκειμένου να πάει σε εξόρμηση ενόψει της απεργίας της Πέμπτης 26 Νοέμβρη του Σωματείου σε τεχνική εταιρεία. Όταν πήγε να βγάλει ένα πανό του σωματείου από το αυτοκίνητο, ήρθαν τρεις αστυνομικοί της μηχανοκίνητης Ομάδας ΔΡΑΣΗΣ, οι οποίοι λίγο μετά γίνανε δέκα, και ζήτησαν ταυτότητα και χαρτί μετακίνησης, ενώ έγινε σωματικός έλεγχος και έλεγχος του οχήματος. Ιδιαίτερο όμως ήταν το ενδιαφέρον των αστυνομικών για το περιεχόμενο του πανό (!), τόσο στο χώρο του συμβάντος όσο και στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας όπου το περιεχόμενο του πανό ελέγχθηκε ξανά (!). Η προσαγωγή στο τμήμα έγινε παρά το ότι ενημέρωσε τον επικεφαλής για την ιδιότητά του.

Το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια συλλήψεων και προσαγωγών για μοίρασμα υλικού πριν το Πολυτεχνείο και ενόψει της απεργίας της 26ης Νοέμβρη. Οι εργοδότες βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται με όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις που περνούν στην πανδημία. Η “καραντίνα” των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων σε νεολαία, λαό και εργαζόμενους που πασχίζει να επιβάλλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αξιοποιώντας την κρατική καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ

ΣΤΙΣ 26/11 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΥΓ: Το πανό ήταν από παλιότερη κινητοποίηση του σωματείου και έγραφε:

‘Να ανατρέψουμε κυβέρνηση-εε-κεφάλαιο – Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας’

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα