κάλεσμα συγκεντρώσεις Σύνταγμα 18 Μαΐου

Όλοι στις συγκεντρώσεις για να επιβληθεί η κλιμάκωση στον αγώνα!
Το ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να ηγηθεί σε μαζικό πολιτικό κίνημα ανατροπής

Σήμερα στη Βουλή γράφεται η τελευταία πράξη της ψήφισης του νέου σκληρού Μνημονίου. Η χτεσινή αξιοσημείωτη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων μετά από 15 μήνες αναιμικών κινητοποιήσεων, απαιτείται να έχει άμεση συνέχεια.

To κέντρο της Αθήνας θα πρέπει από τις 18.00 και μετά να κατακλυστεί από εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και νέους, για να δοθεί μια απάντηση ακόμα πιο ηχηρή από τη χθεσινή, στην κυβέρνηση, τα καπιταλιστικά της αφεντικά και τους δανειστές, αλλά και για να ξεκινήσει μια νέα περίοδος μαζικού αγώνα που θα φέρει ξανά στο προσκήνιο την υπόθεση της κατάργησης των Μνημονίων και της ανατροπής του ίδιου του καπιταλισμού, που όσο διατηρείται στη ζωή θα τα πολλαπλασιάζει.

Ωστόσο, όπως γράφαμε και στην προκήρυξη της Κομμουνιστικής Τάσης και της Νεολαίας Ενάντια στον Καπιταλισμό για τη χθεσινή απεργία, μια 24ωρη απεργία και μια – δυο επιτυχημένες μαζικές συγκεντρώσεις, δεν αρκούν για να σταματήσει η Μνημονιακή επίθεση. Αυτό είναι το στοιχειώδες μάθημα που δίδαξαν στην εργατική τάξη, την πρωτοπόρα νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η νέα αγωνιστική αρχή κατά την άποψή μας, θα έπρεπε να έχει γίνει με μια 48ωρη γενική απεργία πριν ακόμα έρθουν τα μέτρα στη Βουλή, με δημόσια διακήρυξη της πρόθεσης για κλιμάκωση σε μια γενική απεργία διαρκείας στην περίπτωση που η κυβέρνηση επέμενε. Μέσα από αυτόν το δρόμο, ο αγώνας θα μπορούσε να έχει άμεσα αποτελέσματα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα.

Ωστόσο έστω και τώρα, παίρνοντας ώθηση και έμπνευση από τις χθεσινές αξιόλογες απεργιακές συγκεντρώσεις και τις αρκετά μαζικές αναμενόμενες σημερινές, οι δυνάμεις του ΚΚΕ, σε συντονισμό με τις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις στα συνδικάτα, συναισθανόμενες τη δυσαρέσκεια των εργαζόμενων για τις αποσπασματικές 24ωρες απεργίες, θα πρέπει να καλέσουν σ’ έναν αγώνα διαρκείας, με συγκεκριμένους σταθμούς κλιμάκωσης μέχρι και την σοβαρά προετοιμασμένη, από συνελεύσεις και κατά χώρους επιτροπές αγώνα, διεξαγωγή μιας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας.

Μόνο μέσα απ’ αυτόν το δρόμο η εργατική τάξη θα σταματήσει τη διαρκή Μνημονιακή επίθεση και θα προσεγγίσει τον ζωτικό σκοπό που σωστά επανεπιβεβαίωσε πρόσφατα και το 20ο συνέδριο του ΚΚΕ: την εργατική εξουσία για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, που θα ξεριζώσει οριστικά τα Μνημόνια και τον καπιταλισμό που τα γέννησε!