Για την Κομμουνιστική Τάση

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Η δράση μας Εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης για την εξαιρετική «Ιστορία του Μπολσεβικισμού» του Άλαν Γουντς...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης για την εξαιρετική «Ιστορία του Μπολσεβικισμού» του Άλαν Γουντς (εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή»)

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη μεγάλη Οκτωβριανή επανάσταση, οι εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή» (πολιτική οργάνωση Κομμουνιστική Τάση, www.marxismos.com)
ολοκλήρωσαν και παρουσιάζουν τη δίτομη ελληνική έκδοση του αριστουργήματος του Άλαν Γουντς, «Ιστορία του Μπολσεβικισμού – Ο δρόμος προς την επανάσταση». Το μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες αυτό έργο, συνιστά μια ανεκτίμητη συνεισφορά στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σχετικά με τη γεμάτη πολιτικά διδάγματα διαδρομή του πιο επαναστατικού κόμματος στην Ιστορία, αλλά και γενικότερα, αποτελεί μια σημαντική συμβολή στην υπεράσπιση της υπόθεσης του γνήσιου επιστημονικού σοσιαλισμού, σε μια εποχή που είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Η έκδοση αυτή, όπως θα διαπιστώσει κάθε αναγνώστης, έρχεται να καλύψει ένα πολύ μεγάλο κενό στις ελληνικές μαρξιστικές εκδόσεις και φωτίζει μέσα από αδιαμφισβήτητες και πλουραλιστικές πηγές, γεγονότα που αποσιωπήθηκαν, διαστρεβλώθηκαν ή μυθοποιήθηκαν. Η σκοπιά του συγγραφέα δεν είναι ούτε ακαδημαϊκή, ούτε «ουδέτερη». Είναι ένας γνωστός υπερασπιστής των ιδεών του επαναστατικού μαρξισμού με πλούσιο συγγραφικό έργο και ενεργός αγωνιστής του μαρξιστικού κινήματος για πολλές δεκαετίες. Είναι ακριβώς αυτή του η ιδιότητα που τον καθιστά ικανό να μπορεί να ερμηνεύσει καλύτερα τις πράξεις και τα γεγονότα που συνδέονται την πορεία του ρωσικού μαρξιστικού κινήματος και του «ανθού» του, του Μπολσεβίκικου κόμματος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 19.00 μ.μ στον φιλόξενο χώρο του “Locomotiva(Σολωμού και Μπόταση – Εξάρχεια)

Οι δύο τόμοι κοστίζουν 28 ευρώ. Μόνο στην εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης θα ισχύει προσφορά με τιμή αγοράς 24 ευρώ.

«Ιστορία του Μπολσεβικισμού – Ο δρόμος προς την επανάσταση»

του Άλαν Γουντς

Τίτλος πρωτοτύπου

«Bolshevism – The Road to Revolution»

by Alan Woods, Wellred Books (UK), June 1999

Μετάφραση

Ηλίας Κυρούσης, Πάτροκλος Ψάλτης, Σταμάτης Καραγιαννόπουλος,

Θωμάς Γεωργίου, Μάριος Καλομενόπουλος, Γιώργος Διακογεωργίου, Γιώργος Λάλας, Ροδάνθη Λυράκη, Μαρία Μπακάλη, Λέανδρος Παπαδόπουλος, Αγγελική Σωτηροπούλου, Ελένη Ανδριοπούλου, Διονύσης Νεόφυτος, Γιάννης Νικολάκης

Βασική πολιτική και γλωσσική επιμέλεια της μετάφρασης

Σταμάτης Καραγιαννόπουλος

Συνεργάτες στην επιμέλεια της μετάφρασης

Κώστας Θεριανός, Ηλίας Κυρούσης, Πάτροκλος Ψάλτης, Νίκος Σέντης

Μορφοποίηση και επιμέλεια υποσημειώσεων

Κώστας Θεριανός

Εξώφυλλο

Ορέστης Δούλος

Επιμέλεια εκτύπωσης

Στέλιος Βαλαβανίδης

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα