Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιεθνήΙδρυτική συνδιάσκεψη της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Διεθνούς

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ιδρυτική συνδιάσκεψη της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Διεθνούς

Η ιδρυτική συνδιάσκεψη της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Διεθνούς (RCI) στις 10-16 Ιουνίου και το πρόγραμμα των συζητήσεων.

Στις 10-16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία η ιδρυτική συνδιάσκεψη της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Διεθνούς (RCI). Η ίδρυση της RCI προκύπτει ως αναγκαιότητα από το μεγάλο κενό που υπάρχει στο οργανωμένο κομμουνιστικό κίνημα παγκόσμια τη στιγμή που, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, εκατομμύρια νέοι στρέφονται στις ιδέες του κομμουνισμού και ψάχνουν μια επαναστατική οργάνωση. Φυσικά απέχουμε ακόμα πολύ από τον στόχο μίας μαζικής κομμουνιστικής Διεθνούς. Υπάρχει όμως η αναγκαιότητα και οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, περισσότερα από 80 χρόνια μετά τη διάλυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς από το σταλινισμό.

Το σημαντικό αυτό βήμα της ίδρυσης μιας νέας διεθνούς έρχεται ως επιστέγασμα των μεγάλων επιτυχιών των τμημάτων της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), που αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς παγκόσμια. Αρκετά τμήματα μας πλησιάζουν τον στόχο των 1000 πρώτων μελών. Χαρακτηριστικό των ευκαιριών που υπάρχουν είναι το γεγονός πως το βίντεο ανακοίνωσης της ίδρυσης των Επαναστατών Κομμουνιστών της Αμερικής (το τμήμα της Διεθνούς μας στις ΗΠΑ) έφτασε μέσα σε λίγες μέρες τις 2,3 εκατομμύρια προβολές στο twitter ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια. Μετά από αυτό, μέσα σε 5 μέρες, 300 άτομα έκαναν αίτηση για να γίνουν μέλη.

Στην ιδρυτική συνδιάσκεψη της RCI θα συζητηθούν επίσης σειρά από θεωρητικά θέματα όπως: Πόλεμος και Επανάσταση – Μια Λενινιστική Προσέγγιση, Ο Ιμπεριαλισμός, Πως χτίστηκε η Κομμουνιστική Διεθνής κ.α. Οι συζητήσεις αυτές θα προβληθούν και διαδικτυακά, και μπορεί κανείς να τις παρακολουθήσει κάνοντας εγγραφή εδώ. Διαβάστε εδώ το Μανιφέστο της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Διεθνούς.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα