Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιεθνήΟ υπουργός Γκόουβ κατηγορεί το βρετανικό RCP για αντισημιτισμό – κάτω οι...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ο υπουργός Γκόουβ κατηγορεί το βρετανικό RCP για αντισημιτισμό – κάτω οι Συντηρητικοί ψεύτες και εγκληματίες πολέμου!

Η απάντηση του RCP (βρετανικού τμήματος της RCI) στις χυδαίες συκοφαντίες του υπουργού των Συντηρητικών Μάικλ Γκόουβ για αντισημιτισμό.

Ο Μάικλ Γκόουβ, υπουργός της Συντηρητικής κυβέρνησης Σούνακ, κατηγόρησε ζωντανά στo BBC το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (RCP – σ.: το βρετανικό τμήμα της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Διεθνούς) για αντισημιτισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γκόουβ επέλεξε να μας επιτεθεί τώρα. Μόλις χθες (σ.: στις 20 Μαΐου) το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) κατηγόρησε το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας αμάχων. Ακόμη και με τα αμφίβολα κριτήρια ενός αστικού δικαστηρίου, τα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα είναι ξεκάθαρα σε όλους.

Η κυβέρνηση των Συντηρητικών, μαζί με το υπόλοιπο κατεστημένο, είναι συνένοχη σε αυτή τη γενοκτονία. Από το 2008, το βρετανικό κράτος έχει εγκρίνει πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ αξίας περισσότερων από 574 εκατομμύρια λίρες.

Τόσο οι Συντηρητικοί όσο και οι Εργατικοί του Στάρμερ έχουν αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία να παράσχουν άνευ όρων υποστήριξη στο δολοφονικό ισραηλινό καθεστώς, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης του Πολεμικού Ναυτικού και της RAF ως εφεδρείες, καθώς και της διακοπής της χρηματοδότησης προς την υπηρεσία αρωγής στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες του ΟΗΕ (UNRWA). Την ίδια στιγμή, όλα τα ΜΜΕ των αφεντικών έχουν κινητοποιηθεί για να προπαγανδίσουν την υποστήριξη στο ισραηλινό καθεστώς και να αποκρύψουν τα εγκλήματά του.

Η ομιλία του Γκόουβ, επομένως, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα προπέτασμα καπνού για να συγκαλύψει τον ρόλο της κυβέρνησής του – και του υπόλοιπου κατεστημένου – στη συνέχιση της σφαγής που πραγματοποιεί το Ισραήλ στη Γάζα. Δεν είναι το RCP εκείνο που πρέπει να απολογηθεί, αλλά οι Βρετανοί ιμπεριαλιστές και το καπιταλιστικό τους σύστημα, που γεννάει τη φρίκη που βλέπουμε στη Γάζα σήμερα.

Όπως και πολλοί άλλοι που αντιτίθενται στη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα, κατηγορηθήκαμε από τον Γκόουβ πως διασπείρουμε «τον διχασμό και το μίσος» και πως απειλούμε τα ίδια τα θεμέλια τις βρετανικής δημοκρατίας. Αυτό είναι απόλυτη υποκρισία.

Είναι πρόκληση να λέγεται κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση των Συντηρητικών, η οποία αποτελεί αρχιτέκτονα διχαστικών ρατσιστικών πολιτικών όπως οι απελάσεις προσφύγων στη Ρουάντα και η δημιουργία ενός «εχθρικού περιβάλλοντος» έναντι των μεταναστών. Είναι η δικιά του κυβέρνηση εκείνη που πυροδοτεί ενεργά έναν «πολιτισμικό πόλεμο» για να εκτρέψει την προσοχή από τις αποτυχίες της, υποδαυλίζοντας το μίσος προς τους μετανάστες, τους αιτούντες άσυλο και άλλα καταπιεσμένα στρώματα της κοινωνίας.

Υπουργοί όπως ο Γκόουβ ισχυρίζονται ότι είναι υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου, που τάχα προστατεύουν τη Βρετανία από τις «ορδές» κομμουνιστών και διαδηλωτών. Ωστόσο, η δικιά του κυβέρνηση είναι εκείνη που έχει επιτεθεί στα δημοκρατικά δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου και του συνέρχεσθαι. Εκείνοι είναι που έχουν επιτεθεί στο δικαίωμα στη διαδήλωση με τον «Νόμο περί Αστυνομίας, Εγκλήματος, Ποινών και Δικαστηρίων», καθώς και στο δικαίωμα στην απεργία με τον «Νόμο περί Ελάχιστου Επιπέδου Παρεχόμενων Υπηρεσιών».

Την ίδια στιγμή σύντροφοι και συντρόφισσες από το RCP παρενοχλήθηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία σε διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης με ψευδείς κατηγορίες, οι οποίες αργότερα αποσύρθηκαν, μόνο και μόνο για να εμποδιστούν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση. Και έχουμε συκοφαντηθεί ως βίαιοι αντισημίτες στις εφημερίδες των αφεντικών όπως η «The Telegraph», επειδή προβάλαμε ένα επαναστατικό πρόγραμμα εντός του κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

Οι χυδαίες συκοφαντίες περί «αντισημιτισμού» και δήθεν «διαδηλώσεων μίσους» είναι απλώς εργαλεία του κατεστημένου για να επιτεθεί σε όσους αντιτίθενται στον ιμπεριαλισμό και για να καταστείλει βασικές δημοκρατικές ελευθερίες.

Ο αντί-σιωνισμός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον αντισημιτισμό. Η γενοκτονία που διεξάγεται σε βάρος των Παλαιστινίων δεν είναι μια εβραϊκή πολιτική, αλλά η πολιτική του ισραηλινού καθεστώτος και του δυτικού ιμπεριαλισμού.

Πολλοί Εβραίοι έχουν λάβει μέρος σε διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτή τη γενοκτονία. Ο Γκόουβ και οι υπόλοιποι Συντηρητικοί το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Είναι χυδαίοι ψεύτες. Οι Συντηρητικοί χρησιμοποιούν κυνικά την κατηγορία του αντισημιτισμού για να εξυπηρετήσουν τη δική τους ιμπεριαλιστική ατζέντα.

Στην πραγματικότητα, είναι η δικιά τους υποστήριξη στον πόλεμο του Νετανιάχου εκείνη που τροφοδοτεί τον διχασμό και κάνει τον κόσμο λιγότερο ασφαλή για τους Εβραίους. Αυτές οι κατηγορίες είναι διπλά εξοργιστικές προερχόμενες από το Κόμμα των Συντηρητικών, το οποίο έχει μια μακρά και σοκαριστική ιστορία αντισημιτισμού.

Υπάρχει μια βαθιά διάθεση αποστροφής για τις ενέργειες του βρετανικού ιμπεριαλισμού, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους κάθε εβδομάδα για να απαιτήσουν τον τερματισμό της γενοκτονίας.

Τώρα, ένα εκρηκτικό κίνημα κατασκηνώσεων και διαμαρτυριών σε πανεπιστήμια έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, απαιτώντας να κοπούν όλοι οι δεσμοί με την ισραηλινή πολεμική μηχανή. Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι έχουν αηδιάσει από την υποστήριξη του βρετανικού ιμπεριαλισμού στη γενοκτονία και έχουν κάνει σαφές ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους σταματήσει στον αγώνα εναντίον της.

Αυτό είναι που φοβάται η κυβέρνηση. Αυτό το κίνημα ήταν που έδιωξε από το υπουργικό συμβούλιο την εγκληματία πολέμου Σουέλα Μπρέιβερμαν. Και τώρα έχει τη δυνατότητα να κλιμακωθεί και να ρίξει ολόκληρη την κυβέρνηση των Συντηρητικών, και οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεχίζει να υποστηρίζει τον βάρβαρο πόλεμο του Ισραήλ. Δεν είναι περίεργο που η υποστήριξη για την επανάσταση και τον κομμουνισμό αυξάνεται, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι βλέπουν καθημερινά τη φρίκη που προκαλεί το καπιταλιστικό σύστημα, τόσο στη Γάζα όσο και αλλού.

Ολόκληρο το κατεστημένο έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα. Ο Μάικλ Γκόουβ, η υπόλοιπη κυβέρνηση των Συντηρητικών, και μαζί τους η πιστή αντιπολίτευση του Στάρμερ: είναι όλοι τους εγκληματίες πολέμου. Η βαρβαρότητα της γενοκτονίας του Ισραήλ αντιμετωπίστηκε με μια συνωμοσία σιωπής στον αστικό Τύπο, ο οποίος απλώς παπαγαλίζει τη γραμμή του βρετανικού ιμπεριαλισμού στην υποστήριξή του στη σφαγή, και δυσφημεί όποιον τολμήσει να σταθεί εναντίον της.

Οι διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης, μαζί με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του RCP, έχουν χαρακτηριστεί από τον Τύπο ως «αντισημίτες», ως «υποκινητές της βίας» και ως «φιλο-τρομοκράτες». Η απαίτησή μας να μας δοθεί η δυνατότητα να απαντήσουμε σε αυτές τις χονδροειδείς συκοφαντίες έχουν μέχρι στιγμής αγνοηθεί.

Αλλά δεν θα σιωπήσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να αντεπιτεθούμε. Και μπορείτε να μας βοηθήσετε. Για να αντιμετωπίσουμε τα ψέματα και τις συκοφαντίες του κατεστημένου και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη δημοσιότητα και την προσοχή που προκαλούν, χρειάζεται να προσλάβουμε έναν νέο επαναστάτη πλήρους απασχόλησης, που θα αφιερωθεί στη δουλειά γύρω από τα ζητήματα της ενημέρωσης και του Τύπου. Και χρειάζεται ακόμα να καταπολεμήσουμε τη συνωμοσία της σιωπής στον αστικό Τύπο χτίζοντας τον επαναστατικό Τύπο, ο οποίος θα δημοσιεύει και θα εκθέτει όλα όσα το κατεστημένο δεν θέλει να διαβάζετε.

Ως εκ τούτου, σας καλούμε να συμβάλετε στην οικονομική μας εξόρμηση, να ξεκινήσετε να δίνετε μια τακτική δωρεά για να μας βοηθήσετε να κάνουμε περισσότερα πράγματα, και να εγγραφείτε συνδρομητές στην εφημερίδα μας «The Communist». Με την υποστήριξη σας μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Πάνω απ’ όλα, σας καλούμε να εξετάσετε το να ενταχθείτε στις γραμμές του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Χτίζουμε μια δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τους πολεμοκάπηλους του Γουέστμινστερ και το δολοφονικό καπιταλιστικό σύστημα που υπερασπίζονται. Σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτόν τον αγώνα σήμερα.

Revolutionary Communist Party – βρετανικό τμήμα της RCI

Μετάφραση από την ιστοσελίδα marxist.com: Γεωργία Τζιρκαλλή

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα