Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς ίχνος ντροπής, ολοκληρώνει απρόσκοπτα την ιδιωτικοποίηση των ενεργειακών κέντρων Μεγαλόπολης και Φλώρινας στα πλαίσια της απελευθέρωσης ενέργειας που έχει υποβάλει η Ε.Ε και της συμφωνίας του 3ο μνημονίου που ψηφίστηκε στην βουλή τον Αύγουστο του 2015 από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ!

Παράλληλα, πολλά νοικοκυριά στην Ελλάδα δεν μπορούν να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς ρεύματος της Δ.Ε.Η. Αιτία αυτής της ζοφερής κατάστασης στην οποία οδηγήθηκε η επιχείρηση είναι η διαχρονική απροθυμία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της Π.Α.ΣΚ.Ε και της Δ.Α.Κ.Ε να διεξάγουν έναν πραγματικό αγώνα για διεκδίκηση ενός ενιαίου αποκλειστικά κρατικού ενιαίου φορέα ενέργειας. Έχουν την κύρια ευθύνη γιατί Π.Α.Σ.Κ.Ε-Δ.Α.Κ.Ε μαζί με την παράταξη του τότε ΣΥΝ το 1999 στήριξαν το νόμο 2773/1999 που άνοιγε το δρόμο για την μετοχοποίηση του κρατικού μονοπωλίου της Δ.Ε.Η και την μετατροπή σε ανώνυμη εταιρία.

Η απροθυμία τους για σοβαρό αγώνα εκφράστηκε έντονα και στα τελευταία καλέσματα πριν περάσει το νομοσχέδιο στην βουλή για την πώληση των ενεργειακών κέντρων Μεγαλόπολης και Φλώρινας. Οι 24ωρες απεργίες και οι καταλήψεις που οργανώθηκαν είχαν καθαρά συμβολικό χαρακτήρα και δεν ενθουσίασαν κανένα. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τη μικρή, κατά τη γνώμη μου, συμμετοχή σε αυτές τις κινητοποιήσεις παρά το γεγονός ότι αφορούσαν ένα τόσο σοβαρό θέμα στην περιοχή που ζω τα τελευταία χρόνια. Σαν συμβασιούχος εργαζόμενος της Δ.Ε.Η και μέλος του σωματείου ενέργειας Πελοποννήσου, σε συνελεύσεις και σε προκηρύξεις που μοίρασα σε διάφορες συγκεντρώσεις στην περιοχή που ζω μαζί με άλλους συντρόφους της αριστεράς, του Κ.Κ.Ε και από άλλους χώρους, υπάρχει η αντίληψη ότι απαιτείται ένα ενιαίο μέτωπο όλων τον εργαζομένων μόνιμων, συμβασιούχων και όλων όσων εργάζονται στην περιοχή,για έναν αγώνα διαρκείας πολιτικό και επαναστατικό. Ένα τέτοιο μέτωπο μπορεί να γίνει πραγματικότητα από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που αποτελούν τη μεγαλύτερη δύναμη στη συνδικαλιστική αριστερά για να φτάσουμε εν τέλει στην διεκδίκηση για έναν 100% ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας για την περιοχή μας και για ολόκληρη την Ελλάδα. Για ρεύμα φτηνό για τον λαό, και τελικά για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του ληστρικού χρέους, για να αναδειχθεί ένα νέο επαναστατικό και εργατικό κίνημα στην περιοχή μας και σε ολόκληρη την χώρα.

Κυριακόπουλος Αντώνης

Συμβασιούχος εργαζόμενος ΔΕΗ – Μέλος σωματείου ενέργειας Πελοποννήσου