Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Διεθνής Μαρξιστική Τάση Ο Τσάβες προτείνει το βιβλίο του Άλαν Γουντς

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ο Τσάβες προτείνει το βιβλίο του Άλαν Γουντς

 

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει στην ιστοσελίδα μας την προηγούμενη εβδομάδα , στην εβδομαδιαία εκπομπή La Hojilla της κρατικής τηλεόρασης της Βενεζουέλας, σχολιάστηκε το βιβλίο του Άλαν Γουντς,”Ρεφορμισμός ή Επανάσταση”, αλλά και προβλήθηκε ολόκληρη η ταινία της καμπάνιας “Hands off Venezuela!” με τίτλο “No Volveran”.
Σαν αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος, οι σύντροφοι του CMR (Επαναστατικό Μαρξιστικό Ρεύμα-το τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης στη Βενεζουέλα) προσκλήθηκαν σε μια συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες και τους ζητήθηκε να παρουσιάσουν ένα πλήρες ραπόρτο για τις δραστηριότητες της διεθνούς καμπάνιας “Hands Off Venezuela!” (Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα).
Επίσης την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος Τσάβες σχολίασε στην τηλεόραση το βιβλίο του Άλαν Γουντς και ζήτησε από την κάμερα να εστιάσει στο εξώφυλλο. Έπειτα είπε: “Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε το παλιό αστικό κράτος! Κοιτάξτε, εδώ είναι το βιβλίο του Άλαν Γουντς “Ρεφορμισμός ή επανάσταση”, κοιτάξτε, ρεφορμισμός, μέχρι πότε! Δεν ήρθαμε για να φέρουμε κάποιες επιμέρους μεταρρυθμίσεις, όχι βέβαια, ήρθαμε για να φέρουμε σε πέρας μια σοσιαλιστική επανάσταση, μέχρι πότε θα ανεχόμαστε τη γραφειοκρατία!”
Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την απήχηση του CMR και των ιδεών του Μαρξισμού, σε μια φάση που έχουν επιβληθεί αρκετές εθνικοποιήσεις και διεξάγεται μια αγωνιστική αντεπίθεση στο συνδικαλιστικό επίπεδο, με πρωτοπόρους τους εργάτες της Μιτσουμπίσι.
Παναγιώτης Κολοβός

Πρόσφατα Άρθρα

Νέο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Ανάλυση για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση μέσα στον Δεκέμβριο.

Πολιτική κρίση και ταξική πάλη στο Περού

Μια ανάλυση για το εξελισσόμενο κίνημα στο Περού: η διαφθορά, η πολιτική χρεοκοπία και η αδυναμία του αστικού καθεστώτος, το αίτημα για μια Συντακτική Συνέλευση και ο αναγκαίος προσανατολισμός του κινήματος.

Προσαγωγή συνδικαλιστή που θα συμμετείχε σε εξόρμηση για την απεργία- Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για προσαγωγή και τρομοκράτηση στελέχους του ενόψει της απεργίας.

Σχετικά άρθρα

Πακιστάν: επτά μέλη της IMT απήχθησαν από το στρατό!

Έξι σύντροφοι της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (ΙΜΤ) συνελήφθησαν χτες, 22/04/2018, στο Καράτσι του Πακιστάν από το στρατό και τους «Σίντι Ρέιντζερς», μια παραστρατιωτική δολοφονική οργάνωση συνεργαζόμενη με το κράτος. Είναι ανάγκη να αναδείξουμε το θέμα στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρειαζόμαστε μηνύματα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης. Να δράσουμε άμεσα!

H Βρετανική “Telegraph” για τον Άλαν Γουντς: ο μαρξιστής που επηρέασε τον Τσάβες

Διαβάστε τι έγραψε πρόσφατα η Βρετανική εφημερίδα "Telegraph" για τον μαρξιστή συγγραφέα Άλαν Γουντς, που θα επισκεφθεί  στα τέλη Απριλίου την Αθήνα για ομιλίες, προσκεκλημένος της Πρωτ. "Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ". "..Σηκώστε μια σφιχτή γροθιά για τον Alan Woods, παρακαλώ – ένα πρώην μέλος του Militant από το Σουόνσι, 68 ετών – του οποίου ο αμετανόητος τύπος μαρξισμού που υποστηρίζει είχε τεράστια επίδραση στον ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες που πέθανε την περασμένη βδομάδα...".