Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Διεθνής Μαρξιστική Τάση Ένας χρόνος χωρίς τον Τεντ Γκραντ

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ένας χρόνος χωρίς τον Τεντ Γκραντ

Σήμερα 20/7/2007 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του ιδρυτή της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης, του Τεντ Γκραντ. Ο Τεντ Γκραντ γεννήθηκε το 1913 στο Γκέρμινστον, προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής. Ολόκληρη η συνειδητή ζωή του ήταν δοσμένη ολόψυχα στην υπόθεση του μαρξισμού και της σοσιαλιστικής επανάστασης.

Ο Τεντ ήταν ο μαρξιστής ηγέτης που κατέφερε να κάνει τον Τροτσκισμό πρωταγωνιστικό ρεύμα στο εργατικό κίνημα της Βρετανίας και την Μαρξιστική Τάση «Μίλιταντ» σημείο αναφοράς για χιλιάδες αγωνιστές σε όλο τον κόσμο.

Τιμώντας το έργο του Τεντ Γκράντ έχουμε ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια μετάφρασης στα ελληνικά κειμένων και βιβλίων του. Συνεχίζουμε τον αγώνα του, εμπνεόμαστε από το παράδειγμά του.

 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα με κείμενα και έργα του Τεντ Γκράντ

www.tedgrant.org

Βοηθείστε τα έργα, η ζωή και το επαναστατικό όραμα του Τέντ Γκράντ να γίνουν πιό γνωστά! Ενισχύστε οικονομικά την Διεθνή Μαρξιστική Τάση!

721/612166-75 – Εθνική Τράπεζα

Πρόσφατα Άρθρα

Νέο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Ανάλυση για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση μέσα στον Δεκέμβριο.

Πολιτική κρίση και ταξική πάλη στο Περού

Μια ανάλυση για το εξελισσόμενο κίνημα στο Περού: η διαφθορά, η πολιτική χρεοκοπία και η αδυναμία του αστικού καθεστώτος, το αίτημα για μια Συντακτική Συνέλευση και ο αναγκαίος προσανατολισμός του κινήματος.

Προσαγωγή συνδικαλιστή που θα συμμετείχε σε εξόρμηση για την απεργία- Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για προσαγωγή και τρομοκράτηση στελέχους του ενόψει της απεργίας.

Σχετικά άρθρα

Πακιστάν: επτά μέλη της IMT απήχθησαν από το στρατό!

Έξι σύντροφοι της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (ΙΜΤ) συνελήφθησαν χτες, 22/04/2018, στο Καράτσι του Πακιστάν από το στρατό και τους «Σίντι Ρέιντζερς», μια παραστρατιωτική δολοφονική οργάνωση συνεργαζόμενη με το κράτος. Είναι ανάγκη να αναδείξουμε το θέμα στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρειαζόμαστε μηνύματα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης. Να δράσουμε άμεσα!

H Βρετανική “Telegraph” για τον Άλαν Γουντς: ο μαρξιστής που επηρέασε τον Τσάβες

Διαβάστε τι έγραψε πρόσφατα η Βρετανική εφημερίδα "Telegraph" για τον μαρξιστή συγγραφέα Άλαν Γουντς, που θα επισκεφθεί  στα τέλη Απριλίου την Αθήνα για ομιλίες, προσκεκλημένος της Πρωτ. "Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ". "..Σηκώστε μια σφιχτή γροθιά για τον Alan Woods, παρακαλώ – ένα πρώην μέλος του Militant από το Σουόνσι, 68 ετών – του οποίου ο αμετανόητος τύπος μαρξισμού που υποστηρίζει είχε τεράστια επίδραση στον ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες που πέθανε την περασμένη βδομάδα...".