Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΤριμερής αστική συμμαχία και η ευκαιρία της Αριστεράς

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Τριμερής αστική συμμαχία και η ευκαιρία της Αριστεράς

 

H TΡΙΜΕΡΗΣ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Η ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥΛΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
 
του Σταμάτη Θεοδωρόπουλου
 
‘’¨Όταν πεθαίνει Βασιλιάς μη χαίρεσαι λαουτζίκο
Μη λες πως θαν’ καλύτερος ο νυν από τον τέως
Πως θα είναι το λυκόπουλο καλύτερο απ’το λύκο
Τότε μοναχα να χαρείς: αν θαν’ ο τελευταίος’’
                                                 
Κώστας Βάρναλης
 
 
Κι όμως …δεν άλλαξε τίποτα σε ότι αφορά την πορεία της χώρας κι όμως άλλαξαν τα πάντα. Με μια απέραντης μιντιακής απάτης μέσω δήθεν καθυστερήσεων η ‘νέα’ κυβέρνηση είναι γεγονός. Μια κυβέρνηση η οποία από την ‘δήθεν’ αποχωρούσα βγήκε πιο ενισχυμένη σε ότι αφορά την ισχύ της σε θέματα προσανατολισμού και άνευ όρων παράδοσης στην τρόϊκα και στα επαίσχυντα σχέδια της τελευταίας. Και ο σκοπός ..αυτός ήταν .Χειροκροτήματα από τη Μέρκελ, δήθεν χαμόγελα από τον Σαρκοζί και τους υπολοίπους.
 
Μα και στην Ελλάδα, όλα καλά  σε ότι αφορά τα αστικά κόμματα που όλο το τελευταίο διάστημα και μετά από περίφημους δήθεν κοινοβουλευτικούς ‘’τσαμπουκάδες’’ (βλέπε είστε  γουμάρια(;;)..και άλλα τέτοια επαναστατικά όπως σπουδαρχίδης, όπως προδότης, όπως άσχετοι και επικίνδυνοι), σήμερα θρονιαστήκανε γύρω από τη ζεστασιά της εξουσία, φιλαράκια πιά, Σαμαράς, Βενιζέλος, Πάγκαλος ακόμη και ο ανεκδιήγητος μπουμπούκος, τσιρίδας Άδωνις (ο Θεός του ο Ζεύς να τον κάνει)…σαν γάτοι δίπλα στη θαλπωρή της φωτιάς του τζακιού της εξουσίας.
 
Πριν από ελάχιστο χρονικό διάστημα μια τεράστια μερίδα του λαού είτε γιατί ένιωθε ενοχές για τις εκλογικές επιλογές της και ήθελε να αυτό-δικαιολογηθεί, είτε γιατί το πίστευε πραγματικά, είτε γιατί ήταν κομματικά παπαγαλάκια τοπικών οργανώσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στα καφενεία και το έλεγαν ‘’όλοι ίδιοι είναι και οι 300’’, για να μην πέφτει το βάρος στα αφεντικά τους, τώρα πλέον που να σταθούν; Οι επιλογές των δήθεν αρχόντων τους έφτιαξαν μια καινούρια ‘’οικογένεια’’ με τους κλασσικούς και εξέχοντες πολιτικά εχθρούς τους…θυμηθείτε  Που να μου κοπεί το χέρι εγώ δεν ψηφίζω δεξιά…και ανάποδα….και έχουν και τον ..τσιρίδα φάντη μπαστούνι σήμερα μαζί τους!
 
Όμως εκείνο που δεν μπόρεσε η αστική τάξη και ο εξουσιαστικός της διάπλους είναι πως με αυτό το τερατούργημα που δημιούργησε με αρχηγό τον διεθνή χασάπη τραπεζίτη Παπαδήμο να ηγείται είναι το εξής απλό, απλούστατο.
 
Οι προσπάθειες της πολύπαθης αριστεράς για ένωση έβρισκαν τοίχο πάντοτε από μια συγκεκριμένη μερίδα της η οποία και δεν είναι ώρα να κρίνω το αυτό.
 
Σήμερα, μετά από τα τεκταινόμενα η αστικοεξουσιαστικοφασιστική συμμαχία έκανε ένα τεράστιο και αναπάντεχο δώρο στην αριστερά, από την βλακεία της, διαχωρίστηκε από το κοινό τουρλουμπούκι που έως σήμερα επικρατούσε, φτιάχνοντας ουσιαστικά δύο μέτωπα στην πολιτική και ουσιαστικά στην κοινωνία, τη δική τους της άρχουσας (τριμερούς πλέον συμμαχίας) και των υπολοίπων άρα της αριστεράς ολόκληρης.
 
Η αρχή έγινε για την ένωση σε έναν κοινό και ανιδιοτελή αγώνα απέναντι όχι μόνο στα ντόπια και διεθνή συμφέροντα αλλά και για μια πορεία προς τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό ετούτης της κοινωνίας.
 
Ας ανοίξουν τα μάτια, ας φύγουν κάποιες τσίμπλες από το παρελθόν… και ας είμαστε επιτέλους ευγενείς..μας έκαναν ένα δώρο ας το χρησιμοποιήσουμε.
 
 
 
Αναδημοσίευση από:
 

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα