Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΠροσυνεδριακός ΣΥΝ: Εργατικός έλεγχος παντού

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Προσυνεδριακός ΣΥΝ: Εργατικός έλεγχος παντού

Εργατικός έλεγχος παντού
Είναι πρωτοφανής η επίθεση που επιχειρείται σε βάρος της εργατικής τάξης των συνταξιούχων αλλά και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Η αστική τάξη αλλά και ο κομπραδόρικος καπιταλισμός στην Ελλάδα αφού καταλήστευσε τα δημόσια ταμεία, τώρα θέλει να φορτώσει την κρίση που δημιούργησε στην πλάτη του λαού.
Λεφτά υπάρχουν. Είναι τα κλεμμένα λεφτά από τον κρατικό κορβανά που έκλεψαν.

Αν γίνει πραγματικός έλεγχος από τους εργαζόμενους των ΟΤΑ στις δαπάνες προμηθειών των Δήμων, τότε θα αποδειχτεί ότι αν γυρίσουν πίσω αυτά που έκλεψαν οι εταιρίες με ψεύτικα τιμολόγια ή υπερτιμολογημένα θα φτάνουν να διπλασιαστούν οι μισθοί των ΟΤΑ και να συνεισφέρουν έτσι με άλλη τόση εξοικονόμηση στους Δήμους για νέα έργα.

Αν έλεγχαν τα νοσοκομεία, το ΙΚΑ(νοσοκομ.ιδρύματα) για τις προμήθειες των φαρμάκων και άλλων προμηθειών τότε θα αποδειχτεί περίτρανα ότι δεν χρειάζεται να μειωθούν οι συντάξεις αλλά αντίθετα να αυξηθούν. Θα φανεί από πού προέρχονται τα ελλείμματα.

Αν ελεγχθούν οι προμήθειες του Υπ.Εθν.Αμύνης και του στρατού, καθώς και οι μαύρες πληρωμές, τότε θα εξευρεθούν τεράστια ποσά.

Αν σταματήσουν οι εξοπλισμοί από την χώρα μας αφού είμαστε σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρα και ευθύνη δικιά τους και σταματήσουν οι πτήσεις και οι αναχαιτισμοί, τότε από αυτό και μόνο θα μειωθεί το έλλειμμα.

Να ελεγχθούν οι μιζαδόροι δημόσιοι υπάλληλοι και να πληρώσουν και αυτοί που τους μιζάρουν. Πχ ΔΟΥ τελωνεία, υπ. συγκοινωνιών κλπ

Εκείνοι που έπαιξαν τα λεφτά των ταμείων έχοντας έτσι και την ευκαιρία να κατευθύνουν και την αγορά βγάζοντας σημαντικά χρήματα από τις κατευθυνόμενες τοποθετήσεις. Αυτοί οι ληστές που άδειασαν τα ταμεία δεν είχαν δικαίωμα να μιλούν για θυσίες των εργαζομένων για να λύσουν την κρίση του συστήματός τους.

Ο μόνος πραγματικός έλεγχος που μπορεί να γίνει είναι ο εργατικός έλεγχος σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας και τότε θα αποδειχτεί πως υπάρχουν λεφτά.

Κώστα Μπούρας – μέλος της Π.Κ ΣΥΝ Πετραλώνων και Θησείου

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα