Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΕργατική Πρωτομαγιά 2017: Να γίνει η αρχή αγωνιστικής αντεπίθεσης!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Εργατική Πρωτομαγιά 2017: Να γίνει η αρχή αγωνιστικής αντεπίθεσης!

Η προκήρυξη της Κομμουνιστικής Τάσης για τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά.

«Πλεονάζουσα» βαρβαρότητα
Μαζικός – πολιτικός αγώνας διαρκείας το μόνο «αντί-μετρο»

Εκατόν τριανταένα χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση του Σικάγο, ο καπιταλισμός βυθίζει την ανθρωπότητα σ’ ένα τέλμα οικονομικής επιβράδυνσης, μαζικής εξαθλίωσης και διαρκούς όξυνσης των συγκρούσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, φανερώνοντας την προχωρημένη του παρακμή.

Η εργατική τάξη της χώρας παρακολουθεί με οργή και απέχθεια την κυβέρνηση Τσίπρα να υπερηφανεύεται για τις επιδόσεις της στη λιτότητα και επικαλούμενη το προκλητικό παραμύθι των «αντι-μέτρων», να δηλώνει έτοιμη να φέρει στη Βουλή μια συμφωνία με τους δανειστές που περιλαμβάνει δύο (!) νέα σκληρά Μνημόνια. Αυτά περιέχουν τη μείωση κυρίων και επικουρικών συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ το 2019, μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ το 2020, ρητή διατήρηση των αντεργατικών αλλαγών στα «εργασιακά» μέχρι και το 2018 με την πρόβλεψη ότι δεν θα αποκατασταθεί η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων σε επιχειρήσεις που δεν τις υπογράφουν, κατάργηση του υπουργικού βέτο στις ομαδικές απολύσεις, λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, πώληση παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ και γενικό ξεπούλημα των κρατικών μεριδίων σε μεγάλες επιχειρήσεις (του 17% της ΔΕΗ, του 35% των ΕΛΠΕ, το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το 65% της ΔΕΠΑ κ.α).

Η σφοδρή αυτή επίθεση, απαιτεί μια ισοδύναμη αγωνιστική απάντηση. Αυτή για να έχει ουσία και αποτέλεσμα, θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη, να εντάσσεται σ’ ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα αγωνιστικής κλιμάκωσης, που θα «ζυμωθεί» υπομονετικά στους εργατικούς χώρους και τις γειτονιές, θα έχει πολιτικό χαρακτήρα και ξεκάθαρη σύνδεση με το ζήτημα της εξουσίας. Η μόνη οργάνωση που έχει σήμερα την απαιτούμενη δύναμη να καλέσει σε μια τέτοια μάχη και να ηγηθεί σε αυτήν, είναι το ΚΚΕ, σε κοινή, συντονισμένη δράση με τα συνδικάτα και με κάθε συλλογικότητα της Αριστεράς που επιθυμεί να παλέψει δραστήρια για τα εργατικά συμφέροντα. Η αρχή πρέπει να γίνει με την προετοιμασμένη από μαζικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο διεξαγωγή μιας 48ωρης γενικής απεργίας πριν έρθουν τα μέτρα στη Βουλή, με την απειλή για μια γενική απεργία διαρκείας στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στη νομοθέτησή τους. Μόνο μέσα από αυτόν το δρόμο η εργατική τάξη θα σταματήσει τη Μνημονιακή επίθεση και θα προσεγγίσει αποφασιστικά τον ζωτικό σκοπό που σωστά επανεπιβεβαίωσε το πρόσφατο 20ο συνέδριο του ΚΚΕ: την εργατική εξουσία για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, που θα ξεριζώσει οριστικά τα Μνημόνια και τον καπιταλισμό που τα γέννησε!

Ενότητα για μια προετοιμασμένη και μαζική εργατική αντεπίθεση διαρκείας!
Ο αγώνας είναι πολιτικός! Παλέψτε με τις γνήσιες κομμουνιστικές ιδέες!
Οργανωθείτε στην Κομμουνιστική Τάση (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης – IMT)

Κομμουνιστική Τάση – Πολιτικό περιοδικό «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» – www.marxismos.com

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα