Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Πολυμέσα Συνάντηση Κομμουνιστικής Τάσης 20/12: χαιρετισμοί και κλεισίματα

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Συνάντηση Κομμουνιστικής Τάσης 20/12: χαιρετισμοί και κλεισίματα

Κλείνοντας σήμερα έναν κύκλο δημοσιευμάτων σχετικών με τη συζήτηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 1ης ανοικτής Συνάντησης της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιεύουμε τους χαιρετισμούς συντρόφων από το εξωτερικό. Επίσης μπορείτε να δείτε και να ακούσετε τον χαιρετισμό του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα, την εισηγητική ομιλία της σ. Εύης Τούντα για τα καθήκοντα της Τάσης, καθώς και τα κλεισίματα του Φρεντ Γουέστον και του Σταμάτη Καραγιαννόπουλου.

Χαιρετισμοί από το εξωτερικό (δημοσιεύουμε ενδεικτικά ορισμένους από όσους λάβαμε)
Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας στέλνουμε τους θερμότερους χαιρετισμούς για τη Συνάντησή σας.

Αυτή η συνάντηση γίνεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την ταξική πάλη στην Ελλάδα και διεθνώς. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει πραγματικά τη δυνατότητα να διαδεχθεί τη μαύρη κυβέρνηση Σαμαρά. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία όλης της Ευρώπης βλέπουν αυτήν την προοπτική με μεγάλες ελπίδες. Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι θεαματική, αλλά όπως μας διδάσκει η ιστορία, όσο ψηλότερα φτάνεις, τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι.

Τα μαθήματα από τις αριστερές και κεντρο-αριστερές κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη, που προσπάθησαν να μεταρρυθμίσουν το σύστημα και να επουλώσουν τα τραύματα που προκάλεσε ο καπιταλισμός, είναι ξεκάθαρα. Κατέληξαν να εφαρμόζουν τις πιο βάρβαρες πολιτικές περικοπών και επιθέσεων στο βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων.

Είναι καθήκον της Κομ. Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, να προειδοποιήσει τη βάση του κόμματος για τους κινδύνους μιας ρεφορμιστικής πολιτικής και την ανάγκη να υιοθετηθεί μια επαναστατική πολιτική.

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία, ότι θα επιτύχετε αυτούς τους στόχους. Εμείς, η Ιταλική μαρξιστική τάση, υποσχόμαστε να σας βοηθήσουμε στην προσπάθειά σας.
Ζήτω η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ!

Κλαούντιο Μπελλόττι, μέλος της Εθνικής Επιτροπής της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, Ρομπέρτο Σάρτι, εκδότης του Falce Martello, Ιταλία

Σύντροφοι και φίλοι, του ελληνικού εργατικού κινήματος!

Οι κομμουνιστές εργάτες και νέοι της Γαλλίας, που συσπειρώνονται γύρω από την εφημερίδα La Riposte, σας στέλνουν εγκάρδιους χαιρετισμούς και υποστήριξη στον αγώνα σας ενάντια στα δεινά του καπιταλισμού στην Ελλάδα. Η κρίση που συγκλόνισε και ερήμωσε τη χώρα σας είναι μέρος μιας διεθνούς κρίσης του συστήματος. Γι αυτό, ο αγώνας σας είναι και δικός μας. Όλοι οι εργάτες πρέπει να ενωθούν ενάντια στον κοινό εχθρό τους: την τάξη των καπιταλιστών, που αυτή μόνη, είναι υπεύθυνη για την καταστροφή. Από την πλευρά μας, θα παλέψουμε για να μεταφέρουμε την εμπειρία και τα μαθήματα του αγώνα σας στους εργαζόμενους εδώ στη Γαλλία. Το θάρρος σας και το μαχητικό σας πνεύμα είναι παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας!

εκ μέρους της συντακτικής επιτροπής της La Riposte,
Γκρέγκ Όξλει – Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας

Αγαπητοί σύντροφοι,

Η Συνάντησή σας γίνεται σε μια κρίσιμη καμπή της παγκόσμιας ιστορίας, η οποία σημαδεύεται από την βαθύτερη, παγκόσμια κρίση τα τελευταία 200 χρόνια. 5 χρόνια μετά την κατάρρευση του 2008, τίποτα δεν έχει λυθεί. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, ειδικά για την Ελλάδα, αλλά ισχύει και για την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, ενώ και οι υπόλοιπες χώρες ακολουθούν την ίδια πορεία.

Η αστική τάξη δεν έχει κάποια διέξοδο από την κρίση, αλλά όλοι έχουν συμφωνήσει να ρίξουν όλα τα βάρη της κρίσης στους ώμους της εργατικής και της μεσαίας τάξης. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν επιδείξει τεράστια αποθέματα θέλησης, να αλλάξουν την κοινωνία. Προχώρησαν στη μια γενική απεργία μετά την άλλη. Αλλά το βάθος της κρίσης είναι τέτοιο που ακόμα και οι πιο μαχητικές απεργίες και διαδηλώσεις δε μπορούν να δώσουν λύση. Με αυτό το δρόμο κλειστό, οι εργαζόμενοι κινούνται στο εκλογικό πεδίο. Αργά ή γρήγορα θα φέρουν στην εξουσία μια Αριστερή Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει ένα σοβαρό δίλλημα: είτε θα εφαρμόσει μια σοσιαλιστική πολιτική είτε θα αποδεχθεί το ρόλο του διαχειριστή του διεφθαρμένου και σάπιου ελληνικού καπιταλισμού.

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται να αγωνιστεί για την υιοθέτηση της πρώτης επιλογής, δηλαδή της εφαρμογής από την Κυβέρνηση της Αριστεράς, ενός προγράμματος σοσιαλιστικού μετασχηματισμού. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρετε.

Εμπρός για τη σοσιαλιστική επανάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη!

Εργάτες όλων των χωρών, ενωθείτε!

Άλαν Γουντς

Στέλνουμε αδερφικούς χαιρετισμούς στην Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ στη Ν. Ζηλανδία η κοινωνικο-οικονομική και η πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, αναφέρεται συχνά στις ειδήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που προβάλλεται από τα ρεπορτάζ είναι ότι η ελληνική εργατική τάξη πρέπει να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση. Αυτή η λύση δεν μπορεί να προσφέρει στους εργαζόμενους παρά μόνο εξαθλίωση χωρίς τέλος.

Ο αγώνας των ελλήνων εργαζόμενων δεν περνά απαρατήρητος στους εργάτες στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Η μόνη βιώσιμη λύση είναι η σοσιαλιστική, που περιλαμβάνει την εθνικοποίηση των βασικών μοχλών της οικονομίας, τη δημοκρατική εργατική διαχείριση της βιομηχανίας και το σοσιαλιστικό σχεδιασμό της παραγωγής, συνδεδεμένα με το σοσιαλιστικό διεθνισμό. Μια σοσιαλιστική Ελλάδα θα αποτελέσει φάρο ελπίδας για τους εργάτες παγκόσμια. Σύντροφοι, σας καλούμε να προετοιμαστείτε για τα καθήκοντα που έχετε μπροστά σας. Μην ακούτε τους απολογητές του καπιταλισμού μέσα στο εργατικό κίνημα, αυτός είναι ένας καταστροφικός δρόμος. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου σας παρακολουθούν και σας στηρίζουν. Σύντροφοι, εμπρός για το σοσιαλισμό!

Αδερφικά,

Η συντακτική ομάδα της Socialist Appeal (Νέας Ζηλανδίας)

Επαναστατικούς χαιρετισμούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες! Υποστηρίζουμε ενθουσιωδώς τη συνάντησή σας και το έργο του χτισίματος μιας γνήσια επαναστατικής τάσης στο κόμμα-κλειδί της εργατικής τάξης στην Ελλάδα. Η κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού βαθαίνει κάθε μέρα, και παρ’όλη την προπαγάνδα του λεγόμενου «ελεύθερου τύπου» για τις δυνατότητες της λεγόμενης «ελεύθερης αγοράς» τώρα και στο παρελθόν, αυτό το σύστημα προσφέρει μόνο λιτότητα, ανεργία και εξαθλίωση. Οι επιθέσεις των εργοδοτών και των πολιτικών τους εκπροσώπων στην Ελλάδα και την ΕΕ είναι μια προειδοποίηση για την εργατική τάξη παντού – ακόμα κι εδώ στις ΗΠΑ, όπου μια «άνεργη γενιά» διαμορφώνει μια νέα συνείδηση και αναζητά για μια εναλλακτική λύση.

Δεν υπάρχει απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, μέσα στα όρια του καπιταλισμού. Πρέπει να απαντήσουμε στις επιθέσεις των καπιταλιστών με ένα επαναστατικό, σοσιαλιστικό πρόγραμμα και να κερδίσουμε την εργατική τάξη, τα κόμματα και τις ενώσεις της, στην υπόθεση της εφαρμογής του! Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η πρώτη Πανελλαδική Συνάντηση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα συμβάλλει αποφασιστικά, και κάνοντάς το, θα αποτελέσει ένα ακόμα παράδειγμα για τους εργαζόμενους και τη νεολαία παντού – Εμπρός!

Η συντακτική ομάδα της Socialist Appeal (ΗΠΑ).

Αγαπητοί σύντροφοι της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ,

Ο ελληνικός καπιταλισμός ήταν μέχρι τώρα ο «αδύναμος κρίκος» του Ευρωπαϊκού καπιταλισμού, αλλά μας έδειξε τις διεργασίες που θα αναπτυχθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε όλες τις χώρες την επόμενη περίοδο. Η ελληνική εργατική τάξη έχει επιδείξει αξιοθαύμαστο πνεύμα μαχητικότητας και αποφασιστικότητας. Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν αρκετό – εκείνο που λείπει είναι ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα. Ο αγώνας για τη προγραμμα της Αριστερά διεξάγεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι αγώνας που δεν έχει σύνορα. Εμείς, οι σύντροφοι της Δανέζικης Socialistisk Standpunkt, πιστεύουμε ότι η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ παρέχει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία πρέπει να χτίσουμε τις δυνάμεις του Κομμουνισμού, του Μαρξισμού. Τα γεμάτα ελπίδα βλέμματα της Αριστεράς και της εργατικής τάξης της Ευρώπης, είναι στραμμένα πάνω σας, και είμαστε σίγουροι ότι, εξοπλισμένοι με το σωστό πρόγραμμα, οι Έλληνες εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν, ανοίγοντας το δρόμο για την Ευρωπαϊκή και την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση.

Με τους θερμότερους επαναστατικούς χαιρετισμούς,

Η συντακτική ομάδα της Socialistisk Standpunkt – Δανία

Συντρόφισσες και σύντροφοι της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ,

Σας ευχόμαστε η Συνάντηση της Τάσης σας να είναι επιτυχής. Σε όλο τον κόσμο, οι ιδέες του μαρξισμού επανέρχονται όλο και περισσότερο στο προσκήνιο. Στις κοινωνίες που θεωρούνται ως ο “πρώτος κόσμος” και εκείνων που έχουν ανακηρυχθεί ως “τρίτος κόσμος”, η αναζήτηση μιας λογικής, δίκαιης και συλλογικής απάντησης στα οδυνηρά προβλήματα του πλανήτη είναι κοινή, κάτω από τη σημαία του κομμουνισμού.

Από αυτή τη μικρή αλλά αγωνιστική περιοχή της Γης, σας στέλνουμε όλη την εργατική αλληλεγγύη μας και τον προλεταριακό διεθνισμό μας εκ μέρους του Λαϊκού Νεολαιϊστικου Μπλόκου. Ευχόμαστε η Συνδιάσκεψή σας να ανοίξει τον δρόμο μέσα από τη συζήτηση, για την ενότητα της παγκόσμιας εργατικής τάξης μας!

Βερόνικα Μπ. – ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ

Συντρόφισσες και σύντροφοι της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ,

Με αφορμή τη Συνάντηση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ σας στέλνουμε τους θερμούς μας χαιρετισμούς. Η Ελλάδα, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι μόνες επιλογές είναι Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Δεν υπάρχουν μέσες λύσεις, που σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εφαρμόσει από την πρώτη μέρα που θα βγει κυβέρνηση ένα σχέδιο κοινωνικοποίησης της οικονομίας που θα επουλώσει τις πληγές του λαού μας. Ένα σχέδιο όπως αυτό που παρουσίασαν οι σύντροφοι της Κομμουνιστικής Πλατφόρμας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνάντηση σας, και καλή δύναμη στο δύσκολο αγώνα σας.

Συντροφικά,

Δρ. Θέτη Χρυσανθάκη
Γιώργος Διακογεωργίου
ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου

Πρόσφατα Άρθρα

ΗΠΑ: Απεργία αλληλεγγύης των λιμενεργατών στο μαζικό κίνημα «Black lives matter»

Η μεγάλη απεργία αλληλεγγύης των λιμενεργατών δείχνει το δρόμο για το μαζικό κίνημα στις ΗΠΑ.

Νομοσχέδιο για τις «δημόσιες συναθροίσεις»: επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα – Μόνη απάντηση το Ενιαίο Μέτωπο!

Το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης δημόσιας συνάθροισης στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Ώρα για μαζικό, αποφασιστικό και ενωτικό αγώνα!
00:24:07

Video: Λέον Τρότσκι – Η ζωή ενός επαναστάτη (Μέρος Β’)

Το 2ο μέρος του ντοκιμαντέρ παραγωγής της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης. Προβάλλεται για πρώτη φορά με ελληνικούς υπότιτλους στο κανάλι μας με αφορμή τη συμπλήρωση...

Σχετικά άρθρα

«Μαρξισμός και Αναρχισμός» (Ηχητικό)

Η εισήγηση του μέλους της Κομμουνιστικής Τάσης και της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» σ. Ηλία Κυρούση στο μαρξιστικό «σχολείο» που διοργάνωσε πρόσφατα η Κομμουνιστική Τάση με γενικό θέμα «Μαρξισμός και Αναρχισμός».

 

Σταλινισμός και αποικιακή επανάσταση από τη σκοπιά του μαρξισμού (Ηχητικό)

Ακούστε την ομιλία που εκφώνησε σχετικά με τον σταλινισμό στην αποικιακή επανάσταση το μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» Νίκος Σέντης, στο μαρξιστικό «σχολείο» που διοργάνωσε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 η Κομμουνιστική Τάση με γενικό θέμα «Ο Σταλινισμός από τη σκοπιά του μαρξισμού».

Ο Σταλινισμός στην Ανατολική Ευρώπη από τη σκοπιά του μαρξισμού (Ηχητικό)

Ακούστε την ομιλία που εκφώνησε σχετικά με το σταλινισμό και την Ανατολική Ευρώπη ο αρχισυντάκτης του μαρξιστικού φοιτητικού περιοδικού "Revolt", στο μαρξιστικό "σχολείο" που διοργάνωσε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 η Κομμουνιστική Τάση με γενικό θέμα "Ο Σταλινισμός από τη σκοπιά του μαρξισμού".