Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΤαυτότηταΗ δράση μαςΤριήμερο Επαναστατικών Ιδεών Revolt 2021: πολιτική εκπαίδευση και ενθουσιασμός

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Τριήμερο Επαναστατικών Ιδεών Revolt 2021: πολιτική εκπαίδευση και ενθουσιασμός

Σύντομο ραπόρτο από το πρόσφατο, επιτυχημένο Διαδικτυακό Τριήμερο Επαναστατικών Ιδεών που διοργάνωσαν η Κομμουνιστική Τάση και η Νεολαία Ενάντια στον Καπιταλισμό.

Το Διαδικτυακό Τριήμερο Επαναστατικών Ιδεών Revolt 2021 που διοργανώθηκε από τη Νεολαία Ενάντια στον Καπιταλισμό (ΝΕΚ), την εφημερίδα «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» και τις εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή» το τριήμερο 12,13 και 14 Μαρτίου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Ήταν η πιο επιτυχημένη εκδήλωση της τελευταίας διετίας για τη ΝΕΚ και την Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης. Πραγματοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας και «λοκντάουν», λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα του μαζικού κινήματος νεολαίας στη Ν. Σμύρνη.

Οι συναντήσεις έγιναν με τη χρήση μιας ψηφιακής πλατφόρμας με βίντεο και ήχο. Οι θεματικές συζητήσεις ήταν πέντε. Το πρώτο και μόνο θέμα που συζητήθηκε την πρώτη μέρα είχε τίτλο «Κρίση, πανδημία και αστυνομική τρομοκρατία: το ενιαίο μέτωπο αγώνα και οι αναγκαίες διεκδικήσεις». Τη δεύτερη μέρα συζητήθηκαν δύο θέματα. Το πρώτο είχε ως τίτλο «Το Γυναικείο Ζήτημα: πώς θα ξεριζωθεί η καταπίεση της γυναίκας», ενώ το δεύτερο «Φασισμός: Τι είναι και πώς θα εξαλειφθεί». Την τελευταία μέρα έγιναν, επίσης, δύο συζητήσεις. Η πρώτη με τίτλο «Μαρξισμός ή αναρχισμός; Με ποια θεωρία για την επανάσταση;», ενώ η δεύτερη και τελευταία του Τριημέρου είχε τον τίτλο «Εκπαίδευση στον καπιταλισμό vs Εκπαίδευση των κοινωνικών αναγκών».

Κατά τη διάρκεια των πέντε θεματικών εκδηλώσεων-συζητήσεων έγινε ζωντανή συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από πολλούς συμμετέχοντες. Όλες οι συμβολές είχαν ενδιαφέρον και συνεισέφεραν στις συζητήσεις. Συνολικά στο Τριήμερο εγγράφηκαν 144 άτομα και παρακολούθησαν τις συζητήσεις 94  από αυτούς. Για την οικονομική ενίσχυση των εκδόσεων και της πολιτικής δουλειάς της οργάνωσης συγκεντρώθηκαν σχεδόν 800 ευρώ.

Το Τριήμερο συνέβαλε στην πολιτική εκπαίδευση και την κατανόηση θεωρητικών και πολιτικών ζητημάτων από όσους το παρακολούθησαν, έφερε σε επαφή αρκετούς νέους αγωνιστές με τις ιδέες της ΝΕΚ και ενίσχυσε οικονομικά την εφημερίδα «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» και τις εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή». Στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιήσουμε εκ νέου τέτοιου είδους συζητήσεις και εκδηλώσεις. Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν δεν έχουν παρά να δηλώσουν από τώρα συμμετοχή, επικοινωνώντας μαζί μας!

Κωνσταντίνος Αυγέρος

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα