Εφημερίδα «Επανάσταση» – ανάρπαστο το πρώτο τεύχος

epanastasi.jpg
Με μεγάλη υπερηφάνια, την περασμένη Κυριακή, στην συγκέντρωση – λαοθάλασσα του Συντάγματος, παρουσιάσαμε μια νέα εφημερίδα, με το όνομα «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ». Η νέα αυτή εκδοτική δουλειά των συντρόφων που συμμετέχουμε στη συντακτική ομάδα της Μαρξιστικής Φωνής, έρχεται να εκφράσει την ανάγκη οι ιδέες του επαναστατικού μαρξισμού να προσσεγγίσουν με προσιτό και κατανοητό τρόπο τις ριζοσπαστικοποιημένες μάζες, που αφυπνίζονται και μπαίνουν δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο. Το πρώτο τεύχος, που διακινήθηκε με ενθουσιασμό από δεκάδες αγωνιστές, έγινε στην κυριολεξία ανάρπαστο μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες! Εδώ δημοσιεύουμε το σημείωμα της Σύνταξης της νέας εφημερίδας.
 
 
Συναγωνιστή  – συναγωνίστρια,
η εφημερίδα που κρατάς, απευθύνεται σ’ εσένα που σήμερα βγαίνεις για να διαδηλώσεις την οργή σου στους δρόμους.
Σ’ εσένα τον σκληρά εκμεταλλευόμενο εργαζόμενο του μόχθου,
σ’ εσένα το νέο άνθρωπο που βλέπει το δικαίωμα στη δουλειά να γίνεται πολυτέλεια,
σ’ εσένα τον άνεργο που περιθωριοποιείται.
Θα σε συντροφεύει πιστά στον αγώνα ενάντια στο διαφθαρμένο και εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, που σαν διαρκής, ζωντανός εφιάλτης, μετατρέπει τις ζωές μας σε μια κόλαση φτώχειας και ανεργίας.
Το όνομά της είναι Επανάσταση.
Γιατί όταν η άρχουσα τάξη μετατρέπει το αίμα και τον ιδρώτα μας σε τόκους και κέρδη, αυτή αποτελεί τη μόνη μας απάντηση.
Γιατί όταν οι εκμεταλλευόμενοι αφυπνίζονται για να σπάσουν τα δεσμά τους, αυτή είναι η μόνη τους ελπίδα.
Γιατί αυτή δείχνει το μόνο δρόμο για να μην ανήκει ο πλούτος σε μια χούφτα παρασίτων,  αλλά σε αυτούς που μοχθούν για να τον δημιουργήσουν.
Γιατί αυτή η εφημερίδα εκδίδεται την ώρα που ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία πλημμυρίζουν τους δρόμους για να παλέψουν μέχρι την τελική νίκη.
Σε καλούμε λοιπόν να τη στηρίξεις, να τη διαδώσεις στο χώρο δουλειάς σου, στο σωματείο, στη γειτονιά σου, στο σχολείο ή στη σχολή σου. 
Γιατί όπως ο έγραψαν οι θεμελιωτές του πιο επαναστατικού πολιτικού κινήματος της σύγχρονης Ιστορίας, «..συμφέρον και καθήκον μας είναι να κάνουμε την επανάσταση διαρκή, ώσπου όλες οι κατέχουσες τάξεις να διωχτούν από την εξουσία, ώσπου να καταχτηθεί η κρατική εξουσία από το προλεταριάτο κι ώσπου η συνένωση των προλετάριων, όχι μονάχα σε μια χώρα, αλλά σ΄ όλες τις κυρίαρχες χώρες του κόσμου, να έχει προχωρήσει τόσο, που να συγκεντρωθούν στα χέρια τους τουλάχιστον οι αποφασιστικές παραγωγικές δυνάμεις…» (Καρλ Μαρξ – Φριντριχ Ένγκελς «Επανάσταση και Αντεπανάσταση στη Γερμανία»).

Η σύνταξη