Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Uncategorized Νέα μέτρα "οδοστρωτήρας" : Να κλιμακωθεί ο αγώνας!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Νέα μέτρα “οδοστρωτήρας” : Να κλιμακωθεί ο αγώνας!

 

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ – «ΟΔΩΣΤΡΩΤΗΡΑΣ» :  ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ – ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ  ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ!
Η κυβέρνηση με την προκλητική διαδικασία της κατάθεσης  κατεπείγοντος νομοσχεδίου στη Βουλή, κλιμάκωσε την επίθεσή της στην εργατική τάξη και τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας, συνεχίζοντας να λειτουργεί σαν εκτελεστικό όργανο του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν με περικοπές μισθών, πάγωμα συντάξεων και νέους φόρους τα εγκλήματα του καπιταλισμού και τους τόκους των κερδοσκόπων.
Με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση βάζει το χέρι στην τσέπη των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα παίρνοντας 1,3 δις ευρώ μέσα από αυξήσεις στον ΦΠΑ, παίρνει από τις συντάξεις των «απόμαχων της δουλειάς» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και από τις αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων 1,7 δις ευρώ, κόβει 500 εκ ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις  και 100 εκ. ευρώ από την Παιδεία, για να μπορέσει να εξασφαλίσει φέτος για τους κερδοσκόπους δανειστές του δημοσίου τα συνολικά 32,5 δισ. που απαιτούνται για τόκους και χρεολύσια. Αυτή είναι η ουσία των χθεσινών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και δεν μπορεί να κρυφθεί πίσω από τους φόρους – ψίχουλα που ανακοίνωσε για μια μερίδα πάμπλουτων, οι περισσότεροι από τους οποίους γλιτώνουν από φοροαπαλλαγές και φοροδιαφυγή πολλές φορές τα ποσά που θα τους επιβάλει να πληρώσουν φέτος η κυβέρνηση.
Έχουμε εξηγήσει πρόσφατα σε σχετικό μας άρθρο ότι τα μέτρα αυτά, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα πέρα από την εξασφάλιση των τόκων των δανειστών σε βάρος των εργαζόμενων και ότι αντίθετα, θα βυθίσουν ακόμα πιο βαθειά τον ελληνικό καπιταλισμό στην ύφεση. Εξηγήσαμε επίσης ότι αυτό που θα έπρεπε να κάνει μια πραγματικά σοσιαλιστική κυβέρνηση σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, όπου η κρίση του καπιταλισμού αμφισβητεί το ίδιο το δικαίωμα της εργαζόμενης πλειοψηφίας της κοινωνίας στην επιβίωση, θα ήταν να απευθυνθεί στην εργατική τάξη της χώρας, αλλά και ολόκληρης της ΕΕ και να ζητήσει την ενεργή υποστήριξή της για την εφαρμογή ενός σχεδίου εθνικοποίησης του τραπεζικού συστήματος και των βασικών τομέων της οικονομίας ώστε να σωθούν οι εργαζόμενοι από τη φτώχεια και τη μαζική ανεργία.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν όμως μια τέτοια κυβέρνηση. Παρ’ ότι εξέλεξαν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για να τους προστατέψει από την επίθεση του καπιταλισμού και τις επιπτώσεις της κρίσης του, η ηγεσία του, τους προδίδει με τον προκλητικότερο δυνατό τρόπο. Αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση, η εργατική τάξη της χώρας έχει μόνο ένα δρόμο : να μείνει στο δρόμο του αγώνα για να προστατέψει το στοιχειώδες δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή! Τη διάθεσή της να παλέψει, την έδειξε την προηγούμενη Τετάρτη με μια μεγάλη Γενική Απεργία. Τώρα το λόγο έχει η συνδικαλιστική και πολιτική της ηγεσία. Πρέπει να αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες.
Η συνδικαλιστική ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πρέπει να εξασφαλίσει στην εργατική τάξη άμεσα τη δυνατότητα να δώσει ένα ακόμα πιο ηχηρό χαστούκι σ’ αυτούς που μεθοδεύουν την εξόντωσή της για λογαριασμό του κεφαλαίου. Χρειάζεται να προχωρήσει σε :
– Άμεση προκήρυξη μια 48ωρης γενικής απεργίας μέσα στο προσεχές 10ήμερο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την σοβαρή της οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, με κύριο αίτημα-σύνθημα «Ούτε ένα ευρώ από τους εργαζόμενους για την κρίση – την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο».
– Διοργάνωση ενός μαζικού συλλαλητηρίου έξω από τη Βουλή την Παρασκευή, συνδυασμένου με μαζικές πολύωρες εκδηλώσεις όπως συναυλίες κλπ, σαν μέσο πίεσης για τη ματαίωση της ψήφισης του νομοσχεδίου, με την κατάλληλη περιφρούρηση από τη δράση προβοκατόρικων στοιχείων και από τη βία των αστυνομικών δυνάμεων.

– Ανακήρυξη κάθε βουλευτή που θα ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, καθώς και κάθε άλλο κυβερνητικό μέτρο περιορισμού του εργατικού εισοδήματος, ως «πολιτικά ανεπιθύμητου» για την εργατική τάξη.

Η πολιτική ηγεσία της Αριστεράς έχει ένα ακόμα βαρύτερο ιστορικό καθήκον. Πρέπει να αφιερώσει όλες της τις δυνάμεις για να εξασφαλιστεί η ενότητα και η αποτελεσματικότητα του εργατικού αγώνα και παράλληλα, να προετοιμάσει από τώρα μια πολιτική λύση για τους εργαζόμενους. Πρέπει να προχωρήσει σε :

–    Άμεση συνεννόηση για την αντικατάσταση των αναιμικών και αναποτελεσματικών χωριστών κινητοποιήσεων που έχουν ήδη εξαγγελθεί από το ΠΑΜΕ και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ από ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ και κάθε άλλης αριστερής συνδικαλιστικής δύναμης, που θα στοχεύουν στην ΑΜΕΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ για μια μαζική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

–    Άμεση έναρξη ενός οργανωμένου πολιτικού και προγραμματικού διαλόγου σε όλα τα επίπεδα – ηγεσία και βάση – ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ανοικτού σε όσες δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική, για την πολιτική προετοιμασία της εκλογής μιας αληθινά Σοσιαλιστικής Αριστερής Κυβέρνησης.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα