Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική Επικαιρότητα8 Μάρτη: Όλοι και όλες στην απεργία! – Άμεση κλιμάκωση με 48ωρη...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

8 Μάρτη: Όλοι και όλες στην απεργία! – Άμεση κλιμάκωση με 48ωρη γενική απεργία – Κάτω η κυβέρνηση των εγκλημάτων κατά του λαού!

Η προκήρυξή μας για την αυριανή απεργία.

Η μαζική συγκέντρωση της Κυριακής 5/3 στην Πλατεία Συντάγματος, η οποία θα μπορούσε να είναι διπλάσια σε όγκο αν η κυβέρνηση δεν επέλεγε με την πολύτιμη βοήθεια προβοκατόρων να την πνίξει στα χημικά, καθώς και η μεγάλη κινητοποίηση των μαθητών σε όλη τη χώρα με αποκορύφωμα τη μαζική μαθητική πορεία στον Πειραιά τη Δευτέρα 6/3, έδειξαν ότι η δίκαιη λαϊκή οργή για το κρατικό – κυβερνητικό – καπιταλιστικό έγκλημα των Τεμπών έχει γίνει πλέον χείμαρρος που απειλεί να πνίξει την διεφθαρμένη δεξιά συμμορία της κυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση, έχοντας προκαλέσει βάναυσα το λαϊκό αίσθημα με μια βρώμικη εκστρατεία συγκάλυψης των ευθυνών της μέσω της δημιουργίας ψευτο-επιτροπών «έρευνας» και της διαρκούς προπαγάνδας από τα συστημικά, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, βρίσκεται τώρα πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Η πρόθεσή της είναι μεταθέσει χρονικά τις εκλογές όσο γίνεται περισσότερο, με σκοπό το έγκλημα των Τεμπών να φύγει από την άμεση επικαιρότητα και η λαϊκή οργή να μετριαστεί με εκλογικά φιλοδωρήματα. Ταυτόχρονα, όπως ξεκάθαρα έδειξε πριν λίγες μέρες η ξεδιάντροπη κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίων για την ιδιωτικοποίηση του νερού και του Ογκολογικού νοσοκομείου Παίδων, θέλει να αξιοποιήσει κάθε λεπτό στην εξουσία για να ολοκληρώσει το αντιδραστικό-αντιλαϊκό της πρόγραμμα και την εκτεταμένη ληστεία στα δημόσια οικονομικά, στην οποία επιδίδεται σε αγαστή σύμπνοια με την κυρίαρχη ομάδα του κεφαλαίου που τη στηρίζει.

Όμως η αυξανόμενη κινητοποίηση των εργαζόμενων και της νεολαίας απειλεί να χαλάσει τα κυβερνητικά σχέδια. Τώρα που η κυβέρνηση είναι πιο αδύναμη από ποτέ, είναι η κατάλληλη ώρα, οι εργαζόμενοι και η νεολαία να ασκήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση για να απομακρυνθεί αυτή η δεξιά συμμορία από την εξουσία.

Η απεργία της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας την Τετάρτη 8/3, στην οποία συμμετέχουν επίσης σημαντικά σωματεία όπως εκείνα των εργαζομένων της Hellenic Train που βρίσκονται πλέον σε απεργία διαρκείας, των δασκάλων και καθηγητών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ), η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, το Σ.Ε.Η. (ηθοποιοί), οι εργαζόμενοι στο μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) κ.α., καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι και συντονιστικά όργανα των μαθητών, αποτελεί μια ντε φάκτο 24ωρη γενική απεργία. Πρέπει να αποτελέσει το αποφασιστικό βήμα για μια άμεση κλιμάκωση του αγώνα.

Όλοι και όλες στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις! Όχι κατακερματισμένες και ανοργάνωτες κινητοποιήσεις! Ενωτική προετοιμασία από όλες τις μαζικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος, της νεολαίας και της Αριστεράς, μιας 48ωρης γενικής απεργίας στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας, με δημιουργία Επιτροπών Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο και σχολή, με προσπάθεια για κεντρικό πανελλαδικό τους συντονισμό.

– Ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας του εγκλήματος των Τεμπών από τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών, το ΕΚΑ και την ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με αφοσιωμένους στο εργατικό κίνημα ειδικευμένους επιστήμονες και νομικούς, για τη δημοσιοποίηση ενός πραγματικά αντικειμενικού πορίσματος για τα πλήρη αίτια και για τον καταλογισμό συγκεκριμένων πολιτικών, διοικητικών και ποινικών ευθυνών σε όλους τους υπαίτιους!

– Μαζικός αγώνας διαρκείας για να διώξουμε τη διεφθαρμένη, δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ από την εξουσία! Για την εκλογή μιας εργατικής κυβέρνησης που θα επανακρατικοποιήσει τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και μεταφορές, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, και θα εγκαθιδρύσει τον κεντρικό σχεδιασμό τους με μόνο κριτήριο την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Κομμουνιστική Τάση (ελληνικό τμήμα Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης – IMT), εφημερίδα ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – www.marxismos.com

 

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα