Για την Κομμουνιστική Τάση

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Ελληνική Επικαιρότητα Σοβαρό πολιτικό λάθος η επιλογή Παυλόπουλου

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Σοβαρό πολιτικό λάθος η επιλογή Παυλόπουλου

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης για την επιλογή του Π. Παυλόπουλου από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σαν υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η επιλογή του πρώην υπουργού της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου ως υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας (όπως και η λαθεμένη επιλογή της κυβερνητικής συμμαχίας με τους αστούς ΑΝΕΛ), συμβολίζει την επιζήμια αντίληψη για την ανάγκη ταξικής συνεργασίας και συμφιλίωσης του εργαζόμενου λαού με ένα υποτιθέμενα προοδευτικό τμήμα της άρχουσας τάξης, με βάση την οποία επιχειρεί να πολιτευθεί η ηγετική ομάδα του κόμματος.

Η αντίληψη αυτή, που βρίσκεται πίσω και από σημαντικές υποχωρήσεις των τελευταίων ημερών (εγκατάλειψη στόχου διαγραφής του χρέους, πάγωμα κατάργησης ΤΑΙΠΕΔ, συμφιλίωση με τους μεγαλομετόχους των τραπεζών κλπ), ανεξάρτητα από προθέσεις, υπονομεύει τη διακηρυγμένη πρόθεση της κυβέρνησης να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της.

Δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη συνταγματική δυνατότητα σε ειδικές περιστάσεις να προκαλέσει εκλογές και συνεπώς η επιλογή ενός δεξιού, αστού υποψηφίου για αυτή τη θέση τα επόμενα 5 χρόνια, αποτελεί μια εντελώς απερίσκεπτη και επικίνδυνη πολιτική επιλογή.

Ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ 17/2/2015 για την επιλογή υποψηφίου Προέδρου Δημοκρατίας

{fcomment}

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα