Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Ανακοινώσεις ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗ Ν.Α ΜΕΣΟΓΕΙΟ! ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗ Ν.Α ΜΕΣΟΓΕΙΟ! ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Δήλωση της Κομμουνιστικής Τάσης (εφημερίδα ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-www.marxismos.com) σχετικά με την πολεμική ένταση των τελευταίων ωρών μεταξύ ελληνικού και τουρκικού κράτους.

– ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ
(εφημερίδα «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»-www.marxismos.com)

Η έκδοση Navtex από την Τουρκία για σεισμικές έρευνες σε περιοχές ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο και η πολεμική ένταση που έχει προκληθεί με αφορμή αυτήν τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό κράτος είναι ένα ακόμα επεισόδιο στην εκατέρωθεν αντιδραστική σύγκρουση της ελληνικής και τούρκικής αστικής τάξης στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου.
Αυτή η σύγκρουση δεν είναι δική μας! Συγκρούονται οι Έλληνες, οι Τούρκοι και οι άλλοι καπιτα-ληστές της περιοχής για τον κερδοσκοπικό έλεγχο των υδρογονανθράκων, με λεοντή τον πατριωτισμό και τα «εθνικά κυριαρχικά συμφέροντα»!
Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή και καμία στήριξη από τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην ελληνική άρχουσα τάξη και τις αντιδραστικές επιδιώξεις της στον ανταγωνισμό με την εξίσου αντιδραστική τουρκική άρχουσα τάξη. Πρέπει να αγωνιστούμε αποφασιστικά να μη ριχτεί ούτε μία τουφεκιά, να μη χυθεί ούτε μια σταγόνα αίμα σε «θερμά» επεισόδια και πολέμους για τις ΑΟΖ τους!
Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη για τις φιλειρηνικές συστάσεις των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Μόνο η διεθνιστική αλληλεγγύη και η κοινή αντιπολεμική πάλη με τον τουρκικό εργαζόμενο λαό μπορεί να ματαιώσει ένα πιθανό αιματοκύλισμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
Τα Κομμουνιστικά Κόμματα και τα άλλα εργατικά κόμματα στην Ελλάδα, την Τουρκία και τις υπόλοιπες χώρες της ΝΑ Μεσογείου έχουν ιστορικό χρέος να λάβουν ΑΜΕΣΩΣ διεθνιστικές-αντιπολεμικές πρωτοβουλίες.
Η μόνη οριστική λύση για την ειρήνη και την ευημερία στη Μεσόγειο είναι η ανατροπή του καπιταλισμού και οι Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής.

ΑΘΗΝΑ-21/7/2020

Πρόσφατα Άρθρα

Ταμείο Ανάκαμψης: κρίση, περικοπές και ταξική πάλη στην ημερήσια διάταξη

Ανάλυση για την πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης.

Λίβανος: Η έκρηξη στη Βηρυτό συγκλονίζει το διεφθαρμένο καθεστώς

Άρθρο του Βρετανού Μαρξιστή Άλαν Γουντς για τα αίτια και τις επιπτώσεις της γιγαντιαίας έκρηξης που συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό.

Απολογισμός Διεθνούς Σχολείου της IMT (25-28 Ιουλίου 2020): 6,5 χιλιάδες αγωνιστές από 116 χώρες εξοπλίστηκαν με τις ιδέες του μαρξισμού

Στοιχεία και πολιτικά συμπεράσματα από το πρόσφατο Διεθνές Διαδικτυακό Σχολείο της IMT που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Σχετικά άρθρα