Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Ανακοινώσεις Κορoνoϊός: ριζικά μέτρα όχι συστάσεις! Μαζικές προσλήψεις, επιτάξεις-απαλλοτριώσεις, χτύπημα στους κερδοσκόπους, σύγκρουση...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Κορoνoϊός: ριζικά μέτρα όχι συστάσεις! Μαζικές προσλήψεις, επιτάξεις-απαλλοτριώσεις, χτύπημα στους κερδοσκόπους, σύγκρουση με το ρασοφόρο σκοταδισμό

Η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού απαιτεί αποφασιστικά κρατικά μέτρα: πάταξη της κερδοσκοπίας στον χώρο της Υγείας, μαζικές προσλήψεις προσωπικού στην υπηρεσία της πρόληψης και της θεραπείας, αποφασιστική αύξηση των δαπανών για την Υγεία με περικοπή των παρασιτικών δαπανών για το χρέος και τους εξοπλισμούς.

Ενώ το πρόβλημα της παγκόσμιας εξάπλωσης του κορονοϊού έχει περάσει σε κατάσταση πανδημίας, το διάγγελμα Μητσοτάκη αποτέλεσε ένα ακόμα ενδεικτικό παράδειγμα σκανδαλώδους κοινωνικής ανευθυνότητας από την πλευρά της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησής της. Στο πλαίσιο της στάσης αυτής, η κυβέρνηση εξατομικεύει την ευθύνη της προστασίας της δημόσιας υγείας, καλύπτει τους κερδοσκόπους παρόχους υπηρεσιών Υγείας και εμπόρους ειδών σχετικών με την πρόληψη-προφύλαξη από τον ιό, ενώ «χαϊδεύει» και ανέχεται τους σκοταδιστές ρασοφόρους που συμβάλουν στη διασπορά του στον πληθυσμό.

Σε αντίθεση με αυτή τη στάση, η υπόθεση της προστασίας του υπέρτατου αγαθού της δημόσιας υγείας απαιτεί εδώ και τώρα να ληφθούν μέτρα όπως τα ακόλουθα:

Η κερδοσκοπία στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας πρέπει να χτυπηθεί άμεσα και οριστικά για να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Επίταξη-απαλλοτρίωση και πλήρης ένταξη των υποδομών, των χώρων, των κρεβατιών και του εξοπλισμού των ιδιωτικών-κερδοσκοπικών μονάδων παροχής υπηρεσιών Υγείας στο δημόσιο σύστημα Υγείας και στην προσπάθειά του για πρόληψη και θεραπεία της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός. Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα, δωρεάν περίθαλψη και θεραπεία σε κάθε νοσοκομείο.

– Να ανοίξουν άμεσα όλες οι κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πλήρης κάλυψη των υπαρχόντων κενών στο δημόσιο σύστημα Υγείας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, με προσλήψεις που θα γίνουν σε συνεννόηση με τις μαζικές ενώσεις εκείνων που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες, δηλαδή των γιατρών, των νοσηλευτών και γενικότερα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες υγείας.

–  Επίταξη από το κράτος όλων των διαθέσιμων ιδιωτικών αποθεμάτων των αναγκαίων ειδών και φαρμάκων για την πρόληψη – προφύλαξη και τη θεραπεία από τον κορονοϊό. Δωρεάν διανομή στους πολίτες των βασικών αναγκαίων ειδών πρόληψης – προφύλαξης από τις δημόσιες δομές Υγείας και τους Δήμους.

– Άδειες με πλήρεις αποδοχές σε όσους εργαζόμενους νοσούν, σε όσους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους λόγω έκτακτων μέτρων πρόληψης, σε όσους πρέπει να φροντίσουν αρρώστους της οικογένειάς τους ή μένουν με τα ανήλικα παιδιά τους στο σπίτι λόγω του κλεισίματος των σχολείων – φροντιστηρίων.

– Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι διακοπές της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά λόγω χρεών λογαριασμών.

– Επίταξη ξενοδοχείων για δωρεάν στέγαση και σίτιση όλων των αστέγων, μέριμνα για την άμεση ένταξη αυτών των ανθρώπων στη διαδικασία των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον κορονοϊό.

– Να μπει φραγμός στην εξαιτίας του θρησκευτικού σκοταδισμού διασπορά του ιού (με πιο ακραίο παράδειγμα την τελετή της «Θείας Κοινωνίας»). Εδώ και τώρα υποχρεωτικό κλείσιμο-σφράγισμα όλων των ναών και γενικότερα των χώρων εκκλησιασμού και θρησκευτικής λατρείας!

– Αύξηση των δαπανών για το δημόσιο σύστημα Υγείας όσο απαιτείται για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά σε προσωπικό και οι γενικότερες ελλείψεις. Για να βρεθούν τα χρήματα να ανασταλεί κάθε προγραμματισμένη κρατική δαπάνη για τοκοχρεολύσια και για αγορά πολεμικού εξοπλισμού, να αξιοποιηθεί τώρα το ανενεργό «μαξιλάρι» κρατικής ρευστότητας ύψους 30 δισ. ευρώ.

Κομμουνιστική Τάση (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης), εφημερίδα «Επανάσταση» (www.marxismos.com) – 12/3/2020

Πρόσφατα Άρθρα

00:34:05

Βίντεο: Ο Άλαν Γουντς για την ιστορία της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης

Νέο βίντεο από το «Βήμα του επαναστατικού σοσιαλισμού» στο κανάλι της «Ε» στο YouTube. Η σύντομη ομιλία του Άλαν Γουντς στο Διαδικτυακό Σχολείο που...

Νέος Πτωχευτικός Κώδικας: από δω και πέρα, θα αποφασίζουν οι τραπεζίτες

Ο βασικός στόχος είναι να ενισχυθεί η θέση των Τραπεζών, να απαλλαγούν από το βάρος των κόκκινων δανείων αλλά και να μεγαλώσει η πίτα των κερδών, για τις τράπεζες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που κερδοφορούν παρά την κρίση.

 Ηγεσία ΚΚΕ και «ελληνοτουρκικά»: Λενινισμός ή σοσιαλσοβινισμός;

Ανάλυση για τις απαράδεκτες από τη σκοπιά του προλεταριακού διεθνισμού δημόσιες τοποθετήσεις της ηγεσίας του ΚΚΕ για τα «ελληνοτουρκικά».

Σχετικά άρθρα

Πόλεμο στα πολεμικά σχέδια στη Ν.Α Μεσόγειο! Προλεταριακή – αντιπολεμική ομοψυχία σε Ελλάδα και Τουρκία!

Δήλωση της Κομμουνιστικής Τάσης (εφημερίδα ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-www.marxismos.com) σχετικά με την πολεμική ένταση των τελευταίων ωρών μεταξύ ελληνικού και τουρκικού κράτους.

Ο αγωνιστής Βασίλης Μάγγος υπέστη δολοφονική αστυνομική βία – Κάτω η κρατική-κυβερνητική τρομοκρατία!

Ο θάνατος του 27χρονου αγωνιστή Βασίλη Μάγγου, θύματος της δολοφονικής κρατικής - αστυνομικής βίας, συγκλονίζει το πανελλήνιο, την ώρα που η κυβέρνηση δείχνει να μεθοδεύει τη συγκάλυψη της υπόθεσης.

Αλληλεγγύη στον Βασίλη Δημάκη!

Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα του απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη, στον οποίο το κράτος συνεχίζει να αρνείται το δικαίωμα στην απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών του.