Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΌχι στην καταστολή και την «πανεπιστημιακή αστυνομία»

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Όχι στην καταστολή και την «πανεπιστημιακή αστυνομία»

Ανακοίνωση για τη σημερινή εμφάνιση της «πανεπιστημιακής αστυνομίας» στην πανεπιστημιούπολη του ΕΚΠΑ και την επίθεση εναντίον των φοιτητών από τα ΜΑΤ.

Εικόνα: thetoc.gr
Εικόνα: thetoc.gr

Οι φοιτητικοί σύλλογοι (ΦΣ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) διαδήλωσαν σήμερα ενάντια στην απόπειρα της κυβέρνησης να εγκαταστήσει τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν έξω από τις πύλες της πανεπιστημιούπολης δέχθηκαν δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης από τα ΜΑΤ, που συνόδευαν μια διμοιρία των ΟΠΠΙ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να υλοποιήσει την αυταρχική απόφασή της να εγκαταστήσει την αστυνομία στο εσωτερικό των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Η πρώτη δημόσια εμφάνιση των ΟΠΠΙ στην πανεπιστημιούπολη του ΕΚΠΑ έλαβε την απάντηση από εκατοντάδες φοιτητές που κινητοποιήθηκαν για πρώτη φορά μετά τις διακοπές του καλοκαιριού. Οι προκλήσεις της κυβέρνησης δε θα μείνουν αναπάντητες από το φοιτητικό κίνημα.

  • Όχι στην αστυνομοκρατία και την καταστολή. Να αποσυρθεί η αστυνομία από τους πανεπιστημιακούς χώρους εδώ και τώρα!
  • Καμία σκέψη για εγκατάσταση των ΟΠΠΙ στα πανεπιστήμια!
  • Επαναφορά του ακαδημαϊκού ασύλου!

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα