Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Ελληνική Επικαιρότητα Η αστυνομική τρομοκρατία να λάβει μαζική απάντηση!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Η αστυνομική τρομοκρατία να λάβει μαζική απάντηση!

Για τη βάρβαρη αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.

Η τρομοκρατική εισβολή των ΜΑΤ και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ) στην οικία της οικογένειας του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ έρχεται να προστεθεί στα περιστατικά απροκάλυπτης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες. Η εν λόγω κατοικία βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την κατάληψη στέγης της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι και ο στόχος της αστυνομίας ήταν να «σπάσει» την κατάληψη εκδιώκοντας τους αναρχικούς αγωνιστές. Από τον προηγούμενο μήνα έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας όπως «ξεγυμνώματα» διαδηλωτών ή απλώς περαστικών από σημεία της Αθήνας που «φρουρούνται» από άνδρες των ΜΑΤ, καθώς και άσκηση σκληρής καταστολής στις μαζικές κινητοποιήσεις της νεολαίας, με χαρακτηριστικότερες αυτές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου.

Το περιστατικό εισβολής σε οικία, χωρίς ένταλμα εισαγγελέα, παραβίασε τους ίδιους τους αστικούς νόμους και έχει προκαλέσει την αγανάκτηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Η αστυνομία εισέβαλε σε ιδιωτική περιουσία-κατοικία και αφού ξυλοκόπησε το σκηνοθέτη και τους δύο γιους του, τους συνέλαβε χωρίς ένταλμα εισαγγελέα μόνο και μόνο επειδή ζήτησαν από τους αστυνομικούς την εντολή του εισαγγελέα για να περάσουν στο χώρο της οικίας τους. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι αστυνομικοί δεν άφησαν τους συλληφθέντες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομείο να επικοινωνήσουν με δικηγόρο. Επιπλέον, η ιατρική γνωμάτευση από το νοσοκομείο που νοσηλεύθηκαν οι τραυματίες της κατάληψης Ματρόζου κάνει λόγο για πυροβολισμό εξ επαφής με πλαστική σφαίρα, την οποία δέχθηκε μια κοπέλα!

Είναι ξεκάθαρο ότι από τη στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση της Ν.Δ τα καθήκοντά της έχει κατευθύνει τις δυνάμεις καταστολής να επιτίθενται και να τρομοκρατούν ανελέητα κάθε αγωνιζόμενη, αντικαθεστωτική φωνή. Επιτέθηκε με αστυνομική βαρβαρότητα στο φοιτητικό κίνημα, ώστε να εμποδιστούν δεκάδες χιλιάδες νέοι από το να συμμετέχουν σε αυτό και να αγωνιστούν ενάντια στα αντιδραστικά εκπαιδευτικά μέτρα. Επιπλέον, φαίνεται όμως ότι και οι ίδιες οι δυνάμεις καταστολής, αισθάνονται πιο ελεύθερες μετά την εκλογή μιας δεξιάς κυβέρνησης και έχουν «αφηνιάσει», κλιμακώνοντας τη βία απέναντι στη ριζοσπαστικοποιημένη νεολαία. Αυτό υπογραμμίζει για μία ακόμα φορά τον ρόλο και τη λειτουργία του αστικού κράτους, ο πυρήνας του οποίου δεν είναι τίποτα άλλο από «ένοπλα σώματα ανδρών» σύμφωνα με τη φράση του Ένγκελς, που αποδείχτηκε ότι δεν «εκδημοκρατίζονται», όπως φαντάζονταν οι ρεφορμιστές ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρότι, ως επαναστάτες μαρξιστές διαφωνούμε με την πολιτική λογική των καταλήψεων στέγης και τις βασικές ιδέες και μεθόδους δράσης των αναρχικών, καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις τρομοκρατικές εισβολές της αστυνομίας στις καταλήψεις στέγης, οι οποίες, ούτως ή άλλως, πραγματοποιούνται στο εσωτερικό εγκαταλειμμένων κτιρίων.

Όμως οι φραστικές καταδίκες δεν φτάνουν. Χρειάζεται το συντομότερο δυνατόν, το εργατικό κίνημα και η νεολαία να απαντήσουν με ένα μαζικό κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση και την αστυνομική βαρβαρότητα απαιτώντας τη διάλυση των ΜΑΤ και των άλλων σωμάτων καταστολής των αγώνων και την πτώση της κυβέρνησης, η οποία κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και περισσότερο μισητή.

  • Όχι στην αστυνομοκρατία! Όχι στην τρομοκράτηση των αγώνων της νεολαίας και του εργατικού κινήματος!

  • Να καταργηθούν τα ΜΑΤ και κάθε άλλη μονάδα καταστολής των μαζικών αγώνων και τρομοκράτησης του λαού!

  • Κάτω η κυβέρνηση της αστυνομικής βαρβαρότητας!

Αυγέρος Κωνσταντίνος

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα