Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΤαυτότηταΕκδόσεις«Κείμενα για τον φασισμό», Λέον Τρότσκι: μια πολύ επίκαιρη έκδοση

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

«Κείμενα για τον φασισμό», Λέον Τρότσκι: μια πολύ επίκαιρη έκδοση

Στον απόηχο των νέων, απανωτών φασιστικών προκλήσεων, οι εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή», κυκλοφορούν ένα νέο βιβλίο με σημαντικά κείμενα του Λέον Τρότσκι για τον φασισμό, τέσσερα από τα οποία δημοσιεύονται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Στον απόηχο των νέων, απανωτών φασιστικών προκλήσεων και επιθέσεων ενάντια σε αντιφασίστες αγωνιστές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή», το εκδοτικό σχήμα της Κομμουνιστικής Τάσης, κυκλοφορούν ένα νέο βιβλίο με σημαντικά κείμενα του Λέον Τρότσκι για τον φασισμό.

Τα γραπτά του Τρότσκι για τον φασισμό, συμπεριλαμβανομένων όσων υπάρχουν σε αυτήν τη νέα έκδοση, δίνουν μια εξαιρετική εικόνα για την ανατομία του φασιστικού φαινομένου και τον τρόπο που αυτό μπορεί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά και να ξεριζωθεί. Η μελέτη τους μπορεί και πρέπει να γίνει το έναυσμα για την ανακάλυψη του έργου του μεγάλου μπολσεβίκου επαναστάτη από τη νέα γενιά, η οποία θα βρει σ’ αυτό έναν πολιτικό θησαυρό ανεκτίμητης αξίας.

Το βιβλίο περιλαμβάνει μια νέα και βελτιωμένη μετάφραση του αριστουργηματικού κείμενου του Τρότσκι με τίτλο «Τι είναι εθνικοσοσιαλισμός;» και του χαρακτηριστικού αποσπάσματος από μια σημαντική συνομιλία του με Αμερικάνους τροτσκιστές, καθώς και τέσσερα ακόμα κείμενά του, τα οποία μεταφράστηκαν και εκδίδονται για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα.

Στην αρχή της έκδοσης παρατίθεται ένα αναλυτικό χρονολόγιο με τα γεγονότα που σημάδεψαν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, στη Γερμανία του Μεσοπολέμου, με σκοπό να βοηθηθεί ο αναγνώστης να κατανοήσει καλύτερα τα γεγονότα για τα οποία γράφει ο Τρότσκι.

Η πηγή για την ελληνική μετάφραση ήταν το «Trotsky Internet Archive» (www.marxists.org). Την μετάφραση και την πολιτική επιμέλεια της έκδοσης έκανε ο Σταμάτης Καραγιαννόπουλος, τη γλωσσική επιμέλεια των κειμένων ο Αλέξανδρος Αρβανιτάς και τη δουλειά σχεδίασης και δημιουργίας του εξωφύλλου έκανε ο Ορέστης Δούλος.

Η έκδοση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μάρτυρα του αντιφασιστικού αγώνα, Παύλου Φύσσα, με την ευκαιρία της φετινής 8ης επετείου από τη δολοφονία του.

– Τιμή 7 ευρώ. Κάντε την παραγγελία σας με μήνυμα εδώ: [email protected]

– Δείτε τη λίστα με όλα τα βιβλία μας και τις μεγάλες ειδικές εκπτώσεις μας εδώ

 

Εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή» – Αθήνα, Οκτώβριος 2021

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα