Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΈνστολοι-δολοφόνοι πυροβολούν (ξανά) εν ψυχρώ! - Κάτω η κυβέρνηση της αστυνομοκρατίας!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ένστολοι-δολοφόνοι πυροβολούν (ξανά) εν ψυχρώ! – Κάτω η κυβέρνηση της αστυνομοκρατίας!

Ανακοίνωση για τη χθεσινή δολοφονική επιχείρηση της αστυνομίας κατά του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας αστυνομικοί καταδίωξαν και πυροβόλησαν εν ψυχρώ, τραυματίζοντας πολύ σοβαρά στο κεφάλι, τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Ο Κώστας αυτή την ώρα χαροπαλεύει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σε κρίσιμη κατάσταση. Το τραύμα προκλήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του από σφαίρα αστυνομικών της περιβόητης ομάδας ΔΙΑΣ της ελληνικής αστυνομίας.

Αυτό το νέο έγκλημα των αστυνομικών προστίθεται στη λίστα κρατικών δολοφονιών. Δεκατέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη και δεκατέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, η ελληνική αστυνομία διαπράττει άλλο ένα δολοφονικό έγκλημα κατά ενός νέου ατόμου. Η καταδίωξη του Κώστα ξεκίνησε μετά την καταγγελία του ιδιοκτήτη βενζινάδικου στο οποίο, όπως καταγγέλθηκε, έβαλε βενζίνη αξίας 20 ευρώ και δεν πλήρωσε. Οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να βρουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος του Κώστα και να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Αντ’ αυτού κινήθηκαν γρήγορα σε καταδίωξή του πυροβολώντας κατά του οχήματος.

Όπως φαίνεται από το βίντεο που δημοσιεύθηκε, οι μοτοσικλέτες των μπάτσων καταδίωκαν το αγροτικό αυτοκίνητο του Κώστα. Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας και του Υπουργείου «Προστασίας» του Πολίτη για το συμβάν ανέφερε ότι ο Κώστας προσπάθησε να εμβολίσει μετωπικά τις μοτοσικλέτες των αστυνομικών και έτσι αυτοί αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν για να ακινητοποιήσουν το όχημα. Συνεπώς αποδεικνύεται από το βίντεο ότι οι αστυνομικοί δεν απειλούνταν και άρα δε βρίσκονταν σε άμυνα. Επίσης σύμφωνα με τους γιατρούς η σφαίρα βρήκε το πίσω μέρος του κεφαλιού του Κώστα, αφότου έσπασε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου και τρύπησε το κάθισμα του οδηγού. Δηλαδή ο μπάτσος δεν πυροβόλησε τις ρόδες του οχήματος για να το ακινητοποιήσει, αλλά πυροβόλησε απευθείας τον οδηγό στο ύψος του κεφαλιού του.

Επιπρόσθετα, οι αστυνομικοί βρίσκονταν εκτός του βενζινάδικου όταν έγινε η καταγγελία και όχι κοντά στο σημείο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας. Οπότε, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί γνώριζαν ότι ο Κώστας είναι Ρομ. Η καταδίωξη του Κώστα, λοιπόν, είχε και εμφανώς ρατσιστικά κίνητρα. Γνώριζαν ότι ο «δράστης» ήταν ανήλικος και Ρομ, καθώς και ότι δεν αποτελούσε απειλή, και έτσι τον καταδίωξαν οι τέσσερις μπάτσοι που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, χωρίς δεύτερη σκέψη. Το μίσος τους κατά των Ρομά ήταν το βασικό κριτήριο για να καταδιώξουν τον νεαρό Κώστα. Το χθεσινό έγκλημα μοιάζει πάρα πολύ με την κρατική δολοφονία του επίσης Ρομ, Νίκου Σαμπάνη, τον Οκτώβριο του 2021.

Η κρατική δολοφονική επίθεση κατά του Κώστα έχει γεμίσει με οργή χιλιάδες νέους και ιδιαίτερα τους νέους Ρομά. Το βράδυ της Δευτέρας έγιναν συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά της κρατικής βίας. Σήμερα έγιναν διαδηλώσεις για τη δολοφονική απόπειρα κατά του Κώστα, αλλά και για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008, το μεσημέρι και το απόγευμα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας. Η συσσωρευμένη οργή κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης θα πρέπει να εκφραστεί με συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις στα σχολεία και τις σχολές με βασικό αίτημα την παραδειγματική τιμωρία των τεσσάρων αστυνομικών για αυτό το έγκλημα. Οι ηγεσίες της Αριστεράς θα πρέπει να συντονιστούν και να προβάλλουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αγώνα και απεργιών στους εργατικούς χώρους, τις σχολές και τα σχολεία με στόχο να ανατραπεί η κυβέρνηση άμεσα και να ανοίξει ο δρόμος για το ξερίζωμα του καπιταλισμού και του αστικού κράτους του ρατσισμού, της καταπίεσης και των δολοφονιών!

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα