Στρατός, φαντάροι, κορονοϊός

Η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία έχουν μεγάλη ευθύνη για την υγεία χιλιάδων στρατιωτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα στρατόπεδα για τρεις βδομάδες. Ο συνωστισμός των φαντάρων στους θαλάμους και στους άλλους χώρους (μαγειρεία, τουαλέτες, ΚΨΜ κ.λπ.) μπορεί ανά πάσα στιγμή να διευκολύνει τη μετάδοση του κορονοϊού με γοργούς ρυθμούς απειλώντας τις ζωές των φαντάρων. Η ανυπαρξία λήψης μέτρων και μέσων για την προστασία του στρατιωτικού προσωπικού που περιλαμβάνουν τις ελλείψεις σε σαπούνια και αντισηπτικά, γάντια και μάσκες και ελάχιστες απολυμάνσεις δημιουργούν ένα εφιαλτικό πλαίσιο μέσα στα στρατόπεδα.

Επιπλέον, η ματαίωση των αδειών και των εξόδων των φαντάρων έχει εξοργίσει πολλούς στρατιώτες που βρίσκονται σχεδόν για ένα μήνα συνεχόμενα στα στρατόπεδα. Ο εγκλεισμός δεκάδων χιλιάδων φαντάρων μέσα στα στρατόπεδα αποτελεί υγειονομική βόμβα διότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από τους αξιωματικούς, οι οποίοι φυσικά μπαινοβγαίνουν στα στρατόπεδα, και να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα.

Φυσικά, οι διοικητές των στρατοπέδων προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους ίδιους τους φαντάρους για τυχόν εξάπλωση του ιού ώστε να δικαιολογηθούν για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στα στρατόπεδα.

Απαιτούμε:

• Άμεση αποσυμφόρηση των στρατοπέδων εδώ και τώρα!

• Να υπάρξει μέριμνα για την υγεία των φαντάρων!

• Να παγώσει η στρατιωτική εκπαίδευση και ο συνωστισμός των φαντάρων!

• Η ευθύνη για την εξάπλωση του κορονοϊού στον στρατό βαραίνει αποκλειστικά την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και όχι τους φαντάρους!