Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΑναλύσειςΚυβέρνηση «τεθλιμμένων» υποκριτών που αναμασούν τον μύθο της συλλογικής ευθύνης - Πώς...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Κυβέρνηση «τεθλιμμένων» υποκριτών που αναμασούν τον μύθο της συλλογικής ευθύνης – Πώς να αγωνιστούμε για να τους διώξουμε

Διαβάστε τη νέα μας ανακοίνωση για το μαζικό κίνημα που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά το κυβερνητικό-κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα των Τεμπών.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΩΝ» ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ!

– ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

– ΑΜΕΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η εκπληκτική σε μαζικότητα, έκταση και μαχητικότητα απεργιακή κινητοποίηση της 8ης Μάρτη, με 100-150 χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα παρά το κλείσιμο του μετρό από την Αστυνομία και μαζικές συγκεντρώσεις σε 80 ακόμα πόλεις, σηματοδότησε την ορμητική είσοδο του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας στο πολιτικό προσκήνιο. Το σοκ που προκάλεσε στη συνείδηση του λαού το κυβερνητικό-κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα των Τεμπών, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για μια εξελισσόμενη έκρηξη της συσσωρευμένης λαϊκής οργής από όλα τα προηγούμενα χρόνια της επίθεσης του καπιταλισμού και των κυβερνήσεων που τον διαχειρίστηκαν – με προεξάρχουσα την κυβέρνηση της ΝΔ – στο βιοτικό επίπεδο και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη και η άρχουσα τάξη που αποτελεί το μόνο της στήριγμα, βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, μετά την παταγώδη αποτυχία να συγκαλύψουν την ευθύνη τους με τη θεωρία του «ανθρώπινου λάθους» και ευρισκόμενοι ένα βήμα πριν την εκδίωξη από την εξουσία, προσποιούνται τους τεθλιμμένους και παίζουν το τελευταίο τους χαρτί πλασάροντας δια των Μέσων Μαζικής άρχουσας-κυβερνητικής προπαγάνδας το ξεδιάντροπο αφήγημα της συλλογικής ευθύνης, κατά το παγκάλειο «μαζί τα φάγαμε» της εποχής της ψήφισης των Μνημονίων. Όμως πείθουν ελάχιστους. Ο εργαζόμενος λαός με πρωτοπόρα τη νεολαία, είναι πλέον όχι μόνο καχύποπτος απέναντί τους, αλλά και κινητοποιημένος στους δρόμους, διεκδικώντας, λιγότερο ή περισσότερο συνειδητά, να τους ανατρέψει, να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι για το έγκλημα των Τεμπών και να υπάρξει μια πολιτική λύση ώστε τέτοια εγκλήματα να μη συμβούν ποτέ ξανά.

Ωστόσο, οι επαναλαμβανόμενες συγκεντρώσεις και οι αποσπασματικές μονοήμερες απεργίες δεν αρκούν για να πραγματοποιηθούν αυτές οι διεκδικήσεις. Απαιτείται άμεσα η στοιχειώδης οργάνωση των εργαζόμενων και των νέων που κινητοποιούνται, ο ενωτικός και ενιαίος συντονισμός, η κλιμάκωση των μορφών αγώνα και ένας ξεκάθαρος πολιτικός σκοπός. Από αυτή τη σκοπιά, τα καθήκοντα όλων των μαζικών συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που έχουν δημόσια ταχθεί υπέρ του μαζικού κινήματος ενάντια στο έγκλημα, είναι αποφασιστικής σημασίας. Ή θα οργανώσουν το μαζικό κίνημα για να νικήσει ή θα συντελέσουν στο να οδηγηθεί σε αδιέξοδο, με μόνη ωφελημένη την κυβέρνηση και την άρχουσα τάξη. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος της ύπαρξής τους, δηλαδή το να εκπροσωπούν τη συλλογική θέληση του εργαζόμενου λαού και όχι το να κατέχουν κοινοβουλευτικούς θώκους, να εκφωνούν καλογραμμένους λόγους και να διοργανώνουν συνδικαλιστικά συνέδρια.

– Η απεργία της 8η Μάρτη ήταν το πρώτο μεγάλο αγωνιστικό βήμα. Αλλά οι αποσπασματικές 24ωρες απεργίες δεν είναι αρκετές για να νικήσει ο αγώνας. Χρειάζεται άμεση κλιμάκωση του αγώνα με 48ωρη γενική απεργία και βασικό σύνθημα «Κάτω η κυβέρνηση των εγκλημάτων κατά του λαού!». Κοινή δράση του εργατικού κινήματος με τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια και τα σωματεία των εργαζόμενων επαγγελματιών.

– Καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές-κρατικές επιτροπές «έρευνας» και τους αντιδραστικούς δικαστές που εργάζονται μαζί τους για να συγκαλύψουν το έγκλημα των Τεμπών! Ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας από τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών, τα Εργατικά Κέντρα και τις εργατικές Ομοσπονδίες, σε συνεργασία με αφοσιωμένους στο εργατικό κίνημα ειδικευμένους επιστήμονες και νομικούς, με σκοπό τη δημοσιοποίηση ενός πραγματικά αντικειμενικού πορίσματος για τα πλήρη αίτια και για τον καταλογισμό συγκεκριμένων πολιτικών, διοικητικών και ποινικών ευθυνών σε όλους τους υπαίτιους!

– Ενιαίο Μέτωπο Αγώνα όλων των μαζικών οργανώσεων του εργατικού κινήματος, της νεολαίας και των κομμάτων της Αριστεράς.

– Επιτροπές Αγώνα σε κάθε εργατικό χώρο, σε κάθε σχολή και σχολείο, σε κάθε γειτονιά, με προσπάθεια για κοινό πανελλαδικό συντονισμό!

– Αν δεν παραιτηθεί η κυβέρνηση μετά από την αναγκαία 48ωρη γενική απεργία, σοβαρή και οργανωμένη προετοιμασία για μια γενική απεργία διαρκείας μέχρι να τους ανατρέψουμε! Για την ανάδειξη μιας αντικαπιταλιστικής – σοσιαλιστικής συγκυβέρνησης της Αριστεράς που θα κρατικοποιήσει τους σιδηρόδρομους με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

Εφημερίδα ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – www.marxismos.com
Κομμουνιστική Τάση, ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT)

 

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα